Update Nou august 2021

Creat de TOPOCOM, Aug 18, 2021, 10:01 PM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă GEOTIFF. Comanda poate fi apelată din submeniul Lista comenzi suplimentare sau prin tastarea cuvântului GEOTIFF la promptul de comandă și confirmarea cu Enter. Această comandă permite generarea de fișiere PDF și TIFF georeferențiat pentru o planșă cu dimensiuni standardizate (de tip ISO A4-A0, portret sau vedere) din spațiul model (Model Space) sau din spațiul hârtie (Paper Space).

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, a fost introdusă comanda nouă IMPORTCG. Aceasta poate fi apelată din submeniul Lista comenzi suplimentare sau prin tastarea cuvântului IMPORTCG la promptul de comandă și confirmarea cu Enter. Această comandă permite importul în desenul curent al fișierelor CGXML pentru terenuri fără construcții dintr-un director selectat.

● Începând cu noul update, pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 comanda [C8. Import/export fișiere ESRI SHP] a fost a fost modificată în ceea ce privește opțiunea de export a poliliniilor 2D închise într-un fișier de tip SHP. Astfel, după apelarea comenzii și acționarea butonului Export fisier ESRI SHP.

● Începând cu noul update, pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 la salvarea datelor asociate imobilelor cu comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost adăugat un criteriu de verificare suplimentar. Noul criteriu permite verificarea caracterelor din componența textelor informațiilor asociate (date parcele, date construcții, adrese imobil, observații teren, adrese persoane, date inscrieri etc).

● Începând cu noul update, pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0, comanda [F19. Proiect Documentatie Cadastrala] a fost a fost modificată în ceea ce privește anexa 1.33  - Memoriu tehnic. Pentru secțiunea 4. Operațiuni topo-cadastrale efectuate au fost alocate 10 rânduri suplimentare. Astfel, numărul total de rânduri disponibile a ajuns la 30.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0, la utilizarea comenzii [H15. Google Earth], în cazul opțiunii Afiseaza polilinii 2D si texte in Google Earth a fost depistată o eroare de afișare în Google Earth a suprafețelor imobilelor. Eroarea apărea doar pentru imobilele cu date asociate. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.

Mai multe detalii gasiti la [color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph si [color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen[/color][/font][/font][/size][/color]