autorizare studii doctorat

Creat de kornel, Aug 08, 2008, 01:14 PM

« precedentul - următorul »

kornel

Buna ziua,
Referitor la subiect detin urmatoarele studii: doctorat in domeniu cartografiei, sistemelor informationale geografice, master in sisteme informationale teritoriale la UTCB/Geodezie. Doresc sa imi deschid o firma in domeniu, am toate aparatele necesare (calculatoare, soft, statii totale), dar NU AM vechime in domeniu. Actualmente sunt cadru didactic universitar pe domeniile de studiu mai sus amintite. In conditiile date, am dreptul de a obtine drept de semnatura si stampila pentru lucrari cadastrale?? Daca ma poate ajuta cineva va sunt recunoscator. Respecte, Kornel

cip_mancip

Din cate stiu daca nu ai vechimea necesara ( 2 ani) nu ai nicio sansa, deci trebuie sa astepti pana faci cei 2 ani, suuces

cip_mancip


kornel

Legea 16/2007

Art. 11. – (1) În vederea dobândirii dreptului de semnătură geodezul absolvent îşi poate desfăşura activitatea profesională ca stagiar pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile legii, sub îndrumarea unui geodez cu drept de semnătură.
(2) După împlinirea perioadei de stagiu prevăzute la alin. (1), geodezii stagiari pot primi drept de semnătură în condiţiile art. 8.
(3) Pentru absolvenţii de geodezie cu diplomă de master durata stagiului profesional se reduce cu un an.
(4) Geodezii cu diplomă de doctor în specializările de la art. 5 alin. (1), nu efectuează stagiul profesional.
----
Art. 5. – (1) Geodezul este un specialist pregătit în efectuarea lucrărilor de geodezie, topografie, fotogrametrie, teledetecţie, cadastru, cartografie şi sisteme informaţionale geografice, potrivit reglementărilor legale în materie.

Cam astea am gasit prin legistalie referitor la problema

John Doe

KORNEL:

masterul nu te ajuta in faza asta, iar doctoratul in cartografie este ...cam alta mancare de peste. Uite ce scrie in L16/2007:
===============================================
Art. 70 - Condiţiile de studii şi de stagiu profesional pentru acordarea gradelor de la art. 69 sunt următoarele:
(1) pentru gradul I sunt autorizaţi geodezii cu studii superioare de lungă durată: inginer geodez, inginer cadastru, inginer topograf, inginer topografie minieră sau similar care se află în una din situaţiile următoare:
a) deţin titlul de doctor în domeniul fundamental ştiinţelor inginereşti în una dintre specialităţile: geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetecţie, indiferent de durata stagiului profesional;
==============================================

Deci, cred eu, era bun un doctorat in ce scrie mai sus, si era OK. Pacat. Nu am gasit concret ceva despre vechime pentru cazul tau. Mai vezi si tu prin ROF, poate o fi in alta parte.  Bafta !

John Doe

Inca ceva: ceea ce ai gasit tu prin lege se refera la absolventi; daca ai doctorat, nu cred ca e cazul...

Si inca ceva: citatul meu de mai sus e din ROF (Regulamentul de organizare si functionare al OGR), nu din L16/2007. Scuze.
Intra pe http://www.ogr2007.ro" target="_blank">www.ogr2007.ro -> Legislatie, si ia la rând ROF-ul, acolo scrie ceva mai concret despre conditiile de autorizare; in L16/2007 sunt chestiuni mai generale.
Daca nici asa nu te lamuresti, da un telefon la OGR Bucuresti, iti raspunde o secretara care in general e amabila. Poate stie ea mai multe.
Inca o data bafta.

kornel


kornel

revin
am fost curios sa citesc art 70/L16. pe site ogr aceasta lege se temina la art 46. si apoi incep semnaturile.
nu stiu ce sa mai inteleg...

Modificat de kornel (08-08-2008 13:49:19)

kornel

aaaaaaaaaa

art 70 din rof. asta e
alte precizari:
1.cartografie este si ea perinsa in aliniatul a)
2.eu predau sau am predat la facultate disciplinele cuprunse la aliniatul a) adica: geodezie, topografie, cartografie, teledetectie.

Deci
Eu care pregatesc geodezi nu pot sa obtin drept de semnatura??

Modificat de kornel (08-08-2008 13:49:07)

djxhouse

kornel...
de ce nu suni la OGR si intrebi cel mai bine?

kornel


John Doe

kornel:
  Scuze, am gresit eu cu art. 70 din L16/2007 ; nu era Legea nr. 16/2007, art. 70 era din ROF.
  Ca sa nu mai cauti tu (daca te intereseaza doar art. 70 - din ROF !), uite-l aici:
=====================================================
Secţiunea a II-a
Grade de autorizare

Art. 69 - Dreptul de semnătură se autorizează gradual, astfel:
a) gradul I - drept de semnătură pentru verificarea, proiectarea, coordonarea şi executarea lucrărilor din domeniul geodeziei;
b) gradul II - drept de semnătură pentru proiectarea, coordonarea şi executarea lucrărilor din domeniul geodeziei;
c) gradul III – drept de semnătură pentru coordonarea şi executarea lucrărilor din domeniul geodeziei;
d) gradul IV – drept de semnătură pentru executarea lucrărilor din domeniul geodeziei;
Art. 70 - Condiţiile de studii şi de stagiu profesional pentru acordarea gradelor de la art. 69 sunt următoarele:
(1) pentru gradul I sunt autorizaţi geodezii cu studii superioare de lungă durată: inginer geodez, inginer cadastru, inginer topograf, inginer topografie minieră sau similar care se află în una din situaţiile următoare:
a) deţin titlul de doctor în domeniul fundamental ştiinţelor inginereşti în una dintre specialităţile: geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetecţie, indiferent de durata stagiului profesional;
b) au un stagiu profesional de peste 10 ani şi un portofoliu de lucrări semnificative şi diversificate.
(2) pentru gradul II sunt autorizaţi geodezii cu:
a) studii superioare de lungă durată: inginer geodez, inginer cadastru, inginer topograf, inginer topografie minieră sau similar şi stagiu profesional de minimum 6 ani;
b) studii superioare de scurtă durată: subinginer cadastru, subinginer topografie minieră sau similar şi stagiu profesional de minimum 7 ani;
(3) pentru gradul III sunt autorizaţi geodezii cu:
a) studii superioare de lungă durată: inginer geodez, inginer cadastru, inginer topograf, inginer topografie minieră sau similar şi stagiu profesional de minimum 2 ani;
b) studii superioare de scurtă durată: subinginer cadastru, subinginer topografie minieră sau similar şi stagiu profesional de minimum 2 ani;
(4) pentru gradul IV sunt autorizaţi absolvenţii cu studii postliceale de specialitate sau de cursuri de specializare profesională în domeniul geodeziei, potrivit art. 2, alin. (2) din Lege şi care au un stagiu profesional de minimum 7 ani.
=======================================================
 
  Iti spusesem sa te uiti si in ROF (e pe Net), pt. ca acolo se detaliaza chestiunea cu autorizarea. Si, da, este si "cartografie" la art. 70, dar mi-a scapat. Greseala e a mea, ti-am spus L16/2007 in loc de ROF. Scuze.
  Cum ti-a spus si djxhouse, scrie in ROF ce scrie insa interpretarea apartine OGR-ului ; da un telefon la OGR Bucuresti, chiar daca esti sigur pe tine. Ar fi pacat sa pierzi taxa de înscriere, pt. ca daca nu te încadrezi in cerintele... cerute nu mai vezi inapoi cei zece milioane. Spun asta si fiindca mai nou am luat la cunostinta despre niste interpretari ale L16 si ROF nitel cam...ciudate (nu au tangenta cu cazul tau). De la secretariatul OGR cel putin obtii informatii "calde".
  Personal, cred ca îndeplinesti conditiile si te vor autoriza.
  Inca o informatie si gata: fa-ti lista de lucrari cu cea mai mare grija, mie mi s-a spus (si asa este, eu m-am autorizat) ca se cam uita comisia pe ea. Nu sari calul, dar nici nu te gândi ca e prea lunga si n-are rost sa scrii atâta. Scrie absolul tot ce-ai facut, nu ierta nimic. De exemplu, lista mea are 14 pagini (font arial, 12, la1.5 randuri), si tot se pare ca nu m-am laudat destul pentru un grad....mai mare. Si ai grija ce scrii la fazele lucrarilor la care ai participat.

  Succes !