Model releveu cu propunere de apartamentare

Creat de cip_mancip, Sep 17, 2014, 02:38 AM

« precedentul - următorul »

cip_mancip

buna seara,
am de facut o apartamentare in 2 la o casa.
C1 (p+et+m) cu 2 intrari separate, (terenul este in indiviziune, doar cel de sub constructie) cum arata propunerea de apartamentare? sau de fapt e propunerea de dezlipire?
ms

Modificat de cip_mancip (16-09-2014 23:39:42)

mcozmoiu


nicu1000

Nu exista nici o anexa din regulament pentru asta. Sunt ofiicii unde nici nu se cere propunerea de apartamentare. Ar trebui sa o faci pe fiecare nivel cu ap1, ap2, si vor fi 3 x 3niveluri = 9 pagini cu propunerea.

vali_costea

iti propun ca in propunere sa faci doua coloane in plus, cu cote parti caomune si cota teren.

mcozmoiu

Apartamentarea este o dezlipire deci trebuie facuta propunerea de dezlipire(apartamentare) la fel cum faci pentru un teren adica in stanga treci nr. cad. al casei la categ. de folosinta CL iar la suprafata treci supraf. construita a casei in partrea dreapta treci fiecare apartament rezlutat cu supraf. aferenta
trebuie sa afci si o foaie de avere in plus in carree treci fiecare apartament rezultat dupa apartamentare impreuna cu cota indiviza si terenul aferent.

george75m

Fai releveu pentru fiecare apartament, desfasuratoare pe nivele (fara detalii din interiorul apartamentelor) si foaia de avere. Nu exista "propunere" dezmembrare.
Eu am facut asa pt. blocuri, case si a fost ok.

Modificat de george75m (18-09-2014 19:34:04)


capu'

Eu am făcut această propunere de apartamentare încă din 2007. O vreme nu a mai fost nevoie (din 2012 încoace) și acum se cere prin regulament. Fac propunerea de dezmembrare pe o coală mare (pentru blocuri) care cuprinde:
- releveele pe fiecare nivel cu indicarea nivelului, dimensiuni la toate camerele și numerotarea încăperilor; procedez așa, deoarece, oricum le pregătesc așa înainte să încep să le "tai" pentru anexa 1.37.
- tabel cu propunerea de apartamentare ce are la situaţia actuală numărul cadastral, cartea funciară, suprafaţa terenului şi componenţa clădirii, iar la situaţia viitoare fiecare apartament cu componenţa lui precum şi numărul de ui pentru fiecare apartament; tabelul seamănă cu cel de la propunerea de dezlipire terenuri.
- în partea de jos a tabelului trec părţile de uz comun.
Cam ăsta este în mare. Sigur că la mine este ceva mai detaliat, dar cam asta vor la oficiu. Muncă în plus, pentru că personal nu am înţeles de ce le trebuie această propunere de apartamentare câtă vreme există anexele pentru fiecare apartament şi foaia colectivă.

nicu1000

Propunerea de dezmembrare / apartamentare este utila notarilor cand fac actele de dezmembrare, ca sa stie  cum se face accesul la fiecare imobil, ce parti comune exista.

Anton Pann

cred ca exista un regulament 700 cu chestiile astea haioase  :D V-ati uitat prin el ??  nu stiu de ce dar totul pare tare comic când citesc aceasta sectiune de postari.

capu'

Nu exista nici o anexa in ordinul 700 care sa exemplifice modul in care se face propunerea de apartamentare.

vali_costea


Anton Pann

vedeti art 124 la art 154 . Aiici este totul despre apartamentare . Nu exista cuvantul "propunere de apartamentare" cum nu exista nici "propunere" de dezmembrare . Sunt doua operatiuni distincte , clare: dezmembrare sau apartamentare (reapartamentare ) . Sunt date si definitii si modele de continut al pieselor necesare , destul de bine si destul de detaliate . Referitor la intrebarea lui cip: daca e apartamentare, nu poate fi dezmembrare . Adica nu poti dezmembra o casa ! nu poti trage o linie de dezmembrare prin interiorul casei, sau prin peretii despartitori . Daca  e vorba de doar de terenul de sub casa, trebie sa faci prima dată o dezmembrare , sa faci un lot cu casa si un lot cu gradina . Se opereaza in Cf cu act autentic de dezmembrare si apoi faci apartamentarea lotului cu casa ( se opereaza apoi tot cu act autentic de apartamentare ) . Se pune problema daca se institue servitute de trecere pt că lotul cu gradina este lc infundat .

Modificat de Anton Pann (30-01-2015 09:07:16)