ajutor autolisp

Creat de arttopo, Mar 06, 2012, 01:55 PM

« precedentul - următorul »

arttopo

Exista un autolisp care sa imi selecteze mai multe linii care sunt puse cap in cap, selectand una din liniile care alcatuiesc traseul, eventual ceva care sa uneasca respectivele linii fara sa imi schimbe proprietatile lor, culoare, grosime, layer, etc.?
Multumesc

Modificat de arttopo (06-03-2012 11:59:21)

arttopo

#1

advex

#2
Citat din: arttopoExista un autolisp care sa imi selecteze mai multe linii care sunt puse cap in cap, selectand una din liniile care alcatuiesc traseul, eventual ceva care sa uneasca respectivele linii fara sa imi schimbe proprietatile lor, culoare, grosime, layer, etc.?
Multumesc

In versiunile mai noi sau mai vechi de Autocad mu exista posibilitatea de a avea o polilinie care sa se plimbe prin mai multe layere. Sa vedem ce aduc versiunile viitoare (Autocad 2013 s-a lansat acum cateva zile...)
Singura solutie o vad ca fiind gruparea liniilor in blocuri cu respectarea cerintelor de culoare, grosime... 
In privinta culorii, s-a gasit o solutie pentru a folosi in desene linii, polilinii multicolore.
vezi: http://www.cadforum.cz/cadforum_en/qaID.asp?tip=1818



Modificat de advex (07-03-2012 18:25:13)

John Doe

Arata ca doua polilinii de culori diferite una peste alta, una continua dedesubt si una "dashed" peste. Sau invers? parca e intrebarea aia cu zebra...

Am vazut totusi aceeasi polilinie (geometric vorbind) pe mai multe layere... userul o desenase pe un layer pe urma l-a inchis si a uitat, n-a mai gasit polilinia si a desenat-o inca o data, mai tarziu a inchis si layerul asta si iar n-a mai gasit-o... si tot asa...

advex

#4
Citat din: John DoeAm vazut totusi aceeasi polilinie (geometric vorbind) pe mai multe layere...

De fapt, sunt mai multe polilinii, pe layere diferite...  suprapunerea este intamplatoare :)  :)

John Doe

Era doar un exemplu de rezolvare a unei probleme ("disparitia" poliliniei), de catre un user care nu intelege ce s-a intamplat. Tot din intamplare, efectul semana cu ce s-a discutat aici.

zamfy

#6
O metoda foarte simpla este sa folosesti comanda GROUP (G de la tastatura) si sa creezi un grup cu poliliniile respective. Am reconstituit exemplul lui arttopo:
http://www.fileshare.ro/49572943887.7
In desenul respectiv, valoarea variabilei de sistem PICKSTYLE este setata pe 1, astfel poliliniile dintr-un grup sunt selectate ca un intreg. Daca setam PICKSTYLE pe 0, poliliniile sunt selectate individual. Pentru a seta valoarea variabilei PICKSTYLE, scriem PICKSTYLE la tastatura urmat de 0 sau 1 (implicit este 0) sau apasand tastele CTRL+H pentru a schimba rapid valorile.
Astfel sunt pastrate si culorile si layerele si putem manipula entitatile mult mai bine decat daca le-am fi constituit intr-un bloc.

arttopo

#7
Mersi de raspuns, dar ma ajuta partial. Liniile de acolo sunt fire de Fibra Optica, un cablu de FO, are cam 96 fire colorate diferit care se sudeaza intr-un enclosure cu alta FO si pleaca mai departe la alt enclosure, trecand prin sute de astfel de en. Eu am nevoie de ceva care sa imi selecteze liniile continue a.i. daca modific ceva sa nu mai selecteze acolo unde nu mai exista continuitate. Sper ca m-am facut inteles.


367/322px 22.6KB

advex

#8
Daca ai posibilitatea de a incerca solutia Autocad Electrical este posibil sa gasesti solutii la problema ta.
Versiune demo: http://usa.autodesk.com/autocad-electrical/trial/


zamfy

#9
Citat din: arttopoMersi de raspuns, dar ma ajuta partial. Liniile de acolo sunt fire de Fibra Optica, un cablu de FO, are cam 96 fire colorate diferit care se sudeaza intr-un enclosure cu alta FO si pleaca mai departe la alt enclosure, trecand prin sute de astfel de en. Eu am nevoie de ceva care sa imi selecteze liniile continue a.i. daca modific ceva sa nu mai selecteze acolo unde nu mai exista continuitate. Sper ca m-am facut inteles.

Si asta e usor de facut (asta in cazul in care am inteles corect ceea ce ai vrut sa spui). Daca ai un grup de linii continue si vrei sa modifici una dintre ele si apoi sa o scoti din grupul respectiv, apelezi comanda GROUP, selectezi grupul din lista, apoi dai remove, selectezi linia sau liniile pe care vrei sa le modifici si apoi dai ok. Daca dai click pe grupul respectiv, iti va selecta doar ce a mai ramas.
Poate iti va fi de folos aceasta informatie.

arttopo

#10
Varianta cu GROUP nu se poate aplica la mine. Eu am traseele de linii puse in mai multe fisiere dwg, in coordonate. Am atasat un exemplu si sunt mii de astfel de cutii de jonctiune. Ca sa fac pentru fiecare fir cate un grup..... O sa incerc eu sa fac un fisier lisp. Daca aveti ceva idei.


581/303px 12.4KB

adrianc

Nu poti selecta cu un filtru liniile de aceeasi culoare (banuiesc ca ai folosit culori diferite pentru fiecare filtru fire) si apoi sa le grupezi?
Aplici filtru, dai comanda group si cand iti cere sa selectezi, tastezi p si enter (adica previous). Vezi ce iese.
La muncă! nu la întins mâna.

advex

#12
Citat din: arttopoVarianta cu GROUP nu se poate aplica la mine. Eu am traseele de linii puse in mai multe fisiere dwg, in coordonate. Am atasat un exemplu si sunt mii de astfel de cutii de jonctiune. Ca sa fac pentru fiecare fir cate un grup..... O sa incerc eu sa fac un fisier lisp. Daca aveti ceva idei.

Un exemplu de fisier dwg ar fi mai sugestiv...

arttopo

#13
Cam asa arata, doar ca acel trseu poate contine mii de linii. Cand schimb niste fire undeva pe traseu eu am nevoie sa vad de unde pleaca si unde ajunge un traseu de linii care au continuitate.


580/297px 23.9KB

AlexGIS

#14
Citat din: arttopoCam asa arata, doar ca acel trseu poate contine mii de linii. Cand schimb niste fire undeva pe traseu eu am nevoie sa vad de unde pleaca si unde ajunge un traseu de linii care au continuitate.

Dacă nu foloseşti Autocad dedicat pentru reţele, poţi folosi Autocad Map.
În autocad Map poţi atribui liniei respective un indice şi apoi poţi face topologie de tip "link". Pe baza acelui indice poţi schimba modul în care se va reprezenta grafic linia respectivă. De fapt, ăsta este şi modul de lucru în reţelistică. Rezultatul va fi un strat tematic peste linia ta, pe care îl poţi schimba cum doreşti (adică vei avea o haşură buffer pe care o poţi customiza cu culorile dorite).
Dacă schimbi linkul, adică dacă liniei i se modifică traseul, refaci topologia şi, implicit, stratul tematic va fi afişat pe noul traseu dintr-un capăt în celălalt.Totodată, poţi atribui liniei respective şi alte info, cum ar fi arie secţiune sau material (cupru/aluminiu, de ex) iar atunci când vei interoga traseul, vei şti ce reprezintă.