informare

Creat de kara, Iul 26, 2007, 04:52 PM

« precedentul - următorul »

kara

Am si eu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Am terminat facultatea de geodezie in Bucuresti cu cativa ani in urma. Momentan lucrez in strainatate, de aproximativ  un an si jumatate. In Romania nu am lucrat deloc. As vrea sa obtin atorizarea de functionare ca liber profesionist. Am inteles ca una din conditii este experienta in domeniu. Nu inteleg insa de cati ani am nevoie. Si imi poate spune cineva daca experienta acumulata aici se pune la socoteala?

As fi recunoscatoare pentru cateva sfaturi. Va multumesc.
Kara

andrreea

Daca ai terminat facultatea de geodezie, poti deveni persoana fizica autorizata dupa 2 ani de vechime in domeniu. Normal ar fi ca experienta de peste hotare sa fie luata in calcul (in cazul in care e dovedita printr-un contract legal de munca). Mai multe raspunsuri la intrebari gasesti pe http://www.ugr.ro" target="_blank">www.ugr.ro
Bafta!

Modificat de andrreea (07-08-2007 21:36:29)

sik

kara: te rugam sa ne impartasesti si noua din experienta dobandita peste hotare.
Cu ce echipamente se lucreaza, cat de bine organizati sunt, ce soft-uri folosesc etc.
Din cate stiu eu, Romania este un El Dorado, dar vreau sa vad si cum e prin afara  :)

kara

Eu nu prea am facut munca teren. Aici cei care masoara nu au studii prea inalte si deci sunt mai prost platiti...Deci depre echipamente pot sa-ti povestesc mai putin. Dar cam ce e pe aici e si prin Romania. Cel putin din ce-am citit pe forum. Cred ca in topul preferintelor ramane Leica.
Despre software...Eu am lucrat cu un pragramel facut de Leica : Liscad. Este un program de prelucrare a masuratorilor. Si poti sa faci de toate cu el : de la pucte de detaliu pana la calculul DTM (Digital Terein Model).
Si mai folosesc un program de compendsare - Move 3. Este folosit exclusiv pentru compensare prin metoda celor mai mici patrate).
Iar pentru desenare AutoCad sau Microstation. Concurenta intre cele doua e destul de mare. Eu una  sunt fan AutoCad. Cam atat....pe scurt. Daca mai ai intebari mai scrie-mi.

Kara

lyonel.wolf

spuneti-mi ce crede-ti voi, experienta dobandita in armata ca topograf poate fi considerata "experienta in domeniu"?

TopRo

Experienta dobandita in armata ca topograf... Ahh ce mor pe astia... OGR tocmai de asta incerca sa ne scape de diversi indivizi cu studii "zero" si experienta capatata pe la coltul strazii.

Sper sa nu fie luata in consideratie  :x

Shughy

TopRo nu te-as sfatui sa dai cu paru' in cei din armata.Contrar credintelor care exista printre voi, armata romana respectiv  academia militara tehnica si scoala de ofiteri de topografie au dat absolventi care au mentinut vreo suta de ani geodezia romaneasca.Am avut prilejul in decada 80-89 sa lucrez cu ei si crede-ma aveam aceleasi impresii ca si o parte dintre voi(adica una proasta).Mi-am schimbat-o in numai sase luni cand am vazut cum lucrau si modul stiintific in care puneau problema.Si printre ei ca si printre unii dintre noi exista oameni mai mult sau mai putin calificati.Orice padure are uscaturile ei.
Nu fii asa nervos pe chestia asta.Am auzit pe acest forum ca sunt si agronomi implicati in breasla.... De ei de ce nu te legi?

Shughy

Suntem pe aceeasi lungime de unda doru2...e loc sub soare pentru toata lumea.

scootergts

nu mai punem la socoteala ca la ora asta ne bazam tot pe determinarile facute in anii 50 de catre armata, pe bornele puse de ei.... pt parametri etc.

John Doe

Confirm: cunosc un ofiter topograf care mi-a povestit mai demult cum lucrau, in materie de geodezie. Tot respectul.

John Doe

kara:
In legislatie (L14/207, ROF, etc.) sunt prevazute niste chestii, dar numai pentru cetatenii UE; tu n-ai spus in care strainatate lucrezi, sau nu te-ai gandit ca ar conta.
Logic judecand, trebuie sa conteze si experienta -cu acte- din alte tari. Pune-o la dosar; daca pui prea multe piese nu pateste nimeni nimic, dar daca pui prea putine iti da dosarul inapoi, iti dau grad mai mic sau iti cer sa-l completezi - cazul fericit. Cam asa am observat.
Incearca sa participi la cat mai multe lucrari de pe plaiurile noastre inainte de a te autoriza, iar de la autorizatul care le-a stampilat ia-ti o adeverinta cum ca ai participat in cat mai multe faze la lucrarile astea.