Update Nou Lansat pentru Topograph 8.0 - Februarie 2023

Creat de TOPOCOM, Feb 06, 2023, 02:05 PM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 comanda A4. Genereaza layout plansa include o nouă opțiune care permite generarea de fisiere de tip PDF si TIFF georeferențiate multiple din layout-uri. După apelarea comenzii, programul verifică existența layout-urilor ce conțin viewport-uri cu dimensiuni standard de tip ISO A4-A0 portret sau vedere dispuse orizontal.
După acționarea butonului Genereaza fisiere PDF si TIFF georeferentiate programul va afișa o casetă de dialog ce permite generarea de fișiere PDF și TIFF georeferențiate, precum și alte opțiuni. Se recomandă ca, pentru generarea prealabilă de layout-uri să se utilizeze comanda A5. Creeaza mozaic planse.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă D18. Simbol directie NORD... Comanda se poate apela din submeniul D. Simboluri, din bara de instrumente Simboluri sau din ribbon și permite inserarea pe desen a unui simbol al direcției nordului dintr-o bibliotecă de 52 de modele disponibile. Dimensiunile simbolului ales se vor adapta la scara curentă a desenului.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, comanda F24. Localizeaza imobil in plan include un criteriu de localizare nou, respectiv toate imobilele dintr-un sector cadastral. Acest criteriu poate fi util în cazul lucrărilor de cadastru general când, în același desen au fost aduse imobile din sectoare cadastrale diferite (ale aceluiași UAT). Astfel, numărul total al criteriilor de localizare a ajuns la 37.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, comanda GRUP (creeaza si administreaza grup imobile) include o opțiune nouă ce permite verificarea topologiei imobilelor cu date asociate dintr-un grup selectat. Această opțiune este utilă pentru acele imobile cu date asociate grupate într-o anumită zonă, așa cum sunt imobilele din cadrul unei tarlale sau imobilele dintr-un sector cadastral.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, comanda F26. Polilinii imobile din CGXML include o opțiune nouă, de generare a unui raport parcelar de tip Excel, după importul poliliniilor aferente fișierelor CGXML din directorul selectat.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, în cadrul comenzii F21. Adaugare/Editare date imobil, la caseta de dialog Introducere/editare parcela a fost adăuga butonul nou Adauga/Modifica pentru textul aferent mențiunilor parcelei. Astfel, pentru textul mențiunilor se poate utiliza un număr nelimitat de caractere.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, comanda SEGEN a setărilor generale include o opțiune nouă ce permite excluderea (doar) din fișierele CGXML a persoanelor asociate servituților și superficiilor.
După cum se știe, la adăugarea sau editarea unei înscrieri în partea a 3-a de tip Întabulare –SERVITUTE sau SUPERFICIE este obligatorie asocierea uneia sau mai multor persoane (comportament care se regăsește și în aplicația oficială ANCPI GenerareCG). Cu toate acestea, pentru anumite fișiere CGXML descărcate din E-Terra 3, s-a constatat existența de înscrieri de tip Întabulare – SERVITUTE sau SUPERFICIE care nu au asociate persoane. Pentru asemenea cazuri se poate opta ca, la generarea fișierelor CGXML, persoanele asociate acestor înscrieri să fie eliminate. În acest sens, înainte de generarea fișierelor CGXML, se va apela comanda SEGEN și se va bifa comutatorul nou din partea de jos a casetei de dialog.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, în cadrul comenzii F21. Adăugare/Editare date imobil, în caseta de adaugare/editare titular/persoană a fost identificată o eroare de ordonare alfabetică a persoanelor din lista derulantă denumită Lista persoanelor din sector. Începand cu noul update, această eroare a fost eliminată.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, în cadrul comenzii F21. Adaugare/Editare date imobil, la introducerea unei persoane în caseta Adaugare/editare titular/persoana a fost introdusă posibilitatea utilizarii caracterului * (asterisc) în loc de caracterul . (punct) în componenta denumirii persoanelor juridice. Prin această modalitate nu vor fi afectate denumirile persoanelor ce vor aparea în livrabile (registe, opis, fișe) sau în fișierele CGXML.

Mai multe informatii si referinte se pot regasi la https://www.topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph sau https://www.topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen