Advertise Here

Ultimele update-uri ale aplicatiei CADGen 2.0

Creat de TOPOCOM, Iul 27, 2018, 02:13 p.m.

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

Iul 27, 2018, 02:13 p.m. Last Edit: Iun 13, 2020, 12:45 a.m. by TOPOCOM
• Incepand cu data de 18 iulie 2018 aplicatiile TopoGraph7.1 si CADGen2.0 includ doua comenzi noi pentru cadastru sistematic, apelabile la prompul de comanda in AutoCAD si BricsCAD. Comenzile RAPORT si CSV reprezinta doua unelte ajutatoare pentru faza de realizare a planului cadastral si, respectiv, pentru gestionarea datelor persoanelor fizice sau juridice ce vor face parte din componenta sectoarelor cadastrale. Comanda RAPORT permite realizarea unui raport parcelar extern în format .xls direct din desenul aferent sectorului cadastral. Functia este apelabila in orice moment, indiferent de stadiul desenului si de numarul imobilelor ce contin date asociate si permite verificarea vizuala globala a datelor de teren deja introduse (numere cadgen, numere cadastrale vechi, tipuri imobile, numere CF vechi, numere parcele, categorii de folosinta, suprafete, numere tarla, numere titluri, nume persoane etc).

• Comanda CSV permite realizarea unui fisier .csv al persoanelor care vor face parte dintr-un sector cadastral. Comanda este utila in cazul in care se dispune in prealabil de datele individuale si de adresa ale persoanelor fizice sau juridice. Fisierul .csv al persoanelor se salveaza astfel încat, prin utilizarea ulterioara a comenzii si indicarea aceluiasi fisier, acesta se va completa corespunzator cu noile persoane introduse. Dupa realizarea fisierului .csv , acesta va putea fi utilizat in cadrul comenzii F28. Import/export date persoane, identificarea persoanelor fiind posibila pe baza de CNP sau CUI.

• 11 iunie 2018 – se lanseaza o noua versiune a CADGen, si anume 2.0. Pe langa vechile functii, se adauga imbunatatiri la restul meniurilor si se implementeaza comenzile de la A1 – A5 care se regasesc in manualul aplicatiei si la meniurile explicate in detaliu.

• Incepand din 26 martie 2018, aplicatia CADGen 2.0 este disponibila si pentru AutoCAD 2019. Pentru utilizatorii aplicatiei CADGen 2.0  : structura fisierelor CGXML generate de aplicatie corespunde acum noilor cerinte impuse de E-Terra3, prin actualizarea nomenclatorului STREETTYPE pentru tipurile de strada CALEA si PIATA.

• Incepand cu versiunea actualizata din 19 martie 2018 s-a realizat recunoasterea diacriticelor si la importul fisierelor .cgxml in AutoCAD si BricsCAD.(pana acum era doar pentru creare, nu si pt. Import).

• Ca urmare a precizarilor ANCPI din 26.02.2018 privind utilizarea diacriticelor romanesti in cadrul fisierelor CGXML, precum si in urma intrarii in productie a ultimei versiuni E-Terra3 (1.0.8.46), incepand din 12.03.2018 aplicatiile CADGen1.0 si TopoGraph7.1 au fost actualizate. Astfel, la ultimele versiuni CADGen 2.0 si TopoGraph7.1 comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] permite utilizarea diacriticelor romanesti (in conditiile stipulate in manualul de utilizare la pag. 6 si pag. 4), iar fisierele CGXML generate cu ajutorul comenzii [F25.Genereaza fisiere CGXML] vor contine diacriticele utilzate. De asemenea, pentru fisierele CGXML generate cu ajutorul comenzii F25, denumirile persoanelor juridice vor fi incluse in cadrul campului LASTNAME, conform ultimelor precizari ale ANCPI (impuse de noua versiune E-Terra3).