Advertise Here

www rompos ro

Creat de Alin B., Aug 27, 2008, 08:00 p.m.

« precedentul - următorul »

Alin B.

Inca un pas spre normalitate ! A aparut site-ul http://www.rompos.ro" target="_blank">www.rompos.ro, administrat tot de ANCPI , site unde gasim informatii detaliate despre reteaua de statii permanente GPS  active din Romania ( actual 42 la numar si vor fi 76 in 2009 ). Tot aici fiecare pfa sau pja se poate inscrie online pt. a obtine diverse tipuri de informatii specifice de la aceste statii permanente .
   Salutam demersurile facute de ANCPI in acest sens !
                                                                              Alin Boicu

dtoni

in sfarsit se mai misca ceva chiar avem  nevoie de asa ceva

cioro

Felicitam reusita celor de la ANCPI si in special a domnului  profesor RUS TIBERIU care a lucrat la acest sistem cel putin ultimii 4 ani.

klu_naravas

incet incet se mai misca cate ceva si pe la noi.
Respect domnului profesor Tiberiu Rus.un foarte bun profesor, si specialist.

cioro

As vrea sa mai completez lista celor care au facut posibila existenta acestui sistem: prof. Petre Dragomir, Paul Dumitru si altii pe care nu ii cunosc. Am participat la prezentarea sistemului ce a avut loc la Sinaia iar concluzia mea este ca Romania a intrat in lumea buna a geodeziei. Cei de la ANCPI ne-au promis ca la sfarsitul anului viitor vom avea 73 de statii permanente!!!!! care vor acoperi intreg teritoriul tarii (mai putin zona muntilor inalti) facand posibila realizarea de determinari chiar si in simpla frecventa. De altfel ANCPI a anuntat ca atat serviciile DGNSS si RTK vor fi disponibile GRATUIT catre utilizatori (cu limitarile de rigoare datorate posibilitatilor serverului, deocamdata 10 conexiuni simultane pe un utilizator). De altfel am avut posibilitatea sa vad ROMPOS-ul in actiune concluzia, MERGE!!!

Alte promisiuni:
- pagina web dedicata clientilor pt download-ul direct a fisierelor de observatii (facturare lunara)
- observatii V-RINEX !!! (incredibil se intampla in Romania)
- determinarea ondulatiilor geoidului (sper sa o mai apuc si pe asta)

Asa ca lansez o invitatie forumistilor sa ne prezinte experienta lor cu ROMPOS-ul, precizii obtinute, acoperire, aparatura folosita etc.

cioro

am uitat sa enumar o alta promisiune si anume gridul de distorsiuni (momentan disponibil in Transdat) in format specific receptoarelor GPS care odata incarcat da coordonate Stereo 70 reale.

cioro

Daca da ANCPI-ul observatii la 30s gratis poti sa iti dai seama ca nu mai cumpara nimeni date de la ei.

phibrizzo

felicitari tuturor celor care au realizat acest proiect...