Update Nou Lansat pentru CADGen 3.0 - Aprilie 2024

Creat de TOPOCOM, Apr 03, 2024, 01:52 AM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

Începând din data de 01 aprilie 2024 au fost introduse versiunile noi TopoGraph9.0 MENTENANȚĂ, TopoGraph10 MENTENANȚĂ și CADGen3.0 MENTENANȚĂ
 
Începând din data de 01 aprilie 2024, aplicațiile TOPOGRAPH9.0, TOPOGRAPH10 și CADGEN3.0 au fost retrase de la comercializare și au fost introduse versiunile noi TOPOGRAPH9.0 MENTENANȚĂ,  TOPOGRAPH10 MENTENANȚĂ și CADGEN3.0 MENTENANȚĂ. La fel ca versiunile anterioare, noile versiuni sunt permanente (lifetime), se livrează cu cheie de protecție USB și includ o perioadă suplimentară  de mentenanță de un an de la data achiziției. Mentenanța anuală ofera posesorilor de licență posibilitatea de a descărca, instala și utiliza cu titlu gratuit (în perioada de mentenanță) orice update lansat de TOPOCOM SRL. De asemenea, pentru licențele aflate în perioada de mentenanță, orice eventual upgrade va fi permis cu titlu gratuit. La expirarea perioadei de mentenanță,  posesorii de licențe pot opta sau nu pentru prelungirea perioadei de mentenanță pentru încă un an. Posesorii de licență care nu doresc prelungirea perioadei de mentenanță vor putea utiliza în regim permanent (lifetime) ultima versiune descărcată în perioada de mentenanță. Mentenanța anuală reprezintă un produs nou care poate fi achiziționat online accesând pagina de prețuri de pe site-ul oficial al TOPOCOM SRL. La data lansării noilor versiuni, toți posesorii de licențe TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10 vor avea acces cu titlu gratuit la primul update al noilor versiuni cu mentenanță. Accesul gratuit la noua versiune CADGEN3.0 MENTENANȚĂ va fi permis numai posesorilor de licențe care au achiziționat CADGEN3.0 ulterior datei de 1 ianuarie 2023. După instalarea primei versiuni de tip MENTENAȚĂ, pentru a identifica perioada de valabilitate a mentenanței, se va putea accesa ultima comandă Despre TopoGraph din meniul derulant al aplicației.
● Începând cu noul update, comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] include o opțiune nouă care permite duplicarea unei înscrieri din partea a 2-a sau a 3-a a cărții funciare. Astfel, în caseta de dialog principală a comenzii F21 au fost introduse două butoane-imagine noi.

● Comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] include o opțiune nouă care permite ca, după salvarea datelor pentru un imobil din intravilan, să fie reținute localitatea și codul poștal din adresa terenului. Astfel, în caseta de dialog principală, în zona aferentă adresei terenului, a fost introdus un comutator nou.
Bifarea noului comutator permite ca la introducerea datelor pentru unui imobil nou, programul să propună implicit adresa de intravilan a imobilului anterior, cu aceeași localitate și același cod poștal.

● Începând cu noul update, comanda SEGEN [Setari Generale CADGen] include o opțiune nouă. Astfel, în caseta de dialog Setari Generale CADGen, a fost inclus un comutator nou care permite ca la importul unui fișier CGXML cu comanda F21, persoanelor fizice și juridice fără adresă să le fie atribuit domicilul implicit (dacă acesta a fost setat în prealabil).

● Începând cu noul update, comanda [F30. Adnotari plan cadastral] a fost modificată, în cazul opțiunii de inserare pe planul cadastral a unei legende. Astfel, începând cu noul update, au fost incluse în cadrul legendei 3 articole noi.

Noile articole introduse sunt: Denumire UAT (layer [Cod_SIRSUP]_LIMITA_txt), Denumire intravilan (layer [Cod_SIRSUP]_INTRAV_txt) și Toponimie (layer [Cod_SIRSUP]_TOPONIMIE_txt).
● Începând cu noul update, la utilizarea comenzii [F21. Adaugare/Editare date imobil], pentru construcțiile de tip condominiu au fost introduse 10 articole noi în lista spațiilor de folosință comună. Acestea sunt:  camera tehnică, casa ascensorului, casa scării, centrala termică, coș fum, dușuri comune, rampă acces, scară acces, scări exterioare, alte spații. Astfel, numărul total al spațiilor de folosință comună a ajuns la 22.
● La importul unui fișier CGXML cu comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] au fost identificate situații de blocare a importului datorită unor erori privind valorile codurilor SIRSUP din adresele unor persoane fizice sau juridice. Această situație este întalnită numai în cazul importului unor fișiere CGXML descărcate din E-Terra. Începând cu noul update, atunci când sunt întâlnite astfel de cazuri, programul nu se va mai bloca urmând ca, după import, să se introducă o adresă validă pentru persoana sau persoanele în cauză.

Mai multe detalii vizuale sau alte updateuri anterioare puteti regasi in pagina dedicata updaturilor aplicatiilor TOPOCOM: https://topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen