Delimitarea tarlalelor in extravilandin anii 1970-1980 in Transilvania

Creat de bumbusor, Iul 06, 2016, 01:56 PM

« precedentul - următorul »

bumbusor

Care au fost la acea data( anii 70-80 ) regulile de delimitare a tarlalelor in extravilan, respectiv a coordonatelor punctelor, puncte care unite au format linia de demarcare a tarlalelor ( este vorba de linia oblica din imagine). Unde as putea gasi coordonatele acelor puncte. Spre identificare atasez un exemplu.
Multumesc anticipat pentru raspuns.


269/177px 9.7KB

John Doe

Mai intai, bun venit pe forum.

Gasesti acele tarlale pe planurile cadastrale intocmite tot prin acei ani; ceea ce ai pus tu in atasament e o plansa tehnica cu curbe de nivel pe care limitele tarlalelor nu sunt figurate fiindca scopul intocmirii acelei planse este altul.
Nu vei gasi coordonate la acele tarlale, se figurau doar de mana de desenator pe planul cadastral unic iar definitia tarlalei o gasesti in literatura de specialitate, sau fiindca pe Google a fost greu iti dau eu un link: https://cadastru.biz/my-blog/cadastru-si-intabulare/ce-este-tarlaua" target="_blank">https://cadastru.biz/my-blog/cadastru-s ... te-tarlaua

Planurile cadastrale le poti lua de la OCPI, contra cost sau gratis - depinde la ca-ti trebuie. Sau incearca aici pe forum.

bumbusor

Multumesc de raspuns, gasisem definitia tarlalei. Daca e asa cum spui insemna ca acea linie de demarcatie e o linie variabila +/- cit vrea orice persoana, cea ce e gresit. Aceea linie dintre tarlale e compusa din x-uri unite de o linie .
Link-ul trimis de tine confirma afirmatiile mele.

Imi e greu sa cred ca nu exista niste coordonate,repere cit de cit exacte pt identificarea acelei linii pe teren, mai ales ca in Registrul Parcelelor (din respectivul judet la acea vreme) exista scrisa suprafata acelei tarlale( incluzind parcelele aferente) ex: 246,1100ha.
Cum s-a calculat suprafata fara a se sti initial limitele de demarcare ?? ma indoiesc ca au trecut valori din burta. Te impusca securitatea atunci pt asa ceva.

John Doe

Linia care marcheaza limita tarlalei nu este obligatoriu de un anume stil, am vazut mai multe si cred ca depinde de judet sau de autorul plansei.
Suprafata tarlalei s-a calculat cu pantograful, la vremea aceea mijloacele de calcul erau ceva mai rudimentare fata de cele de acum insa profesionalismul cu care se lucra suplinea cu succes multe lipsuri.
Reperele sunt exact cele din definitia tarlalei; se puteau scoate si niste coordonate de la IGFCOT dar nu era nevoie, nu foloseau la nimic tinand cont de stilul de lucru de atunci.
Cauta si tu un topograf mai batran si stai de vorba cu el, eu nu am timp fizic sa-ti tot explic cum se facea una sau alte si de ce aia e asa si nu altfel, si incearca sa nu te agiti mereu fiindca roata e rotunda si nu hexagonala iar tu nu-ti dai seama de ce. Las-o asa si incearca sa intelegi, sfatul meu.
Poate dai un ochi si prin Manualul inginerului geodez, mi se pare la pe la inceput sunt prezentate si chestii din perioada de care zici.

bad wolf

@bumbusor, John Doe a incercat sa te faca sa intelegi ceva , anume ca trebuie sa pui mana pe carte , tu habar nu ai de definitiile din cadastru .
Acum fac o mica corectie la ce a spus John Doe: tarlalel de pe planurile la care faci referire au fost determinate (banuiesc ca stii difernta intre masurare, calculare si determinare( cu PLANIMENTRUL (din eroare John a scris pantograf (se foloseste la schimbarea grafica a scarii planurilor).
Deci pune mana pe carte !Nu te supara !
Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

Corect, despre planimetru era vorba, scuze. Vezi ca ai scris PLANIMENTRUL...  asta nu ca drept la replica, ci ca sa nu bagam omul in ceata de tot.

Modificat de John Doe (15-07-2016 20:24:27)