Fermierii reclama la unison Cadastrul in Romania este o varza

Creat de goguletz, Noi 13, 2016, 12:29 PM

« precedentul - următorul »

goguletz

În cadrul unei întâlniri cu înalţi demnitari veniţi la Iaşi, fermierii au avut ocazia să-şi expună principalele probleme cu care se confruntă agricultura locală; cele mai mari îngrijorări vizează lacunele din cadastrare, necorelarea titlurilor de proprietate cu situaţia reală din teren şi posibilitatea scoaterii din plată a subvenţiilor pentru fermierii care nu şi-au realizat cadastrarea.
...
,,Una din cele mai mari probleme este că multe dintre titlurile de proprietate sunt eronate, cred că cel puţin 50% dintre ele. La Oficiul de Cadastru durează jumătate de an să se refacă un titlu. Singurul lucru care ne ţine în viaţă este subvenţia, iar timpul este prea scurt ca până în 2020 să rezolvăm problemele. Prefecturile ar trebui să mobilizeze primăriile, să suplimenteze personalul care se ocupă de cadastru. Un om cu opt milioane salariu nu face treabă. De 26 de ani nu reuşesc să pun la punct proprietarii pe locul lor. S-au făcut intabulări după cum i-a tăiat capul", au reclamat fermierii ieşeni.
...
,,La Iaşi avem 300 mii de hectare suprafaţă agricolă şi 25.000 de fermieri care beneficiază de această subvenţie. Cadastrul, în România, este o varză. Din păcate, la nivelul judeţului Iaşi, doar trei unităţi administrativ-teritoriale au fost incluse în programul naţional de cadastrare. Sunt informaţii că în zone unde s-a realizat cadastrarea, de exemplu la Suceava, ce e în titlul de proprietate nu se regăseşte în realitate. Soluţiile trebuie să plece de jos în sus, de la noi. Trebuie să venim cu propuneri legislative pentru problemele care le avem", a declarat Leonard Stafie.
...
,,Cadastrul este o problemă pe care o reclamă majoritatea fermierilor din ţara noastră. Este o piedică în calea realizării acelor asociaţii cooperative. Este şi o preocupare a investitorilor străini, enunţată de fiecare dată la întâlnirile pe care le avem. Legat de subvenţii, e cea mai mare problemă a anului 2016. Oamenii au reclamat că subvenţiile s-au plătit destul de târziu", a declarat Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii. Andrei Dascălu.

Stirea integrala o gasiti pe http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/fermierii-reclama-la-unison-a-cadastrul-in-romania-este-o-varzaa--217349737.html" target="_blank">ziarulevenimentul.ro

Modificat de goguletz (13-11-2016 10:30:08)

John Doe

Inaltii demnitari erau in campanie electorala, adica erau acolo pentru voturi nu pentru a rezolva vreo problema. E bine totusi ca li s-a spus asta verde in fata, public.

dora3mira

Sa nu uitam totusi...fermierii lucreaza terenurile compacte , iar ca sa obtina o suprafata compacta, cel mai adesea fac schimburi de terenuri intre ei, pastrand oamenii din contracte !
Cel putin asta se intampla pe jud Galati. Dar sunt convinsa ca e o practica la nivel de tara...