Dec 07, 2021, 05:56 a.m.


Advertise Here

Generare CGXML

Creat de AlexGIS, Sep 08, 2016, 05:56 p.m.

« precedentul - următorul »

AlexGIS

Aud zvonuri că structura CGXML va fi modificată înainte de 20 septembrie.
Are cineva informații concrete în acest sens? Ați auzit ceva despre asta?
Abia am terminat aplicație de import/export CGXML. Dacă trebuie să o iau de la capăt mă las păgubaș.

expert_topo

A aparut Generare CG versiunea 1.0.0.2. Nu pot sa import inventarul de coordonate imobil. Este fara import dxf... . Cum sa lucrezi cu aplicatia asta?
Este o alta aplicatie care face acelasi lucru?

AlexGIS

Ultima varianta a fost publicată pe 5 septembrie 2016. Ar trebui să funcționeze. Ce eroare întâmpini?

expert_topo

Programul este foarte bun. Nu da nici o eroare. Doar ca trebuie sa importi coordonatele de pe conturul imobilelor manual unul cate unul... :x

expert_topo

Am programat Pascal in timpul cat am fost student prin 1993 - 1996. Consider totusi ca in maxim 30 de zile as putea scrie o rutina de import coordonate mai prietenoasa ...

John Doe

Programul "Generare CGXML" de la prietenii nostri de al ANCPI este foarte greu de utilizat, nu fac lista de dezamagiri aici ca se blocheaza serverul. O rutina cu care sa generezi CGXML intr-un mod mai omenesc e utila, dar nu rezolva decat o parte a problemei si problema este, zic eu, cum sa pui cap la cap mai multe informatii, si grafice si textuale si sa-ti iese totul beton, si mai ales ce faci in cazul in care informatiile sunt incoerente total sau partial.
Insa orice lucru mare e facut din mai multi pasi mici (nu pasi de-ai lui Iohannis!), spor la lucru Alex ! te asteptam.

AlexGIS

De avut în vedere faptul că cei care au făcut CGXML-uri cu versiunea 1 trebuie să le deschidă cu următoarea versiune și să schimbe PRENUMELE cu NUMELE.

Ca să nu faceți treaba asta pentru fiecare CGXML creat cu versiunea 1, deschideți toate fișierele cu notepad++ și înlocuiți după cum urmează:
LASTNAME cu PRENUME
FIRSTNAME cu LASTNAME
PRENUME cu FIRSTNAME

@John Doe
Cam greu de realizat, dar nu imposibil. Ideea mea este sa afisez intreg sectorul intr-o interfata grafica si sa editezi atributele textuale avand interfata grafica in fata. Revin cu detalii când am ceva concret.

http://www.fileshare.ro/e3172296995" target="_blank">http://www.fileshare.ro/e3172296995


593/471px 32KB

Modificat de AlexGIS (16-09-2016 22:34:47)

John Doe

Adica trebuie inversate intre ele LASTNAME si FIRSTNAME, si ca sa poti face asta folosesti valoarea intermediara temporara "PRENUME" - daca n-a inteles cineva.

E cam greu intr-adevar, in momentul de fata as zice ca asa cum spui si tu pare a fi cel mai corect, cu interfata grafica in fata si probabil parcelele legate manual de bazele de date cu TP, proprietari si alte acte, verificare automata asocieri/erori si export CGXML.  N-ar strica nici verificarea automata a geometriilor, adica echivalentul MAPCLEAN dar mai bun. Cum ziceam, spor la lucru ! te-as ajuta dar nu cred ca am cu ce.

PS: nu inventez sfaturi pe loc, am mai vazut niste tentative.

AlexGIS

Ideea mea era să se poată gestiona mai multe lucrări de CG într-o singură interfață.
În final, atunci când navighezi printre imobile, ele ar trebui să se afișeze (evidențieze) în interfața grafică. Iar când faci click pe un imobil din interfața grafică, informația textuală să se filtreze.

Ceva de genul ăsta (interfata grafică va veni în partea dreaptă - mai este de lucru la ea):

http://i.imgur.com/0EwpWvY.png" alt="" border="0" align="top">


Modificat de AlexGIS (17-09-2016 21:14:01)

AlexGIS

În orice caz, din câte știu ANCPI a avut caiet de sarcini pentru modul CG în eterra. Cred că de la anul se va renunța la CGXML și informațiile se vor introduce direct în Eterra 3.

John Doe

Arata bine, poate ar fi util si un modul de cautare.
Posibil sa se treaca la online cu totul, dar parca vad, din nou, ca vom avea nevoie de un program bun ca sa introducem datele intr-un program prost.

toposcad

Buna ziua !
Am observat ca in versiunea GenerareCG 1.0.0.5 a avem cum sa generam Opis...
Problema mea este urmatoarea : Cei de la OCPI mi-au cerut la adresa , sa modific codul postal cu tarla / parcela.

Mare modificare nu ar fi , dar nu stiu programare :(

in locul codului postal , sa ia Tarla si parcela , dar am nevoie de putin ajutor :)

TOPOCOM

Buna ziua. Legat de toate situatiile legate de generare Opis, adrese, tarla, etc puteti incerca aplicatia CADGen 2.0 pe care o puteti gasi la adresa https://topo.com.ro/cadgen/ si descarca gratuit pentru testare timp de 30 zile. De asemenea, gasiti si ultimele updateuri, printre care :

- 11 iunie 2018 – se lanseaza o noua versiune a CADGen, si anume 2.0. Pe langa vechile functii, se adauga imbunatatiri la restul meniurilor si se implementeaza comenzile de la A1 – A5 care se regasesc in manualul aplicatiei si la meniurile explicate in detaliu mai jos.

- Incepand din 26 martie 2018, aplicatia CADGen 2.0 este disponibila si pentru AutoCAD 2019. Pentru utilizatorii aplicatiei CADGen 2.0  : structura fisierelor CGXML generate de aplicatie corespunde acum noilor cerinte impuse de E-Terra3, prin actualizarea nomenclatorului STREETTYPE pentru tipurile de strada CALEA si PIATA.

- Incepand cu versiunea actualizata din 19 martie 2018 s-a realizat recunoasterea diacriticelor si la importul fisierelor .cgxml in AutoCAD si BricsCAD.(pana acum era doar pentru creare, nu si pt. Import).

- Ca urmare a precizarilor ANCPI din 26.02.2018 privind utilizarea diacriticelor romanesti in cadrul fisierelor CGXML, precum si in urma intrarii in productie a ultimei versiuni E-Terra3 (1.0.8.46), incepand din 12.03.2018 aplicatiile CADGen1.0 si TopoGraph7.1 au fost actualizate. Astfel, la ultimele versiuni CADGen 2.0 si TopoGraph7.1 comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] permite utilizarea diacriticelor romanesti (in conditiile stipulate in manualul de utilizare la pag. 6 si pag. 4), iar fisierele CGXML generate cu ajutorul comenzii [F25.Genereaza fisiere CGXML] vor contine diacriticele utilzate. De asemenea, pentru fisierele CGXML generate cu ajutorul comenzii F25, denumirile persoanelor juridice vor fi incluse in cadrul campului LASTNAME, conform ultimelor precizari ale ANCPI (impuse de noua versiune E-Terra3).

Mult succes in continuare!