Advertise Here

Harti planuri jude Neamt comuna Alexandru cel Bun

Creat de Mike_P, Mar 31, 2016, 03:22 p.m.

« precedentul - următorul »

Mike_P

Buna ziua,
vin cu o rugaminte la dumneavostra: ma poate ajuta cineva cu orice tip de planuri, harti, topo, PUG,PUZ,PUD (oricat de vechi, oricat de noi) ce apartin de comuna Alexandru cel Bun, judetul Neamt? Nu ma intereseaza chiar toata comuna ci doar o anumita zona pe care am subliniat-o in fisierele atasate.

Sunt parte intr-un proces atat cu Primaria cat si cu Ocolul Silvic + Regia Apelor + un vecin pentru o cale de acces pe respectiva zona - pe scurt e o increngatura de poduri construite ilegal (3 la numar, vizibile si pe harta) si respectivii proprietari care s-au "improprietarit" si pe vreo 6 metri de spatiu public, blocandu-mi astfel accesul la proprietate.  Evident ca manevra e intre toate aceste institutii si vecinul respectiv (fost consilier local) si isi tot arunca pisica moarta dintr-o curte in alta, motivand ca fasia de teren nu apartine de ei.

Ca o intrebare auxiliara: pe care planuri, harti ar trebui sa fie clar delimitate hotarele Ocolului Silvic, a Apelor romane si a Primariei si in care documente ar trebui sa fie mentionate clar caile de acces, reteaua de drumuri (comunale, vicinale, etc)? (In mod incredibil, casa vecinului, pardon "anexa gospodareasca exploatare agricola" (o vila in toata regula) nu are trecuta nici o cale de acces in proiect.)

Daca ma poate ajuta cineva, copii dupa ce planuri, harti trebuie sa cer de la Primarie, Ocol Silvic, Apele Romane sau alta institutie?

Va multumesc
http://www.fileshare.ro/e3172110642
http://www.fileshare.ro/e3172110643
http://www.fileshare.ro/e3172110644


581/317px 50.9KB

mihai.silvic

Buna ziua!
Limitele fondului forestier se gasesc pe planurile cu curbe de nivel scara 1:5000 sau 1:10000 echipate de I.C.A.S. Aceste planuri nu pot fi gasite la ocolul silvic decat accidental. Avand in vedere faptul ca zona e in judetul Neamt, cel mai probabil vei gasi planul cu pricina la I.C.A.S. Roman. Daca nu il au, trebuie cerut de la I.C.A.S. Bucuresti (de cativa ani le-au cam strans pe toate acolo), evident contra-cost.
Limitele fondului forestier au fost trasate pe aceste planuri prin anii 60-70, uneori cam de mana, alteori destul de exact, dar in apropierea localitatilor au avut grija localnicii sa secuiasca arborii de limita si sa impinga usor si sigur liziera padurii inapoi.
Daca ai ghinionul sa te suprapui cu limita fondului forestier de pe plan, e nasol. Conform Legii 46/2008 republicata (codul silvic) reducerea suprafetei fondului forestier este interzisa. Asta inseamna ca va trebui facuta o scoatere de teren din fondul forestier, ceea ce implica niste cheltuieli enorme. Nu intru in amanunte.
Dar, poate ai noroc si nu se suprapune suprafata in cauza.
Ar mai fi de adaugat faptul ca majoritatea intabularilor care se fac la noi nu tin cont de limitele fondului forestier de pe aceste planuri.
Romania, te iubesc! :)
Bafta!

John Doe

Cu padurile cam asa este treaba intr-adevar, cu apele chiar mai rau. Fiindca apele isi mai schimba cursul la inundatii, o sa gasesti doar ceva legislatie ambigua dar nici o harta cu ceva limite. Adica eu am cautat peste tot acum cativa ani si doar asa ceva am gasit.

Fa-ti si tu o vila langa consilier, si daca ti se interzice afli de ce nu era voie...