Dec 07, 2021, 05:00 a.m.


Advertise Here

PDF unlocker

Creat de John Doe, Apr 13, 2011, 12:15 p.m.

« precedentul - următorul »

zamfy

Am gasit pe internet un proiect foarte interesant in legatura cu decriptarea si spargerea de parole. Descarci un program care iti analizeaza tipul de hash folosit de criptare (poate sa fie md5, lma etc) si apoi cand ii dai sa iti sparga parola din fisier, el se conecteaza la o retea de cateva mii de calculatoare. Astfel, in loc sa lucreze un singur calculator, caruia poate sa ii ia si cateva luni sau chiar ani sa gaseasca o parola criptata pe 256 de biti cu AES, toate calculatoarele din reteaua respectiva vor decripta simultan acelasi fisier. Astfel, teoretic, timpul necesar de decriptare se imparte la numarul de calculatoare existent in retea. Si pe deasupra se foloseste si de celebrele rainbow tables pe care le-a mentionat Kod mai devreme.
Voi mai reveni cu detalii.

kod

Intradevar aceasta tehnica nu este noua, practic inca de la batranul "John The Ripper" (a se vedea program decripat parole, la inceput pt. linux) metoda de decriptare, folosind toate calculatoarele dintr-o retea inchisa/deschisa era posibila, iar timpul de gasire a "cheii" este diminuat, Atentie EXPONENTIAL, si nu direct proportional cu nr. de PC conectate, de aici si tipul redus.
In prezent in materie de decriptare "hash-uri" se folosesc asa numitele placi FPGA, care "zboara" la propriu fata de puterea de procesare a procesoarelor normale, in plus se pot si insuma, sa lucreze in paralel, simultat mai multe astfel de placi, dar partea proasta e ca, chip-urile costa o gramada de bani !
Acuma, sunt parole care pot fi "sparte" f. usor fara prea mari briz-briz-uri insa tine mult (zic eu in proportie de 90%) de complexitatea parolei (cheii) folosite, si mai putin a protocolului de criptare:
de ex:
Parola slaba:       abcd1234
Parola puternica:  1%Kf*)d~
Sunt multe de discutat, din pacate timpul nu e :D

Modificat de kod (14-04-2011 14:45:35)

advex

In domeniul criptarii si al protejarii datelor, lucrurile evolueaza rapid. Toshiba a lansat un hard disk care are posibilitatea de a se autocripta si poate sa isi stearga singur continutul daca este furat.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/8163468/1/toshiba-hdd.jpg?width=630" alt="" border="0" align="top">


info: http://www.gandul.info/magazin/toshiba-si-a-lansat-un-hdd-care-isi-sterge-datele-singur-daca-este-furat-8163468" target="_blank">http://www.gandul.info/magazin/toshiba- ... at-8163468

kod

...daca singura problema la criptarea unui HDD intreg o reprezinta chiar el, prin faptul ca durata de criptare este imensa raportata la dimensiunea de 160 GB ...250 GB etc. Si poate nu ai chiar nevoie ca tot HDD sa fie super incriptat cu AES-256 ci doar cateva fisiere.... lucru anevoios.

Eu recomand alta solutie pt. protejarea fisierelor, o solutie free :D care e si cea mai buna la ora actuala :limba:

Truecrypt e tata lor
http://www.truecrypt.org/downloads" target="_blank">http://www.truecrypt.org/downloads

Unde mai pui ca-l pot folosi pe un USB Flash, si cu optiunea de "Shadow Volume" Activata nici NASA si NSA la un loc habar n-au de ce am eu acolo  :nod:

Windywalker

If you are facing problem in working on Outlook due to not remembering your password? Then you can Recover PST Password by using recovery tool. A few days back I was also in the same situation and searched for the solution and found this tool and found it pretty good as per my needs. Hope this will work for you too. http://www.osttopstapp.com/pdf-unlocker.html