Update Nou Lansat pentru Topograph 8.0 - Ianuarie 2023

Creat de TOPOCOM, Ian 10, 2023, 05:53 AM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:
 
● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă A5. Creeaza mozaic planse. Noua comandă poate fi apelată din submeniul A. General, din bara de instrumente General, din ribbon sau prin tastarea A5 la promptul de comandă și confirmarea cu Enter.  Comanda permite construirea unui mozaic de planșe racordabile de dimensiuni standardizate, pentru un desen care nu poate fi încadrat la imprimare pe o singură planșă. După indicarea colțurilor diagonale ale zonei de acoperit. Caseta de dialog permite alegerea mai multor opțiuni pentru numerotarea automată a planșelor, amplasarea pe fiecare planșă a unei scheme de racordare, desenarea caroiajului rectangular al fiecărei planșe, generarea automată de layout-uri pentru imprimarea fiecărei planșe din spațiul hârtie (Paper Space) și inserarea simbolului direcției Nord pe fiecare planșă.
● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 comanda D14. Instrumente imagini raster include două opțiuni noi. Butonul Creeaza un fisier TIFF dintr-o referinta PDF din desen permite generarea unui fișier TIF (sau TIFF) după selecția din desen a unei entități de tip PDFUNDERLAY (pentru AutoCAD) sau PDFREFERENCE (pentru BricsCAD). Fișierul TIFF se va genera în același loc în care se află fișierul PDF utilizat în desenul curent. Din punct de vedere practic, fișierul TIFF obținut poate fi inserat ulterior în desen și – după caz - georeferențiat cu una din opțiunile comenzii D14.
Butonul Conversie fisiere PDF dintr-un director in fisiere TIFF permite generarea de fișiere TIFF multiple pe baza unuia sau mai multor fișiere PDF selectate dintr-un director. După acționarea butonului se va afișa o casetă de dialog de selecție a fișierelor PDF dorite dintr-un director, iar apoi programul va efectua conversia succesivă a acestora.
● Începând cu noul update comanda F21. Adaugare/Editare date imobil include o serie de îmbunătățiri, după cum urmează:
În caseta de dialog principală, în dreptul câmpului de introducere a observațiilor pentru teren a fost introdus un buton nou denumit Adauga/Modifică, cu scopul de a introduce sau edita texte de mari dimensiuni, ce nu se pot încadra pe un singur rând. După acționarea acestui buton, programul va afișa o casetă de dialog ce permite introducerea unui text cu număr nelimitat de caractere, dar și importul unui text dintr-un fișier ASCII cu extensia .txt. În caseta de adaugare/editare a datelor unei înscrieri în partea a 2-a sau a 3-a, în dreptul câmpurilor pentru Detalii drept, Nota si Observatii au fost introduse 3 butoane noi denumite Adauga/Modifica. Ca și în cazul observațiilor de teren, aceste butoane permit introducerea și/sau editarea de texte cu număr nelimitat de caractere, dar și importul de texte din fișiere cu extensia .txt.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 în cadrul comenzii A3. Insearare format plansa... a fost introdusă o opțiune nouă de creeare layout planșă la inserarea formatului standardizat.

● Începând cu noul update comanda SEGEN pentru setări generale include o opțiune nouă, de includere în mod implicit a referintei T (teren) la adăugarea unei înscrieri noi cu comanda F21. Adaugare/editare date imobil.

● Începand cu noul update, fișierul de instalare a aplicației CADGen3.0, precum si fișierele cu extensiile .exe si .dll din componența aplicației, includ semnături digitale evitând astfel acțiunile și mesajele de tip fals pozitiv ale unor aplicații de tip antivirus.

●  Pentru aplicația CADGen3.0 instalată sub BricsCAD V23 a fost identificată o eroare de scriere a adreselor poștale în cadrul fișierelor CGXML, numai în cazul UAT-urilor și/sau localităților ce includeau diacritica â în componența numelui. Începând cu acest update, această eroare a fost eliminată.


Mai multe detalii se pot regasi in linkul: https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph