Advertise Here

Mesaje Recente

#1
Oferte de servicii / Re: Rent a car la tarife premi...
Ultimul mesaj de paraschivrazvan25 - Noi 29, 2023, 04:35 PM
Compania noastra de inchirieri auto Otopeni va poate livra masina la aeroport daca ajungeti inscop turistic aici, de asemenea serviciile de rent a car bucuresti sunt disponibile in capitala pentru locuitorii de aici.
#2
TopoGraph / Update Nou lansat pentru Topog...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Noi 04, 2023, 10:17 PM
 În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:
 
● Începând cu noul update aplicațiile TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10 sunt disponibile și pentru noua versiune BricsCAD V24.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 a fost introdusă o comandă nouă care poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare, din bara de instrumente Comenzi suplimentare, din ribbon sau direct prin tastarea la promptul de comandă a cuvantului MODPER și confirmarea cu Enter, și permite modificarea numelui și prenumelui unei persoane fizice sau a denumirii unei persoane juridice prezentă în unul sau în mai multe imobile din sectorul cadastral (desenul curent).

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 comanda [F21. Adaugare/Editare Date imobil] a fost modificată, în ceea ce privește adăugarea sau editarea înscrierilor de tip întabulare drept de servitute sau superficie din partea a 2-a sau a 3-a a cărții funciare. Astfel, începând cu noul update, aceste tipuri de înscrieri pot fi adăugate sau editate, fără a mai fi obligatorie asocierea de persoane la aceste înscrieri. Această modificare a fost introdusă (doar) ca urmare a existenței de cărți funciare electronice ce conțin astfel de înscrieri, fără persoane asociate. Pentru imobilele noi (fără cărți funciare deschise) se recomandă a se evita efectuarea unor asemenea înscrieri (adică fără asocierea de persoane), deoarece această procedură contravine modului de lucru inclus în aplicația oficială ANCPI, GenerareCG.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 comanda SEGEN pentru efectuarea de setări generale include o opțiune nouă. Noua opțiune permite ca, la generarea fișierelor CGXML cu comanda F25, în secțiunea aferentă datelor individuale ale unei persoane (fizice sau juridice), rubrica Observații să nu fie completată, indiferent dacă au fost introduse sau nu date în această rubrică la momentul utilizării comenzii [F21. Adaugare/editare date imobil]. Această opțiune (impusă în mod discreționar de unele OCPI-uri) este totuși una nerecomandată.


● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 la utilizarea comenzii [F24. Localizeaza imobil in plan] a fost identificată o eroare de neidentificare a imobilelor, folosind criteriul de localizare Nume Prenume/Denumire Persoana (prin selecția unui articol din lista derulantă). Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 instalată doar sub AutoCAD, la utilizarea comenzii [F21Adaugare/editare date imobil] a fost identificată o eroare la introducerea/editarea numelui unei persoane juridice. Eroarea consta în preluarea unei denumiri a persoanei juridice de maxim 132 de caractere. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.
● Pentru aplicația de cadastru TOPOGRAPH9.0 a fost identificată o eroare de neraportare pe ecran a punctelor din fișiere de coordonate (de tip xyz sau txt), la utilizarea comenzii [B1. Import puncte topo...]. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.
● Pentru aplicațiile TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10 comanda [D15. Puncte tip bloc din puncte TG] care permite generarea de blocuri cu atribute din punctele topografice raportate pe ecran a fost modificată. Astfel, începând cu noul update, după selecția punctelor topografice (TG) de pe ecran, programul va afișa o casetă de dialog pentru alegerea layerelor pe care se vor amplasa, atât punctele noi de tip bloc, cât și etichetele acestor puncte.

Mai multe informatii si referinte grafice se pot regasi la [color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph[/color] [/color][/font]
#3
CADGen / Update Nou Lansat pentru CADGe...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Noi 04, 2023, 10:14 PM
În cadrul noului update, aplicația de cadastru sistematic CADGen3.0 include următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:
 
● Începând cu noul update aplicația de cadastru sistematic CADGen3.0 este disponibilă și pentru noua versiune BricsCAD V24.
● Începând cu noul update a fost introdusă o comandă nouă care poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare, din bara de instrumente Comenzi suplimentare, din ribbon sau direct prin tastarea la promptul de comandă a cuvantului MODPER și confirmarea cu Enter, și permite modificarea numelui și prenumelui unei persoane fizice sau a denumirii unei persoane juridice prezentă în unul sau în mai multe imobile din sectorul cadastral (desenul curent).

● Pentru aplicația de cadastru sistematic CADGen3.0 comanda [F21. Adaugare/Editare Date imobil] a fost modificată, în ceea ce privește adăugarea sau editarea înscrierilor de tip întabulare drept de servitute sau superficie din partea a 2-a sau a 3-a a cărții funciare. Astfel, începând cu noul update aceste tipuri de înscrieri pot fi adăugate sau editate, fără a mai fi obligatorie asocierea de persoane la aceste înscrieri. Această modificare a fost introdusă (doar) ca urmare a existenței de cărți funciare electronice ce conțin astfel de înscrieri, fără persoane asociate. Pentru imobilele noi (fără cărți funciare deschise) se recomandă a se evita efectuarea unor asemenea înscrieri (adică fără asocierea de persoane), deoarece această procedură contravine modului de lucru inclus în aplicația oficială ANCPI GenerareCG.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic CADGen3.0 comanda SEGEN pentru efectuarea de setări generale include o opțiune nouă. Noua opțiune permite ca, la generarea fișierelor CGXML cu comanda F25, în secțiunea aferentă datelor individuale ale unei persoane (fizice sau juridice), rubrica Observații să nu fie completată, indiferent dacă au fost introduse sau nu date în această rubrică la momentul utilizării comenzii [F21. Adaugare/editare date imobil]. Această opțiune (impusă în mod discreționar de unele OCPI-uri) este totuși una nerecomandată.


● La utilizarea comenzii [F24. Localizeaza imobil in plan] a fost identificată o eroare de neidentificare a imobilelor, folosind criteriul de localizare Nume Prenume/Denumire Persoana (prin selecția unui articol din lista derulantă). Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic CADGen3.0 instalată doar sub AutoCAD, la utilizarea comenzii [F21Adaugare/editare date imobil] a fost identificată o eroare la introducerea/editarea numelui unei persoane juridice. Eroarea consta în preluarea unei denumiri a persoanei juridice de maxim 132 de caractere. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.


Mai multe informatii si referinte grafice se pot regasi la https://topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen
#4
TopoGraph / Update Nou lansat pentru Topog...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Oct 12, 2023, 12:21 AM
În cadrul noului update din luna Octombrie 2023, aplicațiile TopoGraph9.0, TopoGraph10 si CADGen 3.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:
 
● Pentru aplicația TOPOGRAPH10 a fost introdusă o comandă nouă care poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare, din bara de instrumente Comenzi suplimentare, din ribbon sau direct prin tastarea la promptul de comandă a cuvantului POLYE și confirmarea cu Enter, și permite construirea rapidă pe ecran a unei polilinii 2D cu enclave. Practic, după apelarea comenzii se va selecta inițial polilinia 2D închisă reprezentând conturul exterior al imobilului cu enclave iar apoi, succesiv, toate poliliniile închise interioare reprezentând enclavele. După selecție, programul va genera automat pe layerul curent polilinia cu enclave necesară asocierii datelor de cadastru sistematic cu comanda F21. De asemenea, după generare, aplicația va afișa la promptul de comandă și mărimea suprafeței poliliniei în varianta de calcul analitic ce utilizează 4 zecimale, dar și în varianta cu 3 zecimale pentru coordonatele punctelor de contur. La final, se poate opta pentru ștergerea sau păstrarea pe ecran a conturului exterior selectat. Această comandă poate fi utilă, spre exemplu, la construcția imobilelor de pe sectorul zero, cum este – de exemplu - cazul drumurilor pe care sunt amplasați stalpi de iluminat.
● Pentru aplicația TOPOGRAPH10 a fost introdusă o comandă nouă care poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare (ultimul articol din lista derulantă), din bara de instrumente Comenzi suplimentare, din ribbon sau direct prin tastarea la promptul de comandă a cuvantului AREAE și confirmarea cu Enter, și permite calculul și afișarea suprafeței unei polilinii cu enclave construită conform specificațiilor din manualul de utilizare, sau generată cu comanda POLYE. Mărimea suprafeței poliliniei cu enclave se va afișa în ambele variate de calcul (atât cu 3 cât și cu 4 zecimale pentru coordonatele punctelor de contur).
● Pentru aplicația TOPOGRAPH10 a fost introdusă o comandă nouă care poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare (ultimul articol din lista derulantă), din bara de instrumente Comenzi suplimentare, din ribbon sau direct prin tastarea la promptul de comandă a cuvantului AREAE și confirmarea cu Enter, și permite calculul și afișarea suprafeței unei polilinii cu enclave construită conform specificațiilor din manualul de utilizare, sau generată cu comanda POLYE. Mărimea suprafeței poliliniei cu enclave se va afișa în ambele variate de calcul (atât cu 3 cât și cu 4 zecimale pentru coordonatele punctelor de contur).
 
După cum se știe, atunci când este utilizată comanda [B1. Import puncte topo...], codurile numerice (1-108) din fișierul de coordonate vor permite inserarea pe ecran și a semnelor convenționale individuale, aferente acestor coduri. Începând cu noul update, prin utilizarea comenzii B11, este posibilă renumerotarea codurilor din intervalul 1-108, alocând oricarui cod TopoGraph un (alt) număr de cod personal (din același interval). Această opțiune este destinată acelor utilizatori care folosesc alte numere de cod decît cele incluse implicit în aplicația TopoGraph. Practic, prin utilizarea noii opțiuni, după alocarea de numere de cod personale, programul va genera un fișier de interpretare de coduri denumit Topocode.inc, amplasat în directorul rădăcină al programului C:\TopoGraph10. În acest fel, fișierele de  coordonate cu extensia xyz sau txt (de tip PNEZCod sau PENZCod) vor putea include noile coduri personale, alocate anterior cu comanda B11. În partea centrală a casetei de dialog Coduri puncte TG a fost amplasată o lista derulantă denumită Lista corespondenta coduri simboluri, ca în imaginea anterioară. Prin alegerea oricărui articol din această listă se va putea asocia codului TopoGraph selectat, un număr de cod personal diferit. Numerele de cod personale vor putea fi introduse și utilizate ulterior în cadrul fișierelor de coordonate ce se vor importa în AutoCAD sau BricsCAD cu comanda B1.
● Pentru aplicațiile TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10 opțiunea Descarcă o imagine aeriană Microsoft Bing Maps din cadrul comenzii [H15. Google Earth...] a fost modificată.
Astfel, începând cu noul update, în caseta de dialog aferentă comenzii H15 a fost introdusă o zonă de selecție a dimensiunii minime pentru imaginea aeriană de tip jpeg ce se va descărca. Există 3 dimensiuni minime disponibile, respectiv 600m x 600m, 1200m x 1200m și 2500m x 2500m. După acționarea butonului de descărcare, se va indica pe ecran punctul central al zonei de interes situat (obligatoriu) în interiorul domeniului național stereografic 1970. Se atribuie un nume fișierului jpeg, după care programul va insera automat imaginea pe ecran. Programul va georeferenția automat imaginea inserată pe ecran și va genera și fișierul de georeferențiere cu același nume și cu extensia jgw. Rezoluția implictă a imaginilor este de 1200 x 1200 de pixeli, indiferent de mărimea zonei de acoperire selectate din lista derulantă. De aceea, pentru obținerea maximei clarități, se recomandă inserarea de imagini succesive, prin utilizarea unei zone de acoperire minime de 600 x 600 m. Pe canalul de youtube al aplicației TopoGraph este disponibil un tutorial video, cu descrierea etapelor necesare pentru inserarea în AutoCAD sau BricsCAD a unei imagini aeriene folosind serviciul Microsoft Bing Maps:
Mai multe informatii si referinte grafice se pot regasi la https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph
#5
TopoGraph / Noul Manual Topograph 10 Compl...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Oct 12, 2023, 12:16 AM
#6
Oferte de vânzare / Import Nou Laptop Proiectare D...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Sep 11, 2023, 08:24 PM
Laptop DELL Precision 7550 Mobile Workstation Refurbished

 • Display: 17.3" | 1920 x 1080 | LED Backlit IPS FHD
 • Procesor:  Intel Xeon HEXA Core W-10855M 2.80GHz (5.10GHz Turbo, 12MB Cache, Hexa Core)
 • Memorie RAM: 64GB DDR4 (4x 16GB)
 • Stocare: 1TB SSD M.2 NVME
 • Placa video: nVidia Quadro RTX 3000 - 6GB GDDR6 / 192 bit / 1920 CUDA Cores
 • Unitate optica: Fara unitate optica
 • Input & Multimedia: Tastatura QWERTY Iluminata | Webcam
 • Sistem de operare: Windows 11 Professional
 • Garantie: 24 Luni (3 Luni pentru acumulator)

Pentru mai multe detalii tehnice ale produsului va rugam sa accesati linkul de mai jos:

LAPTOP DELL PRECISION 7750 Refurbished TOPOCOM
#7
Calculatoare / Laptop DELL Precision i7 10850...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Sep 11, 2023, 08:14 PM
  Configuratie

Laptop DELL Precision 5550 Mobile Workstation Refurbished
 • Display: 15.6" | 3840 x 2400 | LED Backlit IPS 4K UHD+ | TOUCHSCREEN
 • Procesor:  Intel Core i7-10850H 2.70GHz (5.10GHz Turbo, 12MB Cache, Hexa Core)
 • Memorie RAM: 32GB DDR4 (2 x 16GB)
 • Stocare: 1TB SSD M.2 NVME
 • Placa video: nVidia Quadro T1000 - 4GB GDDR6 / 128 bit / 896 CUDA Cores
 • Unitate optica: Fara unitate optica
 • Input & Multimedia: Tastatura QWERTY iluminata | Bluetooth | Webcam
 • Sistem de operare: Windows 11 Professional
 • Garantie: 24 Luni (3 Luni pentru acumulator)

Pentru mai multe detalii tehnice ale produsului va rugam sa accesati linkul de mai jos:

LAPTOP DELL PRECISION 5550 Refurbished TOPOCOM
#8
TopoGraph / Update Nou Lansat pentru Top...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Sep 10, 2023, 11:55 PM
În cadrul noului update din luna Septembrie 2023, aplicațiile TopoGraph9.0, TopoGraph10 si CADGen 3.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:
 

● Aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 a fost actualizată, în ceea ce privește modul de pregătire, adăugare de date și de export al fișierelor CGXML pentru imobilele cu enclave. Aceste modificări au fost impuse de apariția noii versiuni (1.0.0.7.) a aplicației oficiale GenerareCG. Potrivit noilor reguli impuse de ANCPI, la construcția imobilelor cu enclave se interzice utilizarea culoarului artificial de legătură (cu lățime) dintre enclavă și conturul exterior al imobilului. În manualul de utilizare al secțiunii de cadastru general din TOPOGRAPH10 a fost introdus, la pagina 5, un capitol nou denumit Reguli privind construcția poliliniilor pentru imobilele cu enclave.
●Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost modificată prin amplasarea în caseta de dialog principală a 4 controale (butoane-imagine) noi. Noile controale permit modificarea ordinii înscrierilor din partea a 2-a sau a 3-a a cărții funciare, prin ridicarea sau coborârea cu un rând a unei înscrieri selectate. Se va acorda atenție la utilizarea acestor noi opțiuni. Se menționează că înscrierile trebuie introduse obligatoriu în ordinea cronologică a actelor de proprietate sau posesie.
●Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost modificată în privința articolelor ce pot fi importate dintr-un fișier CGXML (în cazul selecției unui imobil fără date asociate). Astfel, la acționarea butonului-imagine privind elementele ce pot fi importate dintr-un fișier CGXML (cel evidențiat cu verde în imaginea anterioară), a fost introdus un articol nou. Noul comutator introdus permite importul (sau nu) al datelor specifice unităților individuale dintr-un fișier CGXML, în cazul contrucțiilor de tip condominiu. Dacă la importul efectiv al fișierului CGXML (în condițiile în care noul comutator a fost bifat) au fost deja introduse unități individuale, programul va afișa o casetă de avertizare privind suprascrierea acestora sau de renunțare la operația de import.
●Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, la generarea fișierelor CGXML cu comenzile F25 sau F22, în unele situații a fost identificată o eroare de scriere (în fișierele CGXML sau anexe) a prenumelor persoanelor fizice (prin adăugarea în textul prenumelor a unor caractere suplimentare de tip punct). Această eroare survenea doar în cazul persoanelor fizice cu același nume și același prenume, cu sau fără CNP-uri identice. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.
● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 instalată (doar) sub AutoCAD, în cazul imobilelor cu numere CADGEN compuse din mai mult de 10 cifre s-au identificat erori la generarea fișierelor CGXML și a livrabilelor textuale (registre, opis, fișe). Utilizarea unor numere CADGEN (din 14 caractere) e o practică specifică lucrărilor de întabulare sistematică a fondurilor forestiere (unde la stabilirea numerelor CADGEN se folosesc codurile SIRUTA + numerele UP-urilor + numerele UA-urilor etc). Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.
● Pentru aplicațiile de cadastru TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10, la generarea unui tabel recapitulativ al încăperilor cu comanda [F9. Tabel incaperi], a fost introdusă o opțiune nouă ce permite salvarea datelor încăperilor introduse într-un fișier cu extensia csv. Opțiunea este utilă în cazul în care unitatea individuală pentru care se dorește inserarea tabelului recapitulativ conține un număr mare de încăperi. Astfel, după selecția conturului unei încăperi, în caseta de introducere a datelor acesteia a fost amplasat un buton nou care permite generarea unui fișier csv al tuturor încăperilor introduse până la acel moment.
După acționarea noului buton Salveaza fisier csv încăperi programul va afișa o casetă de dialog pentru alegerea locului fișierului csv, propunând denumirea implită: DateIncaperi.csv. La fiecare apelare a comenzii [F9. Tabel incaperi], începând cu noul update, programul va afișa o casetă de dialog nouă ce permite pornirea selecției încăperilor (când se începe cu o nouă unitate individuală) sau utilizarea unui fisier csv al încăperilor existente (când se dorește preluarea datelor introduse într-o etapă anterioră și continuarea selecției).
 

Descoperă toate îmbunătățirile incluse in acest update aici:
Noutăți TopoGraph | Noutăți CADGen
#9
BricsCAD / Noul Meniu Publish din cadrul ...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Aug 11, 2023, 05:15 PM
Meniul Publish din BricsCADa fost îmbunătățit si vă permite să: 

Trimiteți una sau mai multe desene, machete sau foi spre printare. 
Exportați desenele și machetele în format PDF. 
Beneficiați de o organizare mai convenabilă.

Un mic pas înainte în flexibilitatea aplicatiei, accelerând timpul de livrare al proiectelor!
Descoperiți #BricsCAD V23 gratuit pentru 30 de zile https://t.ly/0o-c3 și adăugați putere fluxului dvs. de lucru CAD.


#10
Calculatoare / Laptop DELL XPS 15 7590 i7 975...
Ultimul mesaj de TOPOCOM - Aug 11, 2023, 04:40 PM
Configuratie

Laptop DELL XPS 15 7590 Refurbished
• Display: 15.6" | 3840 x 2160 | LED Backlit IPS UHD 4K | TOUCHSCREEN
• Procesor:  Intel Core i7-9750H 2.60GHz (4.50GHz Turbo, 12MB Cache, Hexa Core)
• Memorie RAM: 32GB DDR4 (2 x 16GB)
• Stocare: 1TB SSD M.2 NVME
• Placa video: nVidia GeForce GTX 1650 - 4GB GDDR5 / 128 bit / 1024 CUDA Cores
• Unitate optica: Fara unitate optica
• Input & Multimedia: Tastatura QWERTY iluminata | Bluetooth | Webcam
• Sistem de operare: Windows 11 Professional
• Garantie: 24 Luni (3 Luni pentru acumulator)

Pentru mai multe detalii tehnice ale produsului va rugam sa accesati linkul de mai jos:

LAPTOP DELL XPS 15 7590 Refurbished TOPOCOM