De prin Timis

Creat de raoul, Sep 02, 2012, 06:19 PM

« precedentul - următorul »

raoul

Cer si eu ajutorul vostru dar inainte de asta ma vait si eu putin despre cum sta situatia in Lugoj mai exact.
Pentru inceput caut urmatoarele planuri cadastrale:
1.Planul cadatral al orasului Timisoara scara 1:500
2.Planul cadastral al orasului Jimbolia
3.Planul cadastral al orasului Faget
4.Planul cadastral al orasului Sannicolau Mare
5.Planul cadastral al orasului Buzias.
Am descarcat de pe situl ANCPI formularul special pentru achizitionarea de produse.
Am completat formularul pentru orasul Buzias si m-am prezentat la BCPI Lugoj (caci Buziasul de Lugoj apartine)
Inmanez formularul functionarului iar un altul scoate din alt birou planul cu pricina.
Nu am stiut din ce an au planul respectiv.
Planul prezentat pe langa faptul ca era vechi si ingalbenit avea inscriptii gen ,,Buziasfurdo'' iar o comuna vecina de langa oras care in loc sa fie scrisa Racovita era scrisa ,,Rakovicza''iar  pe plan erau scrise la unele strazi denumirile scrise in maghiara si romana.
Mi s-a taiat chitanta de 50 de lei.
Iar pe chitanta era trecut termenul de solutionare pe 27.08,ma prezint pe 28 cererea fiind depusa prin 22.08 cand stupoare functionarul imi spune ca poate pana la o luna pana cand primesc aprobarea.
Ciudat mi se par urmatoarele:
1.Mi sau perceput mai putin bani cand pe situl ANCPI era trecut un pret de 30,40 de lei per foaie de harta.
Eu avand 5 foi de harta in format A3.
2.Hartile cadastrale la ce interval se actualizeaza,nu poti da totusi niste planuri cadastrale din anii 1900.
Ma asteptam la ceva de dupa 1945.
Am sunat la BCPI la Faget si mi sa propus un plan topografic de la 1856.  :x
Pentru celalalte planuri cadastrale trebuie sa ma duc la OCPI Timis,nu asta este problema dar totusi vreau niste planuri dupa 1970.
Nu are nimeni niste planuri de dupa 1990,m-ar interesa sa cumpar pe format foaie de harta.

Mit

Planurile cadastrale "comuniste" sunt facute in mare parte dupa zboruri aerofotogrametrice, in urma carora rezultand de cele mai multe ori planuri cu "situatia din teren" si nu planuri cu situatia juridica.
Daca vei masura un imobil la care nu s-au modificat fara acte limitele, vei "pica" f. bine pe limitele din cadastrul austro-ungar sc.1:2.880.
In consecinta, Buziasfurdo e parfum. :hi:

raoul

#2
Citat din: MitPlanurile cadastrale "comuniste" sunt facute in mare parte dupa zboruri aerofotogrametrice, in urma carora rezultand de cele mai multe ori planuri cu "situatia din teren" si nu planuri cu situatia juridica.
Daca vei masura un imobil la care nu s-au modificat fara acte limitele, vei "pica" f. bine pe limitele din cadastrul austro-ungar sc.1:2.880.
In consecinta, Buziasfurdo e parfum. :hi:
Problema e ca pe mine ma intereseaza si liniile CF si cladirile si terenurile de la fosta UM.

Mit

Vis-a-vis de liniile CFR, incearca sa obtii informatii de la regionala Timisoara, divizia infrastructura, unde au un compartiment de cadastru. Va trebui sa masori toate acele borne de pe marginea caii ferate, iar ei iti vor spune limitele CFR fata de acestea. Terenurile de la UM le gasesti in arhiva de la Pitesti (daca UM s-a desfiintat) in dosarele-arhiva ale serviciului cazarmare.
Inca o data-ti spun: planurile "comuniste" nu sunt pe limitele juridice.

raoul

Eu am vazut doar fugitiv harta.
Si cele facute dupa 1990 cum sunt ?
A lucrat cineva cu planul cadastral al Timisoarei de dupa 1990 ?

Modificat de raoul (02-09-2012 19:24:03)

Anton Pann

Desi nu stiu in ce masura se vor intelege cele de mai jos, voi face cateva precizari pentru Raul.
-- hartile " cadastrale" nu au nimic comun cu BCPI . La BCPI se vor gasi doar hartile vechi " de carte funciara " sau " cu numere topografice " sau " editie maghiara" .
-- cadastrul facut dupa 1970 nu are nimic comun cu cartea funciara. Acesta arata modul de folosire a terenurilor la data intocmirii planurilor -zborurilor , arata numerele postale ale imobilelor si configuratia " de folosire a terenurilor " la acea data .
-- pe planurile "de carte funnciara" de la BCPI nu se vor gasi numere postale, cele mai multe au scara 1:2880, 1:5600, 1:7200 si alte scari sau sunt " concretuale, fara scara , aratand doar o pozitionare relativa a terenurilor , dar ajuta mult la pozitionarea sau identificarea vechilor numere topografice ale terenurilor.
-- Pe planurile cadastrale, nu se va gasi nici o informatie de carte funciara (top) , mai mult , se vor gasi doar numerele cadastrale care sunt diferite de numerele topografice .
-- nici o regula nu este general valabila, dar autorizatii din zona cunosc toate regulile si se pot descurca foarte bine .
-- caile ferate sunt evidentiate doar pe planurile "cadastrale" , dar terenurile "proprietatea CFR " cred ca pot fi identificate doar folosind : atat planurile vechi de carte funciara, cat si planurile cadastrale, precum si informatiile de la regionala Timisoara ( din planuri aduse de la arhiva din Cluj ) .   
-- planurile "cadastrale" se pot obtine de la OCPI Timis , nu de la BCPI .
-- daca te intereseaza UM din Buzias, sau Lugoj , este vorba de planuri de carte funciara,  deci, le poti gasi la BCPI (OCPI) dar trebuie sa stii ce sa ceri (zona,  plansa) , ceea ce cred ca inca nu ai realizat . Unitatile militare sunt situate pe terenuri ce au fost inscrise in carti funciare , dar trebuie sa identifici care sunt acestea .
-- deci este vorba de a suprapune planuri Cf (vechi) (dela BCPI) cu planuri cadastrale (sa spunem actuale de la OCPI )  , si a afla care sunt numerele top
- Fagetul are un plan cadastral 1:5000 si o mica zona la 1:2000 precum si planuri complete de carte funciara
-- Timisoara, Sannicolau si Buzias au tot ceea ce este necesar la 1;1000 (unele) 1:2000 si 1:5000
-- Cred ca Raul nu a inteles pretul corect , sunt diferite preturile la Planuri de Cf si cele cadastrale , dar cred ca are si ceva dreptate .
Cred ca Raul a venit din Bucuresti in Timis . Bine ca n-a ajuns in Caras .

 :rotfl:

Modificat de Anton Pann (02-09-2012 22:36:24)

raoul

In sfarsit ma lumineaza cineva.

Modificat de raoul (02-09-2012 22:44:55)

raoul

Va rog sa imi explicati si mie care e diferenta intre nr.cadastral si nr.topografic.

nicu1000

Numerele topografice exista in zonele cu Carte Funciara veche (in Transilvania) si nu au nici o treaba cu numerele cadastrale. Numerele cadastrale se dau incepand din 2000 odata cu introducerea legilor cadastrului funciar pe tot teritoriul Romaniei.

John Doe

Numerele cadastrale nu incep neaparat cu 2000 in toata tara. In orice caz, sunt numere noi care se dau de OCPI la fiecare imobil inscris in cartea funciara, si in unele judete cartea funciara in care e inscris imobilul respectiv are si ea acelasi numar.
S-au inventat fiindca imobilele au o droaie de numere cam aiurea, si ca sa rezolve problema s-a creat inca unul in plus.

Modificat de John Doe (13-09-2012 20:24:41)

Marian

#10
Citat din: John DoeNumerele cadastrale nu incep neaparat cu 2000 in toata tara. In orice caz, sunt numere noi care se dau de OCPI la fiecare imobil inscris in cartea funciara, si in unele judete cartea funciara in care e inscris imobilul respectiv are si ea acelasi numar.
S-au inventat fiindca imobilele au o droaie de numere cam aiurea, si ca sa rezolve problema s-a creat inca unul in plus.
Cred ca a vrut sa spuna "anul 2000"!

Anton Pann

--- numerele cadastrale (400000....)care se atibuie parcelelelor care fac obiectul documentatiilor topo, care sunt "identificator cadastral" si sunt oarecum similare cu "numar topo" ) . Acestea se dau tuturor parceleleor, intravilan si extravilan in urma documentaqtiilor cadastrale .In Timis incep cu 400000 pe fiecare UAT si apar in extras CF la "nr. cad.".
---- si numerele cadastrale preluate de pe planurile din extravilan sau intravilan , care prin aplicarea legilor fondului funciara au fost trecute in titlurile de proprietate . 
 ---- numerele cadastrale de pe planurile cadastrale austriece .

Modificat de Anton Pann (14-09-2012 09:01:52)

bad wolf

#12
Citat din: Anton Pann--- numerele cadastrale (400000....)care se atibuie parcelelelor care fac obiectul documentatiilor topo, care sunt "identificator cadastral" si sunt oarecum similare cu "numar topo" ) . Acestea se dau tuturor parceleleor, intravilan si extravilan in urma documentaqtiilor cadastrale .In Timis incep cu 400000 pe fiecare UAT si apar in extras CF la "nr. cad.".
---- si numerele cadastrale preluate de pe planurile din extravilan sau intravilan , care prin aplicarea legilor fondului funciara au fost trecute in titlurile de proprietate . 
 ---- numerele cadastrale de pe planurile cadastrale austriece .

Trebuie sa fac o completare:numerele cadastrale date de OCPI in urma documentatiilor sunt atribuite pe Corp de proprietate , nu pe parcela.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Anton Pann

ANCPI nu mai accepta "corp de proprietate" .Corpul avea mai multe numere top.  Au trecut vremurile acelea. O parcela , primeste un singur identificator cadastral( sa-i zicem numar cadastral ?? ) . Un numar cadstral din acesta "nou" , nu are mai multe parcele , cum era inainte la un corp de proprietate , ci poate avea doar, mai multe ' categorii de folosinta " , dar care nu primesc alt numar (identificator)  cad.

Modificat de Anton Pann (14-09-2012 23:53:10)

bad wolf

#14
Citat din: Anton PannANCPI nu mai accepta "corp de proprietate" .Corpul avea mai multe numere top.  Au trecut vremurile acelea. O parcela , primeste un singur identificator cadastral( sa-i zicem numar cadastral ?? ) . Un numar cadstral din acesta "nou" , nu are mai multe parcele , cum era inainte la un corp de proprietate , ci poate avea doar, mai multe ' categorii de folosinta " , dar care nu primesc alt numar (identificator)  cad.
De cand?
Inca mai sunt oCPI-uri care accepta Corpul de proprietate format din doua parcele una in intravila si alta in extravilan.
Sper sa gasesc cararea corecta !