Ajutor cu variabila CDate

Creat de zamfy, Mar 11, 2011, 01:27 PM

« precedentul - următorul »

zamfy

As avea si eu nevoie de un lisp care sa imi schimbe variabila "Cdate" a AutoCAD-ului in ce data vreau eu. De ex. in loc de data de astazi: 11.03.2011 sa o pot seta in 11.02.2010, iar AutoCAD-ul sa memoreze aceasta valoare in variabila de sistem. Am incercat sa o editez, dar am vazut ca este doar read-only.
Am incercat sa fac eu un lisp, dar trebuie folosita o functie a limbajului DIESEL (de genul rtos sau itoa) si nu mai tin minte functia aia. Variabila "cdate" este in acest format: aaaallzz.hhmmss s.a.m.d. adica 20110311.11235633.
Am mai observat ca AutoCad o returneaza astfel: in loc de 20110311 scrie 2.0110311e+7.
Este adevarat ca variabilele AutoCad-ului sunt memorate in fisiere .pvf? Eu nu am gasit niciun astfel de fisier in calculator.

John Doe

Scrie asa (functii LISP) :

(setq mydata (rtos (getvar "cdate" )))

, si o sa ti-o returneze intr-un format descifrabil.

Pe urma:

(substr mydata 1 4)

o sa-ti returneze anul ; cifrele reprezinta pozitia din sir de unde începe sa-ti returneze si lunginea sirului returnat.

 Insa nu o poti modifica decât din data calculatorului, din Control Panel. Dar de obicei, cei care fac programe trial s-au cam gandit la chestia asta.

Nu am auzit de fisiere PVF; variabilele sunt de mai multe feluri, unele sunt memorate in desen, altele in memoria temporara, altele in registri.

zamfy

Deci rtos era functia pe care o cautam. Ms, John Doe. Apropo, nu vroiam sa "pacalesc" vreun program trial, ci imi trebuia la altceva. Mi-am facut un batch script sa imi modifice data din toate dwg-urile in functie de data la care a fost creat fisierul (nu modificat), pentru ca altfel trebuia sa modific manual toate datele din desene si era chiar pierdere de timp.
Si programele trial au de regula scripturi la instalare care verifica data din registri, user name, serial de instalare etc. si modifici degeaba data mai tarziu, ca te prinde. Iar daca o modifici inainte sa il instalezi, la restart se reseteaza, deci nu asta e solutia sa "spargi" programe...
Pt. cei pe care ii pasioneaza chestia asta, se gaseste un decompilator chiar si pt. fisiere vlx si le transforma in fisiere .fas, care la randul lor pot fi decriptate si transformate in fisiere lsp :). Si asta se face chiar cu o librarie din autocad: vllib.dll cu care AutoCAD-ul le decompileaza pt. a le putea interpreta. Cine spunea ca nu exista asa ceva se inseala: AutoCAD-ul cum de poate interpreta astfel de fisiere?
Si lisp-urile criptate pot fi decriptate foarte usor cu o aplicatie careia nu o sa ii dau numele, pentru a nu ofensa pe cineva din acest forum. Care e interesat, o trimit pe mail :).
John Doe, astept si eu cu interes aplicatia ta de generare automata a cp-ului, deoarece imi scoate peri albi aceasta aplicatie. Eu m-am gandit sa fac o aplicatie care se bazeaza pe comanda de generare cp din topolt, adica sa introduc in fisierul xml numele proprietarilor, acte si restul datelor care raman, dar...e greu (lipsa de timp).
Am incercat sa ma uit la filmuletele demonstrative cu aplicatia ta, dar nu merg linkurile...O fi cv temporar?

John Doe

Cred ca VLX sunt doar ceva mai greu de decompilat, nu imposibil. Libraria aceea din AutoCAD nu stiu exact ce face, dar stiu ca codul masina e intraductibil, e doar o succesiune de comenzi pe care le executa calculatorul pas cu pas, si in care nu se mai regasesc algoritmii initiali de programare.

Fisierele LSP criptate se pot decripta cu DECODE.exe de exemplu, nu e nici un secret, fiindca sunt doar niste fisiere cu aceeasi structura dar criptate ca sa nu mai poata fi citite ca sursa, insa pot fi intelese si interpretate de calculator. Insa la decriptare, vrei nu vrei, calculatorul face cateva greseli si de putine ori fisierele decriptate vor si functiona din prima. Fiindca nu sunt un adept al furtului muncii altora, nu o sa spun care sunt aceste greseli de decompilare. Si grija la decode.exe, se gaseste pe Net dar e cam virusat.

Functia de generare CP din TopoLT iti face doar un fisier de genul, dar in afara de coordonate are o structura vida deci nu e de mare ajutor.

Nu stiam la ce-ti trebuie data, altfel iti ziceam si de TDCREATE si TDUPDATE dar cred ca pe astea le stii deja.

Cred ca a expirat data de pastrare pe site a filmuletelor; hai ca le pun iarasi:

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-11mar-75134fa5a4b8.zip" target="_blank">http://dl.transfer.ro/transfer_ro-11mar ... a5a4b8.zip

E versiunea dinainte de ultima modificare la CP, acum e conforma cu versiunea 2.78.xxx si arata putin altfel, dar principiul de lucru e acelasi. Este si de vânzare, cine vrea.

Generarea automata de CP stiu sa o fac, am toate modulele dar ma tot gandesc cum ar fi cel mai bine. Probabil va fi nevoie de un tabel asemanator cu cel furnizat de OCPI la cerere, va trebui planul cu tarlaua parcelata, cu textele numarului fiecarei parcele scris in interiorul conturului si cam atât, dar parca simt ca-mi scapa ceva. Sau mi-e si mie lene?

zamfy

Interesanta aplicatia, dar pe mine ma intereseaza doar programul care genereaza CP-ul automat, atat. Acum lucrez la un LISP la care tot asa, intr-un dcl spui datele despre proprietari si adresa terenului, inserezi PAD-ul ca bloc cu atribute si lispul iti schimba atributele in functie de ce ai trecut tu. Cam cum facea TopoLT, numai ca lisp-ul meu schimba atributele la toate anexele, nu doar in pad :). Eu de ex. am tabelul de miscare parcelara facut in autocad ca bloc si nu mai trebuie sa lucrez cu nspe mii de functii ale visual lisp-ului sa manipulez fisiere word (modelul de la ocpi e facut in word).
Aplicatia ta genereaza corect CP-uri si pt. imobilele care au constructii (eu asa cred, ca si TopoLT insereaza constructii in CP)?
Am vazut ca la export dxf, apelezi un program extern din shell, nu era mai simplu sa apelezi comanda dxfout? (doar o parere personala...). Programul tau are structura modulara sau toate functiile se desfasoara succesiv una in functie de cealalta? Eu, de ex. as fi interesat sa cumpar doar programul care genereaza CP-ul, de restul sincer, nu am nevoie :).
Ai putea sa imi spui un pret pe privat pt. programul tau?
Eu m-am apucat cam de 2 luni de lisp si visual lisp, pt. ca se pot face multe automatizari cu el si munceam prea mult si repetitiv si am vazut ca nu este un limbaj greu. Totusi, m-ar tenta mai mult sa invat ObjectARX (ma pricep mai bine la C decat la LISP). Multumesc cu aceasta ocazie celor care au postat coduri-sursa pe acest forum, m-au ajutat enorm sa inteleg limbajul (manualul e cam greoi).
John Doe, stiu parerea ta despre cei care posteaza aici inainte sa se uite in vreun manual sau in help, eu cer ajutorul doar cand chiar nu ma descurc si oricum nu e obligatoriu sa dai neaparat un raspuns pe forum, doar e democratie.
Nu stiam de cele 2 variabile (tdcreate si tdupdate), multumesc ca m-ai luminat.
Am vazut in alt topic ca aplicatia ta e all-in-one, nu are modul separat pt. cp, dar ai zis ca ai mai modificat-o. Apropo, pot sa pun ce format vreau eu la anexe, sau genereaza doar anexele din filmulet?

Modificat de zamfy (12-03-2011 10:20:02)

John Doe

Aplicatia mea e pentru teren extravilan, prina inscriere deci nu baga si constructiile. Nu ca ar fi mare lucru, dar eu sunt topograf de meserie si programator amator, deci am facut numai ceea ce aveam eu nevoie.
Fiindca in curand ni se vor cere si toate fisierele CP dintr-o tarla, asa cum acuma ni se cere toata tarlaua parcelata, lucrez la o aplicatie care exact asta o sa faca: genereaza toate CP-urile dintr-o tarla (nu conteaza numarul) in baza tabelului cu informatii de la OCPI si a planului parcelar pe care oricum trebuie sa-l faci tu. Daca chiar ai si ceva constructii undeva, le bagi manual dupa aceea.
Nu am folosit DXFOUT fiindca uneori fisierul CP trebuie sa aiba cam alta structura, si fiindca am vrut sa poata fi verificat vizual in timpul executiei, ca sa stii atunci pe loc daca e OK sau nu, sa nu fie nevoie sa-l deschizi dupa aceea.
M-am gandit destul de mult ce forma sa aiba anexele, cu regulamentul in fata si pretentiile a vreo 4 OCPI-uri in urechi, cred ca am reusit sa impac pe toata lumea. Sunt generate in layout-uri ca sa fie tot dosarul in acelasi fisier, am considerat ca nu are sens sa ma incurc cu tot felul de alte formate. Ceea ce scrie in anexe poate fi modificat la cerere, dar nu e prea indicat. Adica se poate, dar daca inmultesc numarul userilor cu numarul pretentiilor fiecarui OCPI... unde ajung? Oricum, aplicatia e folosita de anul trecut de prin aprilie pe multe sute de dosare avizate, deci am cam avut timp sa indrept ce nu era bine. Cel putin asa sper...

Aplicatia este modulara, dar nu 100% astfel încât functiile ei sa poata fi folosite complet separat. Cand am scris-o, am facut exact operatiunea inversa: am asamblat mai multe module ca sa iese un dosar complet - asta a fost ideea de baza. Pot face un modul numai pentru CP, in care sa completezi datele necesare intr-o caseta si sa faca CP-ul dar nu stiu daca merita, efortul pentru user e aproape la fel ca la aplicatia existenta.

Cam cum vad eu chestiunea asta cu fisierul CP: daca ai relativ putine CP si sunt pentru parcelele tale, ti le faci cu aplicatia despre care vorbim; dureaza cam 3 minute un dosar intreg, mi se pare suficient de bine. Pentru un DXF+CP numai cu datele de la OCPI dureaza si mai putin, cam 1:30 la mine - dar asta depinde si de user.
Daca ai nevoie de foarte multe CP-uri pe care trebuie sa le umpli doar cu datele de la OCPI, ori le faci tot cu aplicatia asta si nu mai folosesti toate anexele, doar fisierele CP si DXF generate, ori mai astepti putin pana o termin si testez pe cealalta, mai specializata oarecum pe CP.