Va propun sa testati un soft cad topografic - momentan sub Intellicad

Creat de toderut, Sep 28, 2011, 11:39 AM

« precedentul - următorul »

toderut

Update 2017:
Am renuntat la Progecad etc. si am mers pe o compatibilitate maxima cu Topolt. Se pot face conversii la diverse versiuni de Topolt.
Programul, numit Topoxcad, ruleaza sub Autocad, Bricscad, Gstarcad, Zwcad 2014 si 2015.
As dori parerea Dvs. pentru a-l evalua si a-l putea imbunatati. Programul, zic eu, nu e rau iar pretul gandit de mine ar fi de 150 euro. Va fi disponibil pentru cumparare din 1 mart 2017.
La mai multe licente pretul scade.
Daca semnalele sunt incurajatoare, voi dezvolta rapid aplicatia: realizare de profile, parcelari mai complexe sau ce se mai cere, fara a majora semnificativ pretul. Upgrade-ul este gratuit.
Este disponibil la http://topoxcad.wordpress.com/download/" target="_blank">http://topoxcad.wordpress.com/download/

Nu doresc sa va agresez in vreun fel, v-am spus sincer ce si cum. Nu voi insista, stiu unde ma situez cu programul, ce limite are. Mi-as dori sa stiu parea Dvs. sincera  - chiar daca e din zona "lasa-te", "esti penibil", "programator de cartier", "sunt programe free care fac acelasi lucru", "la banii aia macar sa georeferentieze" etc. Stiu ca am intrat in "goapa cu lei".

Daca administratorii considera ca incalc regulile forumului, ii rog sa actioneze in consecinta. Doamne ajuta!

Cateva caracteristici mai importante ale programului:

- raporteaza punctele in desen dupa coduri, pe layere etc, inserand blocurile specifice codurilor si unind punctele dupa coduri (la codul punctului de inceput se adauga *b iar la codul punctului de sfarsit se adauga *e fiind unite toate punctele cu codul respectiv intre cele doua pozitii).
- muta si roteste un desen
- muta, roteste si scaleaza un desen
- orizontalizeaza toate blocurile rotite
- dupa realizarea conturului prin unirea punctelor, testeaza daca nu s-a gresit, stabilindu-se eroarea ca distanta de la vertex pana la cel mai apropiat punct.Daca suma erorilor e 0, nu s-a gresit.
- pune automat distantele pe contur si, daca e nevoie, numeroteaza automat un contur de la 1 sau de la n
- culege automat toate punctele din desen (nume pct. x, y, z, cod) – de ex pt inv de coordonate
- culege automat toate punctele din vertexurile unei polilinii din desen (nume pct. x, y, z, cod) – utila la generarea inventarului de coordonate puncte pe contur
- adauga puncte noi in desen, pe o directie selectata, la 0 , 90, 180, 270 grade fata de aceasta si la distanta dorita fata de punctul de reper
sau adauga puncte ce increementeaza ultimul punct din desen cu valoarea 1.
- insereaza un vertex intr-o polilinie
- scoate un vertex dintr-o polilinie
- aduna textele selectate cu mouse-ul
- da lungimea pe un segment de polilinie intre doua vertexuri selectate
- scrierea rapida a liniei vecinatatilor in tabel (N, E, S, V)
- descrierea punctelor topografice se realizeaza selectand punctul de descris(borna , punct de statie etc. ) si pe rand punctele fata de care se face descrierea aparand automat distantele fata de acestea.
- daca exista linii in desen ce delimiteaza o suprafata inchisa, se genereaza automat polilinia si punctul de plecare al acesteia
- cauta un punct in desen dupa numele lui.
- modifica scara desenului (texte, blocuri etc)
- insereaza chenare la scara respectiva
- pune caroiajul in mai multe moduri
- linii si semne conventionale
- face detasari simple si multiple

Pe partea de 3d:
- genereaza TIN pt situatia din teren sau pt cea cu contur convex – pe layer-ul TIN, suprafata fiind un polyface mesh
- genereaza curbele de nivel pe layer-ul CURBE DE NIVEL, ca intersectie cu plane orizontale, ca polilinii simple sau spline, curbe principele, secundare etc.
- calcul volume V+ si V-

Modificat de toderut (18-01-2017 20:17:30)

John Doe

Nu agresezi pe nimeni, stai linistit, e o prezentare foarte OK. Au mai fost ceva discutii, dar erau pe tema unor aplicatii netestate ca lumea de autori si prezentate aici spre vanzare. Si nu cazi in groapa cu lei, doar ca suntem noi asa, mai bagatori de vina - sau asa parem celor care au mai putine puncte comune decat trebuie cu domeniul.
Aplicatia pare interesanta dar nu te pot ajuta cu testarea, lucrez doar in AutoCAD si stau foarte prost cu timpul liber. Sfaturi nu-ti dau acum, doar asa cu ce mi se pare mie, mai bine astept si alte pareri.
Am destul de multe module in LISP, functionale dar disparate; daca dezvolti aplicatia mai departe, putem vedea daca iti foloseste vreunul.

Marian

Interesanta posibilitatea intocmirii descrierilor topografice.

toderut

Multumesc pentru primire. Aveam emotii. Cu lisp-urile sa mai asteptam nitel sa vedem cum se misca opinia utilizatorilor.
 Sper sa ma tina entuziasmul mai mult de cateva luni, cat e media pe ramura. :)

Modificat de toderut (18-01-2017 17:16:30)

Atopor

Toderut te admir! Serios. Pacat ca esti un exemplu singular. In ce te priveste totul e OK, dar ai plecat de la o premisa gresita. Cel mai ieftin soft e ACAD! Nu vreau sa dau explicatii, dar stui o gramada de colegi care au cumparat un soft ieftin de care ai amintit si tu si acum lucreaza pe ACAD. Abia astept varianta pentru ACAD si daca e asa cum e descrierea de mai su o cumpar. Spor la treaba si nu te asteptea la mult de la inceput, ca sa nu te descurajezi. Toate vor veni la timpul lor cu rabdare!

toderut

Pentru prima zi, sunt uluit ca n-am luat nici o ghioaga pe spinare. N-a trecut totusi ziua...
Incurajarile primite ma fac sa grabesc translarea sub acad. Cam intr-o luna, 90% din functii vor fi in vlx. Sa vad cu curbele de nivel, implica mai mult calcul ce nu se poate face prea usor. In doua luni il am gata pentru acad.
 Totusi, parerile sunt minunate dar bazate numai pe biata descriere facuta programului. Aici Autocadul e la putere - semn de bunastare, dar astept un amarastean cu Progecad la firma (ca acasa, e masochim sa-l ai) sa-l testeze live.
Am expus ratiunile pt care am ales Intellicad, nu ca mor dupa el (chiar si Bricscad-ul e departe de acad).
 Pai, sa-i trag tare, dar in paralel, astept sugestiile Dvs.
Din ce am inteles, directia e buna, sper sa pastrez sensul!

John Doe

Bine, hai sa-mi dau si eu cu niste pareri:

1. S-a mai discutat despre raportarea punctelor, este undeva si pe forum un topic. Daca il citesti, o sa cam vezi si ce vor oamenii, si alte aplicatii pentru comparatie - poate ar fi bine sa-l faci ceva mai complex decat de obicei.

2. Incearca daca poti sa rezolvi ceva si cu unirea punctelor dupa raportare (este si aici un topic), de obicei e fain sa poti raporta si uni punctele cu acelasi soft.

3. Incearca sa faci un carnet de teren ceva mai complex, nu doar inventarul de coordonate al punctelor culese - este topic, citeste-l poate iti mai  vin idei.

4. Uita-te si la aplicatiile LISP postate la liber pe forum, pe ale mele foloseste-le linistit, sunt open source.

Mit

Toderut,
O sa fiu concis:
1. Multi au ProgeCad, IntelliCad, etc. cu licenta, dar majoritatea lucra cu AutoCad.
2. Functiile programului tau trebuie sa completeze AutoCad-ul cu tot cweea ce folosim noi topografii (pt. asta, uita-te si-n curtea concurentei atat ro. cat si straine).
3. Daca softul ar putea sa "redacteze" si plansele unei documentatii topo cred ca ar fi complet d.p.d.v. topografic si cadastral.
4. Pretul cerut de tine este mai mult decat OK. Poate fi si mai mare daca softul tau e "fortzos"
Bafta!
 :hi:

Era sa uit, poti pune un demo si atunci, chiar ca topografii te vor putea "ajuta" in perfectionarea softului.

Modificat de Mit (28-09-2011 21:03:31)

kod

Interesanta directie de dezvoltare, sincer din punctul meu de vedere aceasta a fost una din cerintele pe care trebuie sa le aibe un program util, sa fie la un pret acceptabil, si sa fie upgradat gratis in timp si cu posibilitate de feedback.
Eu zic ca merita sa arunc o privire, pe platforma zwcad asta in limita timpului disponibil.
Cat despre discutia dintre intellicad si autodesk, e mult de vorba dar cand totul se reduce la bani, 500 Eu nu va fi egal niciodata cu 5000 :hi:

Mult succes

toderut

Pai e normal sa bag chestia cu unitul punctelor dupa coduri, il fac intr-o ora. Nenorocirea e cu criteriile de unire a punctelor: unesc un punct cu cel mai apropiat punct din teren cu acelasi cod si asa mai departe - var 1.
Unesc  cu urmatorul luat din statie adica cel mai apropiat "din carnet" cu acelasi cod, pentru ca tu pe teren mai iei si un stalp etc - var 2.
Unirea mi se pare mai usor sa fie facuta dupa raportare sa selectezi pct de plecare si de sosire, fara alte cimilituri prin inventarul de coordonate.
  Dar s-o lasam pe asta, ca o iesi ea intr-un fel. Sanatate sa fie!

Modificat de toderut (18-01-2017 17:18:15)

Atopor

Si autocadul are o varianta educationala gratuita pentru studenti! Si e completa.

toderut

Asta e si pentru firme, cel putin asa mi-au raspuns intr-un mail.

toderut

Am incercat sa tin cont de opiniile Dvs. si:
 Am inclus in program posibilitatea unirii punctelor dupa coduri (la codul punctului de inceput se adauga *b iar la codul punctului de sfarsit se adauga *e fiind unite toate punctele cu codul respectiv intre cele doua pozitii). O sa mai fac si nuantari de genul *c inseamna inchide polilinia sau unirea sa se faca cu un anumit tip de linie  etc.
O functie: cauta un punct in desen dupa numele lui e utila si o neglijasem/amanasem.

 O problema care am vazut eu ca prezinta interes este usurarea intocmirii anexelor..
M-as axa pe An 11 dar, daca aveti timp, dati-mi de la o lucrare (sau doua - una obisnuita, alta mai complexa) tot ce ati predat la Oficiu. Eventual sa fie o lucrare  iesita din oficiu cu bine, nu una respinsa sine die.

Modificat de toderut (18-01-2017 17:19:43)

John Doe

Incearca sa faci si fisierul CPXML la lucrare, nu e mare lucru; deschide unul cu un editor de texte si te prinzi. Si DXF-urile se fac usor, cu DXFOUT. Am o aplicatie care face toate astea, lucrez cu ea de vreo 2 ani dar e scrisa in LISP; daca crezi ca-ti foloseste, asa ca idee, iti pot trimite un filmulet cu captura de ecran ca sa-ti dai seama cam cum am gândit-o eu.

Totusi, n-am citit sau n-am inteles bine: esti topograf sau nu? cu ce te ocupi?

toderut

Sunt topograf dar nu m-am autorizat. Am citit carti de Geodezie si am inceput prin a face programe in autolisp -ca foarte multi dintre voi, unii cu real talent la programare.
 Stau mai slab cu partea de documentatii, forma in care se cer pe la oficii. Stiu ca sunt diferente de la un oficiu la altul din tara.
 E usor sa zici: uita-te pe site-ul ANCPI ca ai toate anexele. De aceea v-am cerut un sfat si pe partea asta.

Modificat de toderut (06-10-2011 14:38:24)