Advertise Here

nikkon

Creat de klu_naravas, Mar 23, 2008, 01:05 a.m.

« precedentul - următorul »

klu_naravas

ce-mi puteti spune de statiile nikon?care lucrati cu asa ceva?

TopRo

Am folosit eu mult statii de la nikon.Ridicari nu trasari.Sunf foarte robuste, rezistente la apa, praf, etc... Masoara relativ repede (nu ca o leica dar suficient)... Au o codificare extraordinar de facila. De la mine au nota 9 din 10

klu_naravas

eu nu prea ma inteleg cu formatul lui de descarcare.ma refer la carnetul de teren.e cam harababura si nu prea inteleg ce date descarca.
daca stiti cumva un format de descarcare mai simplu, v-as fi recunoscator.

cosmin333

Salutare! Am folosit vreo 5 ani statii Nikon si nu pot spune decat: the best!!!Acum lucrez cu o leica TCR 407 si sincer nu sunt la fel de multumit cum am fost de nikon. In afara faptului ca sunt foarte precise(Leica) alte cuvinte de lauda nu le pot gasi.
Codificarea foarte simpla, bateria te tine de te saturi, optica este de "Nikon", rezista foarte bine la apa, frig, caldura, descarcarea-banala, ce mai super-statii.
Intreba cineva de un soft de descarcare: Trimble data transfer si va mai recomand si un soft foarte bun si de prelucrare: Topko express de la sierra soft-pret infim, aproape ireal pt. ce stie sa faca(3-400euro): descarcare date din aproape orice tip de statie, calcul drumuiri+compensari, desenare ca in autocad, curbe de nivel, volume, profile etc...


580/435px 47.5KB

klu_naravas

eu lucrez cu nikon si am avut ceva probleme la inceput, dupa ce lucrasem cu leica.
sunt cateva chestii care ma deranjeaza :
blocare miscari, centrare optica, si mai ales aparatul trebuie reorientat de fiecare data cand il opresti sau ramai fara baterie...
si inca ceva... citeste distanta destul de greu.daca as face o comparatie cu leica ar fi ceva de genul ...cum trece bmw-ul pe langa trabant, mie asa mi se pare.
ca sa fiu mai precis folosesc un npl352.

klu_naravas


catalinutz

De la mine numai cuvinte de lauda au nikkon-urile, sincer ceva mai simplu de utilizat ca nikkon-urile nu cred ca exista, carnetul de teren este foarte simplu din punctul meu de vedere, citirile le face destul de repede depinde si de cum te misti la aparat, eu de exemplu lucrez cu coduri si in medie citesc cam 2 - 3/min, ma refer la o ridicare cu schimbat de coduri si inaltimi ca sa nu se interpreteze gresit. Pentru compensari folosesc terramodelul un excelent program de compensari nu trebuie sa imi bat capul absolut de loc cu el pur si simplu imi fac treaba pe teren descar aparatul si gata compensarea.
Ce ar mai fii de spus bateria tine de uiti sa o incarci, optica este extraordinara (nu cred ca sunt aparate care sa bata nikkon-urile la optica), cemai de la mine au nota 10.

Ionica34

nikon-urile sunt echipamente foarte bune.
au o mare rapiditate in citirea distantelor. sunt poate cele mai usor de utilizat aparate, la acelasi pret cu leica tc400 au calitati de leica tc800.
adica : tastatura completa, asocierea unui cod la o tasta, memorie mare, usurinta in utilizarea formatului (convertirea lui in alt format, etc)
ce spunea si cineva mai sus : optica beton (sincer, doar Pentax mai are asa optica), laser puternic, sigure si precise

klu_naravas

probabil ca nikonul pe care il folosesc are ceva bube, pt ca nu imi dau seama cum spuneti voi ca citeste rapid distanta...pe mine ma omoara chestia asta.

catalinutz

Dorule tu stii foarte bine programul Terramodel, modelul de compensari pe mine ma dat gata, eu am specificat foarte clar treaba pe teren trebuie sa o faci foarte bine fie ia drumuire inchisa sau sprijinita sa fii foarte atent la citiri, bineinteles ca ma uit la rapoarte acolo iti arata imediat ce ai gresit sau nu, sau daca iti lipsesc date.
Ce ma omorat pe mine a fost configurarea programului, acolo mi-a mancat ficatii dar odata ce il setezi isi face singur treaba stii foarte bine. Singura cerinta a programului este sa iti faci treaba bine pe teren (de fapt orice program iti cere acest lucru numai ca la altele mai trebuie sa te bagi in meniurile de compensare sa iti alegi tipul drumuirii si tot felul de chestii care trebuie sa le faci manual).
  Tot ce se poate ca aparatul tau sa aibe ceva, al meu citeste punctul in 1.2 sec nu este enorm de mult zic eu, nu stiu ce sa spun poate problema sa fie la prisma sau pur si simplu sa aibe ceva la laser habar nu am ce sa spun.  :hi:

Modificat de catalinutz (30-01-2009 11:55:04)

catalinutz

Pai trebuia sa specific pentru compensari se poate folosii teramodelul.
 In general eu merg pe teren si fac drumuirile asa ca stiu foarte bine ce am facut iar daca prin rapoarte imi scrie ceva imediat stiu unde am facut greseala, in rest poti sa descarci in coordonate direct din aparat fara nici o durere de cap simplu si usor se descarca in format CSV unde ai direct P,N,E,Z,D numai bine de importat in Acad LDD si dat bice.