Care sunt caracteristicile principale din aplicatia TopoGraph?

Creat de TOPOCOM, Mai 13, 2020, 11:39 AM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

*Submeniul Cadastru... include instrumente pentru crearea rapida si precisa a tuturor pieselor scrise si desenate din componenta documentatiilor cadastrale (anexe grafice si textuale) conform Ordinului 700.

*Submeniul Cadastru... include secțiunea Cadastru General ce permite generarea tuturor livrabilelor (piese scrise, piese desenate și fișiere CGXML) direct din desenul .dwg conform specificațiilor tehnice prevăzute de Programul National de Cadastru și Carte Funciară.

*TopoGraph 8.0 dispune de o interfață grafică familiară și extrem de accesibilă, fiind disponibil un meniu pull-down, o interfață grafică de tip ribbon și 12 bare de instrumente (toolbars).

*Importul coordonatelor topografice stocate in fisiere ASCII cu extensia xyz sau txt si distributia informatiei topografice pe layere personalizate (puncte, numere, cote, coduri, note-text)

*Simboluri pentru semne conventionale si rutiere, inserare legenda plan, distribuire simboluri pe layere, disponibilitate linii topografice personalizate;

*Proiectarea axului longitudinal al cailor de comunicatie, calculul liniilor de ruptura produse in teren prin tranzitia profilului transversal al unui drum proiectat de-a lungul axului longitudinal, proiectarea platformelor orizontale etc.

*Realizarea de caroiaj rectangular si poligonal in campul planului topografic, in functie de scara planului

*Calcule topografice uzuale cum sunt: retrointersectia, intersectia inainte, calcul orientari, formular de calcul al coordonatelor topografice in baza elementelor masurate in teren, transcalculul coordonatelor din Stereo 70 in WGS 84 si invers

*Calculul volumelor stocurilor si excavatiilor prin introducerea cotei planului de referinta si/sau determinarea volumului dintre doua suprafete

*Seturi complexe de instrumente necesare gestionarii punctelor si parcelelor

*Realizarea de modele digitale de teren (TIN) prin puncte topografice si 3Dpoly (breaklines), construirea de modele gridate ale terenurilor, calculul si afisarea curbelor de nivel, instrumente de gestiune a poliliniilor tridimensionale (breaklines)

*Alegeți platforma dorita : TopoGraph are nevoie fie de AutoCAD Full Engine, fie de BricsCAD ca platformă pentru a funcționa. Dacă nu aveți instalata una dintre aceste platforme, puteți descărca o versiune de încercare a fiecăruia dintre ele apasand pe urmatoarele: BricsCAD, AutoCAD

*Construirea de profile topografice longitudinale, transversale simple, transversale multiple pentru proiectarea si/sau reabilitarea cailor de comunicatie, profile pentru canalizare

*Utilitarul Google Earth integrat în TopoGraph conține 4 comenzi care permit inserarea de puncte topografice cu elevații Google Earth, crearea de modele TIN din entități grafice 2D, crearea modelelor de teren și a curbelor de nivel în interiorul unor polilinii închise, afișarea imobilelor din cadastru sistematic și a informațiilor specifice acestora în Google Earth.

*Submeniul Polilinii 3D include un număr de 15 comenzi necesare gestionării poliliniilor 3D (breaklines) necesare pentru crearea și editarea modelelor digitale de teren (TIN), a căilor de comunicație, platformelor orizontale.


Cititi mai multe detalii si descarcati aplicatia de la https://www.topo.com.ro/aplicatii-topografie/topograph