Update Nou septembrie 2021

Creat de TOPOCOM, Sep 16, 2021, 12:01 PM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

📣📣📣 Update Nou disponibil pentru CADGen 3.0, TopoGraph 7.0 si TopoGraph 8.0 incepand cu 15 septembrie 2021 si include următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă D12. Rotire globala texte. Această comandă poate fi apelată din submeniul Simboluri, din ribbon sau din bara de instrumente Simboluri. Comanda permite modificarea unghiului de rotire pentru entități de tip TEXT sau MTEXT selectate multiplu din desen. După apelarea comenzii, se vor selecta global toate obiectele de tip TEXT sau MTEXT dorite. După selecție, programul va solicita noul unghi de rotire al textelor, pentru care se recomandă indicarea cu mouse-ul pe ecran a două puncte ale direcției de inclinare.
● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă D13. Schema de racordare planse. Comanda poate fi apelată din submeniul Simboluri, din ribbon sau din bara de instrumente Simboluri. Comanda permite amplasarea în spațiul model (Model Space) a unei scheme de racordare a planșelor. După apelarea comenzii, se vor selecta succesiv toate chenarele planșelor racordabile reprezentate în desen prin polilinii 2D închise (obligatoriu) de formă rectangulară și dispuse orizontal (nerotite). După selecția individuală a fiecărui chenar, programul va amplasa temporar în interiorul acestuia, numărul planșei selectate. Opțional, după terminarea selecțiilor se poate introduce numărul planșei curente, care va avea culoarea roșie în schema de racordare a planșelor.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, în cazul fișierelor dwg ale sectoarelor ce conțin imobile cu date asociate, la prima apelare a comenzii [F21. Adaugare/Editare date imobil]  a fost redus substanțial (cu peste 90%), timpul de generare (indexare) a bazei de date a persoanelor prezente în sectorul cadastral curent.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, începând cu noul update, comanda [RAPORTCF (creeaza raport date CF)] necesară pentru generarea raportului de carte funciară ale imobilelor din sector a fost completată, prin adăugarea în raportul generat a unei coloane noi pentru poziția înscrierii.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, începând cu noul update, comanda [RAPORT (creeaza raport parcelar)] necesară pentru generarea raportului parcelar al imobilelor din sector a fost completată, prin adăugarea în raportul generat a unei coloane noi pentru informațiile personale ale imobilelor (după caz).
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, pentru accesul mai ușor la comenzile necesare lucrului în cadastru sistematic sau cadastru general, începând cu noul update au fost operate modificări asupra barelor de instrumente (toolbars). Astfel, bara de instrumente Cadastru General a fost completată cu comenzi (butoane de acces) noi, iar pentru comenzile din lista comenzilor suplimentare a fost introdusă o bara de instrumente nouă denumită Comenzi suplimentare.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, la inițializarea lucrării de cadastru general a fost depistată o excepție privind utilizarea valorii 0 (zero) la introducerea numărului sectorului cadastral. Începând cu noul update, această excepție a fost eliminată, putând a fi introdusă inclusiv valoarea zero pentru numărul sectorului cadastral. Opțiunea este valabila și în cazul utilizării comenzii [F29. Editare date generale sector].
● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 la utilizarea comenzii [C4. Plasare eticheta suprafata] a fost depistată o eroare de neamplasare a etichetelor de suprafață, pentru unele polilinii de formă alungită sau cu suprafețe egale cu zero. Începând cu noul update această eroare a fost eliminată.


Mai multe detalii gasiti la https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph si https://topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen