numire efectuare expertiza

Creat de ancka, Mar 23, 2013, 04:12 PM

« precedentul - următorul »

bad wolf


                  Am mai spus si repet: trebuie sa respecti intocmai obiectivele , nu masori alte ternuri decat cele indicate in obiectivele expertizei. Daca aintedeplinit intocmai obiectivele , orice supliment de expertiza se plateste.
Iar nu sunt de acor cu prietenul meu @ anton pann, expertiza nu este istorie ci o lucrare tehnica si mai reamintescfaptul ca nu ai voie sa 'sapi" dupa documente ci sa folosesti ce-i la dosar, eventual sa soliciti instantei sa completeze dosarul cu actele necesare , dar daca le ai nu le folosesti altfel te manaca avocatii si ai sase ca la recurs sau apel sa se caseze sentinta si sa revina dosarul la prima instnta. am vazut uncaz de tot hazul, a fost casata o sentinta pentru ca una dintre parti nu a fost de acord cu efectuare expertizei iar grefiera nu a scris acest lucru ,iar expertiza a fost efectuata. Inca o data expertiza este o lucrare tehnica nu istorica .
@severcoman , in urma cu multi ani am trimis ultma carte postala , iar cand i-am atasat si confirmarea de primire se uitau oficiantii de la posta la mine ca la extraterestri, nu stiau nci cum sa tarifeze asa ceva. De atunci folosisc plicuri simple si confirmari de primire.Nici nu stiu daca se mai gasesc carti postale.


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !


               
Sper sa gasesc cararea corecta !

kkndkk


                  
severcoman a scris:

curiozitati (@bad Wolf: cand ai scris utima carte postala?)
cf. legii "Procedura de citare consta in a trimite prin posta o carte postale cu confirmare de primire"; banuiesc ca nu toata lumea isi aminteste cum arata o Carte postala ! nici judecatorii nu stiu..., asa ca, in cazul in care sunteti amendati ca nu ati convocat legal, motivati ca practic legea e depasita...; expertul este in imposibilitatea de a trimite Carte postala cu confirmare de primire pentr simplul fat ca nu se mai tiparesc! (eventual telegrame, scrisori, oricum alteceva decat zice legea!)

Am un prieten care are scanată o carte postală. O scoate la imprimantă pe carton şi o trimite. Oricum e taxat pe 4-5 lei, tariful minim.



               

severcoman


                  
kkndkk a scris:

Am un prieten care are scanată o carte postală. O scoate la imprimantă pe carton şi o trimite. Oricum e taxat pe 4-5 lei, tariful minim.


spune-i sa citeasca Art. 283 C.P. !

Modificat de severcoman (27-06-2013 14:35:44)



               

ancka


                  o intrebare legata de folosirea actelor din dosarul de la tribunal:
in cazul in care in urma efectuarii expertizei, partile aflate in proces au inmanat expertului acte, care nu se regasesc la dosar, dar pentru care expertul a consemnat acest lucru in procesul verbal, se pot utiliza aceste acte?
multumesc.


_______________________________________
"Atunci când îţi vei găsi drumul în viaţă să fii sigur că poţi merge pe acesta, şi foarte important este, ca acest drum să-ţi facă plăcere"


               

severcoman


                  1. nu sunt obligat sa studiez dosarul, sa retin actele din dosar sau continutul acestora;
2. aceasta era o practica mai veche, dinaintea Ordonantei 2/2000, incat se poate spune ca lipsa reglementarilor clare (nici in prezent nu sunt lamurite multe aspecte!), constrang expertul in desfasurarea activitatii, cu atat mai mult cu cat una dintre parti/(avocatul acesteia) va fi nemultumita de concluziile raportului si va face orice pentru inlaturarea expertului/inlocuirea lui, considerand ca folosirea actelor care nu se regasesc in dosar contravine, etc, etc...;
3. cf ordonantei 2/200, in cuprinsul raportului de expertiza trebuie sa se regaseasca "obiectiile si explicatiile partilor", iar prin asta eu inteleg si acele explicatii care nu se regasesc la dosar (poate grefiera nu a retinut/mentionat in sedinta toate sustinerile,...), care au fost date expertului cu ocazia convocarii la teren, cel mai probabil bazate chiar pe acte care nu sunt in dosar, prezentate cu acesta ocazie;
4. in Regulametul aprobat prin O.1882/c art. 7 mentioneaza datele ceare pot fi solicitate ocpi : "g) copii ale altor documente necesare si in stransa legatura cu efectuarea expertizei judiciare, nominalizate de catre expert",
5. cu alte cuvinte din moment ce cunosc documentele respective nu le pot omite, cu atat mai mult cu cat trebuie sa mentionez alaturi de sustinerile si obiectiile partilor "... si analiza acestor obiectii ori explicatii pe baza celor constatate de expert sau de specialist".
indiferent cum voi proceda, una dintre parti poate fi nemultumita; imi voi lua deci masurile pe care le consider necesare, inclusiv solicitand instateisa ceara partii actele x sau y, pe care mi le a inmanat cu ocazia convocarii (gasesc un motiv: intrucat opinia mea este ca ...), iar instanta imi va cere sa completez raportul, sa raspund la obiectiuni, etc...

Modificat de severcoman (05-08-2013 19:29:53)



               

Anton Pann


                  "Obiectiuni" la la raspunsul  SEVERCOMAN
1)   faci cum vrei, dar din dosar vei gasi adresele partilor, domiciliul procedural - foarte important , extrasele Cf -de acum 2-3 ani de cand s-au deschis procesele , vei gasi actiunea din care vezi ce vrea de fapt si daca obiectivele corespund cu ceea ce solicită instantei prin actiune . Mai gasesti acte emise de alte institutii de care trebuie sa tii seama , sa le ai in vedere cand faci vreo afirmatie . Mai gasesti schite si copii după documentatii după care nu mai trebuie sa umbli, si multe alte informatii , - alte expertize daca s-au efectuat in cauza. Deci stii in ce te bagi , imediat după citirea dosarului . Faci cum vrei . De obicei, cand te prezinti in teren, in  50% din cazuri, partile vor spune : nu am nici un act, le-am dat la avocat sau .... sunt la dosar , le gasiti acolo.
2) ....
3) după mine, "obiectii si explicatii " ,inseamană sa notezi toate povestile si explicatiile total subiective , partinitoare si de obicei , contestate de cealaltă parte . Eu nu consemnez si nu iau in considerare aceste obiectii si explicatii . Daca le consemnez, le scriu pe un PV , cu semnnatura partilor , si de obicei, ce spune reclamantul este contrazis de parat , semneaza amandoi pentru ce au declarat , dar de regulă , nu sunt definitorii in tragerea unor concluzii .
4) daca am nevoie, fac cerere de la OCPI pentru : extrase noi, planuri, coordonate pe limita comuna, si daca parcelele sunt intabulate in Cf - in situatia cand prin obiective se cere inscrierea in Cf - la extravilan .
5)  daca partile imi prezinta acte , le pun in toate exemplarele de raport , pentru toate partile si le folosesc intotdeuna . Fac toate referirile necesare la aceste acte si relevanta lor pentru cauza. Nu conteaza sursa . Conteaza autenticitatea si relevanta lor in solutionarea corecta a cauzei . 
FACI CUM CREZI CA ESTE CORECT SI LEGAL . 
Intrebare : poti sa faci linia de granită intre doua parcele , daca la dosar nu gasest planul de dezmembrare , la OCPI la fel, nu se gaseste ,e prea vechi ,  iar mosul pârât zice:  Am un plan da nu mi l-a cerut nimeni . Mai ceri un termen ca sa-l depunâ la dosar ?   
FACI CUM CREZI CA ESTE CORECT SI LEGAL .
pentru Anka-- Da fara discutie. Si mai ales atunci cand sunt relevante si duc la concluzii sigure si certe .

Modificat de Anton Pann (06-08-2013 00:47:42)



               

severcoman


                  1. dosarul trebuie studiat; am accentuat ca nu sunt obligat datorita faptuluica sunt pus in situatia de a cere instantelor sa respecte prevederile in vigoare, adica sa mi comunice toate elementele necesare ob, adresele partilor, acte, chitanta cu care a fost achitat onorariul provizoriu in loc sa mi transmita telegrafic "ati fost numit in dosarul x, obiective cf. incheierii din data de , cu termen la..., in caz de neconformare, amenda!";
3. am incercat sa explic cum "apar" alte acte: pe forum au fost si alte discutii pe acesta tema (bad Wolf a avut de tras candva), poti trage invataminte si din experienta altora >>> nu se iau declaratii, nu se audiaza martori, iar proces verbal numai in cazuri extreme (prezenta, stabilesc continuarea expertizei, parti dificile, etc);
4. nu sunt fan ocpi sau al avizarii, evidentiez avantajele din regulamentul actual (multi experti nu sunt de acord cu avizarea, intrucat oficiile dau interpretari proprii, vezi BV!);
5. di raspuns se intelege ca tin cont de "obiectii si explicatiile partilor" prin prisma actelor, inclusiv cele care nu sunt la dosar, cu prudenta!



               

ancka


                  va multumesc pentru raspunsuri.

_______________________________________
"Atunci când îţi vei găsi drumul în viaţă să fii sigur că poţi merge pe acesta, şi foarte important este, ca acest drum să-ţi facă plăcere"