Ordinul 3442/2019 -calca grav onoarea profesionistilor din domeniu

Creat de Maorientezpemovila, Ian 06, 2020, 06:24 PM

« precedentul - următorul »

Maorientezpemovila

    Ordinul 3442/2019 - calca grav pe  onoarea profesionistilor din domeniu prin lipsa de consultare  si  transparenta .
    Este un produs antidemocratic prin faptul ca nu a existat o consultare reala incalcand brutal   inca odata drepturile noastre .
    De asemenea este absurd sa nu faci o pregatire prealabila , sa-l explici daca ai ceva de explicat sa iei astfel  in ,,senile '' pe toti cei autorizati . In loc sa intre cu ,,bocancii '' in derularea activitatilor noastre cum o fac mereu de altfel , ar fi fost mai nimerit sa investeasca in servere mai bune  ,   in reducerea birocratiei si a suprareglementarii legislative de care suferim impilati din 1999 ---2020 .

 Din napasta noua dupa cum la cald am inteles :

1.RESPINGEREA UNEI DOCUMENTATII FARA NOTA DE COMPLETARE
2.Impunerea   stationarii cu GPS-ul  pe punct de detaliu 2 minute sau mai mult ...  ???
3.Suprafetele incaperilor rotunjite la o zecimala ...????
4.Proces verbal de vecinatate  si..altele

https://www.ocpiilfov.ro/ocpi_ilfov/Ordin%203442%202019.pdf


crs

cred ca sintem cei mai fraieri ingineri din Romania.
Ca nu sintem uniti si tacem cu frica ca cuineva din oficiu ca s-ar putea supara si ne-ar freca cu lucrarile stim cu totii.

Ma uit la alti ingineri care nu au nevoie de atit de multe conditii sa semneze o lucrare. Cum la ei se poate?

Nu putem face o petitie intre toti sa cerem chestii normale? Sau nu are rost, oricum nu o va semna nimeni sau nu o va baga nimeni in seama. Sau vor apare alti profitori ca un vechi colegiu ce promitea multe si a facut... stim cu totii ce.

Mi-ar place sa imi explice si mie cineva (care da anumite ordine si articole) care e diferenta intre o masuratoare de 2 minute a unui punct si o masuratoare rtk instanta a aceluias punct in sistemul lor, rompos (si daca se poate si de ce). Si ce toleranta (stabilita tot de ei) am la acel punct. IN unele judete iti cer sa masori si static, eventual cu 2 gps-uri simultan. Sa inteleg de aici ca cei din oficiu nu au incredere in propriul sistem rompos?

Mi-ar place ca toata lumea sa declare ca lucreaza cu teodolit, sa le dam date brute pina ii saturam pe unii birocrati.
Din moment ce sint verificat pe lucrare (suprapuneri, etc) de ce ii mai intereseaza cu ce am masurat-o? Asta e problema mea, problem lor e daca lucrarea mea e buna sau nu, nu cu ce m-am incaltat cind am mers la masurat (asta va aparea intr-o noua revivie a regulamentului).

De asemenea cu firmele autorizate. La clasa a III de ex trebuie sa ai minim 2 angajati din care unul autorizat. Pai de ce imi impui sa am 2? Daca cereau 2 autorizati mai intelegeam, dar asa? Sa inteleg ca iese lucrarea mai precisa daca am 2 angajati (din care unul poate e contabilul)? Cum motiveaza asta? Daca o sa am nevoie o sa imi angajez mai multi oameni fara sa mi-i impuna cineva, dar pina atunci lasati-ma sa lucrez.
Sa am soft de prelucrare date - alta aberatie (exista TopoCAL - e gratis si face exact aceasta treaba). Eu am invatat la facultate sa le calculez din creion si inca aimi face placere sa fac asta. La autorizare am fost verificat daca stiu (nu m-au lasat cu PC-ul). Celelate conditii - masina, imprimanta, etc - alte aberatii. Nu cred ca daca cineva are nevoie de masina nu isi procura pt a lucra, ca mergea pe jos la masurat pina i-a spus cineva de la centru ca trebuie sa isi ia...
O alta aberatie e si autorizarea firmei: Daca e autorizata raspunde pentru lucrarile facute pe firma, nu mai e nevoie si de stampila/semnatura autorizatului (care stim cu totii cum semneaza in foarte multe cazuri). Nu mai crede nimeni in ziua de azi ca autorizalul unei firme merge personal sa faca toate ridicarile si face personal toate lucrarile.

Cu examenul de autorizare a unei PF. Sa inteleg ca cei ce s-au autorizat cu doar un an vechime au stricat toata treaba in cadastrul romanesc si de aia se impune ca persoaele ce se vor autoriza trebuie sa aiba mai multi ani de experienta...

Din ce vad ideea e ca in cadastru nu trebuie sa te bagi, lasa-i pe cei ce sint deja acolo, daca mai vine cineva pune-i piedici cit mai mari, sa nu ajunga. La notari tine, la noi de ce nu ar merge?

La noi lucrarea e verificata de inspectori dar raspunzatori sintem tot noi in cazul unei greseli. De ce mai trebuie verificatea de inspectori? De ce ii mai platim? Nu e suficient un centralizator de lucrari? Daca o verifica oficiul atunci sa isi asume verificarea.

Mi s-ar parea normal sa masor proprietalea lui X-ulescu la cererea lui, sa ii fac un plan cu suprafata/amplasamentul cu care sa mearga la notar sa isi rezolve problemele de acte, mostenire, proprietar, etc (asa se fac in unele tari).
Daca are teren in plus sa il declare notarul la primarie, pe mine nu ma intereseaza. Cred ca ar trebui sa se implice mai mult notarii in treaba asta, nu doar sa faca o hirtie ca numarul x trece in posesia lui nea costica. Stiu ca e mai simplu pt ei, probabil ca daca se puteau ne-ar fi bagat mai multe atributii dar nu mai au ce (in caz ca le fa mai trece ceva prin minte o sa mai vedem un articol ocpi).
Daca tot ajungem sa facem toata treaba sa ne dea si dreptul de a face si actul de vinzare-cumparare, ca sa nu-i mai obosim pe saracii notari.


Sint multe de spus, multe le stim cu totii dar preferam sa mergem tacit inainte. Parca mi-e rusine sa zic ca-s topograf, nu de alta dar sa nu fiu confundat cu fetele de la centura care tac si lucreaza cum pot...


crs

Noroc ca nu au auzit de serii de masuratori gps. Daca auzeau masutai o carte funciara intr-o saptamina. Sau intr-o saptamina masurai un punct?

Maorientezpemovila

#3
Ai si de ce sa-ti fie rusine  la cate inghitim cu zambetul pe fata .
      Era o vorba mai demult :,,Mamaliga nu explodeaza ''...prin '89 .
    Nu cred sa fie altii mai fraieresteni ca inginerii ,,cadastristi topometristi '' . Se poate  obtine stampila si  lucra in domeniul nostru cu un curs autorizat  de cateva luni de ministerul educatiei sau de reconversie profesionala , artileristi sau cine stie ce alte specialitati .
    Diferenta dintre ingineri si restul  tinde catre 0 deoarece mari avantaje ca ai stat 5 ani in facultate fata de altul care a facut un curs si a invatat din mers nu exista .
    Nici macar nu ai autorizarea din start cum cred ca ar fi normal pentru 5 ani de facultate ca sa zici ca e o diferenta .
    Comparat cu arhitectii care isi intocmesc piesele din dosar cu o larga imaginatie  ,la noi ,,paranoia e de baza'' .
Intreb si io daca e normal :

1.Numerotam paginile din documentatia cadastrala .Este articol de lege pentru asta .Pana unde am ajuns cu nebunia , pentru ca daca se pierde o fila sau un act nu cred ca este spanzurat nimeni .
2.Raspunderea unei lucrari este pe viata . Fapte penale se prescriu ,nu si o suprapunere.
3.Desi raspund 100% pentru lucrare altul o verifica si pana la urma trebuie sa i respect  indicatiile in amanunt( cum ar fi sa folosesti semne conventionale pe PAD desi in nemernicul de ODG 700 anexa este fara )
4.Unii mai vor CD-uri ...si suntem in 2020 cu eterra 3 si cu baze de date paralele neintegrate.
5.Limita unica 
si altele ...

John Doe

    Nu stiu daca chiar calca grav onoarea, as zice ca se doreste o modernizare dar solutiile alese nu sunt dintre cele fericite. Ba chiar seamana suspect cu bagarea gunoiului sub pres...
    La fel de cert este ca e plina tara de topografi, unul mai ceva ca celalalt dar nici o asociatie sau uniune care sa reprezinte niste interese reale, asa ca de ce ne plângem?

    Cu punctele de control nu e foarte clar ce vor, eu am de gand asa: la suprafete mai mari de 2Ha, redetermin 2 puncte dupa 30 de minute, imi da aceleasi coordonate si servus, m-am incadrat in tolerantele impuse fiindca asta se urmareste. Treaba este ca in fisierul RINEX nu ma opreste nimeni sa adaug inca doua linii de text la final, cum ma verifica daca chiar asa este? Nu c-ar fi imposibil, dar deocamdata eu cel putin nu stiu.
    Sa zicem ca sunt scrupulos si imi imi da o diferenta de 40cm de exemplu intre determinarile succesive, ce fac mai departe? asta nu se spune. Se redistribuie diferenta, unde? cum? se calculeaza precizia de determinare, cum? Sau se confuna putin cu lucrul cu statia totala, unde punctele de detaliu sunt masurate din acelasi punct de statie?
    Concluzie: nu mai zic si eu ina una, am vazut destule aici.