Advertise Here

Mesaje Recente

Pagini1 2 3 ... 10
1
Bună ziua. Bunicul meu a avut cateva terenuri, pentru care nu a primit titlu de proprietate.

Primaria a emis doar un proces verbal cu suprafata primită in proprietate.

Primaria mi-a spus ca nu au schița cu masuratorile realizate de ei sau numar topografic pentru terenuri iar eu nu stiu unde sunt amplasate terenurile.


Nu gasesc cadastrist dispus sa meargă pe teren si sa imi masoare terenul.


Cum pot sa stiu unde sunt terenurile ,sa le trec la titlu de proprietare si sa fac taxa de succesiune.
2
Oferte de vânzare / LENOVO ThinkStation P330 Tower...
Last post by TOPOCOM - Oct 17, 2021, 11:23 p.m.
LENOVO ThinkStation P330 Tower Workstation Refurbished

  • Procesor: Intel Core i7-8700K 3.70GHz (4.70GHz Turbo, 12MB Cache, Hexa Core)
  • Memorie RAM: 32GB DDR4
  • Stocare: 1TB SSD M2 NVMe nou
  • Placa video: nVidia Quadro M2000 - 4GB GDDR5 / 128 bit / 768 CUDA Cores
  • Sistem de operare: Windows 10 Professional COA Refurbished
  • Garantie: 36 Luni
https://topo.com.ro/hardware/lenovo-thinkstation-p330-tower-intel-core-i7-8700k-370ghz-32gb-ddr4-1tb-ssd-nvidia-quadro-m2000[/list]
3
TopoGraph / Update Nou octombrie 2021
Last post by TOPOCOM - Oct 15, 2021, 11:11 a.m.
📣📣📣 𝑈𝑝𝑑𝑎𝑡𝑒 𝑁𝑜𝑢 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑜𝑛𝑖𝑏𝑖𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝐴𝐷𝐺𝑒𝑛 3.0, 𝑇𝑜𝑝𝑜𝐺𝑟𝑎𝑝ℎ 7.0 𝑠𝑖 𝑇𝑜𝑝𝑜𝐺𝑟𝑎𝑝ℎ 8.0 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑝𝑎𝑛𝑑 𝑐𝑢 15 octombrie 2021 𝑠𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑖̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑒𝑙𝑖𝑚𝑖𝑛𝑎̆𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑒𝑟𝑜𝑟𝑖:

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0, în submeniul C. Parcele au fost introduse comenzile [C9. Adauga vertex pe o polilinie] și [C10. Sterge vertex dintr-o polilinie]. Aceste două comenzi au fost introduse pentru prima dată în TopoGraph7.0, iar pentru TopoGraph8.0, cele două comenzi au fost preluate din Lista comenzilor suplimentare. Comanda [C9. Adauga vertex pe o polilinie] este apelabilă tastând la promptul de comandă C9 sau ADV, iar comanda [C10. Sterge vertex dintr-o polilinie] este apelabilă prin tastarea C10 sau STV la promptul de comandă. Cele două comenzi se regăsesc în meniul derulant, meniul de tip ribbon și în bara de instrumente Parcele.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă [C11. Calcul suprafata totala parcele]. Comanda poate fi apelată prin tastarea C11 la promptul de comandă și se regăsește în submeniul C. Parcele, în meniul de tip ribbon și în bara de instrumente Parcele. Comanda C11 permite calculul și afișarea la promptul de comandă a suprafeței totale ale unor parcele reprezentate în desen prin polilinii 2D închise. După apelarea comenzii, programul va afișa o casetă de dialog cu 3 opțiuni de selecție a parcelelor: pentru toate parcelele din desen (din spațiul model), pentru o selecție de parcele din desen, sau pentru parcelele situate intr-unul sau mai multe layere.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă [D14. Genereaza fisier de georeferentiere]. Comanda poate fi apelată prin tastarea D14 la promptul de comandă și se regăsește în submeniul D. Simboluri, în meniul de tip ribbon și în bara de instrumente Simboluri. Comanda permite generarea unui fișier de georeferențiere pentru o imagine raster existentă în desenul curent. După selecția imaginii raster, programul va genera fișierul de tip world, în același loc în care se află și fișierul imaginii raster.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 a fost introdusă comanda nouă INFOGEN. Această comandă permite afișarea unui set de informații generale pentru imobilele cu date asociate din desenul curent. Comanda poate fi apelată din lista comenzilor suplimentare (din caseta de dialog Cadastru), din meniul de tip ribbon CADGen sau din bara de instrumente Comenzi suplimentare. Selectarea unei linii din lista de informații permite evidențierea prin hașuri de tip SOLID a imobilelor din desen. Culoarea implicită a hașurilor este roșu, da aceasta poate fi modificată folosind butonul-imagine din zona denumită Culoare hașuri imobile. De asemenea, prin bifarea comutatorului copiază imobilele selectate în clipboard, imobilele respective pot fi utilizate ulterior într-un desen nou folosind opțiunea Paste to Original Coordinates.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 în cadrul comenzii [F24. Localizeaza imobil in plan] au fost introduse două criterii de localizare noi. Astfel, începând cu noul update pot fi localizate toate imobilele împrejmuite și toate imobilele neîmprejmuite.

De asemenea, imobilele localizate vor fi evidențiate prin hașuri de tip SOLID de culoare roșie, permițând astfel o mai ușoară evidențiere a imobillelor localizate pe planul cadastral.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 după apelarea comenzii [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost redus timpul de evidențiere prin hașuri a imobilelor cu date asociate din sectorul cadastral.

● Începând cu noul update, pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 bara de instrumente de tip ribbon CADGen a fost suplimentată cu comenzi, astfel încât să includă toate comenzile specifice secțiunii CADASTRU GENERAL (inclusiv cele din lista comenzilor suplimentare).

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 în cadrul comenzii [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost depistată o eroare la utilizarea caracterelor maghiare Ó și ó precum și la importul fișierelor CGXML ce includ caractere maghiare. Începând cu noul update, aceste erori au fost eliminate.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, comanda TOPOLOGIE a fost modificată pentru imobilele fără date asociate. Modificarea introdusă permite depistarea prealabilă a eventualelor polilinii reziduale, a căror suprafață este mai mică de 0.5 mp. În aceste cazuri, programul afișează un mesaj de eroare și evidențiază grafic pozițiile pe ecran a acestor polilinii.

● Pentru aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0, anexele textuale 1.31 (Cerere de recepție) și 1.32 (Declarație) generate cu comanda comanda [F19. Proiect Documentatie Cadastrala], au fost redimensionate în zona datelor aferente semnatarului cererii sau declarației.


Mai multe detalii gasiti la https://topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph
4
TopoGraph / Comanda INFOGEN - Topograph 8....
Last post by TOPOCOM - Oct 10, 2021, 08:40 p.m.
Tutorial video cu descrierea comenzii INFOGEN necesară pentru afișarea rapidă a informațiilor generale (grafice și textuale) ale imobilelor cu date asociate dintr-un sector cadastral care va fi integrata in viitorul update lansat pentru aplicatia Topograph 8.0

5
TopoGraph / Comanda Calcul suprafata total...
Last post by TOPOCOM - Oct 08, 2021, 02:14 p.m.
⚙️⚙️ Nou tutorial video cu descrierea comenzii [C11. Calcul suprafata totala parcele] necesară pentru determinarea suprafeței totale a parcelelor reprezentate în desen prin polilinii 2D închise si care va fi inclusa in urmatorul update care va fi lansat pentru Topograph 8.0

6
Oferte de vânzare / DELL XPS 13 9310, Intel Core i...
Last post by TOPOCOM - Oct 08, 2021, 01:51 p.m.
Ai nevoie de un laptop versatil, pentru business sau divertisment? L-ai găsit! 😉 DELL XPS 13 9310 e super ușor, extrem de durabil, cu un design wow și îndeajuns de puternic pentru a rula orice aplicație care nu necesită o placă grafică separată.
Dar, stai puțin, cauți și performanță de top, așa-i? Bun, păi nimic mai simplu dacă arunci un ochi peste specificațiile de mai jos:

⚡Display: 13.4" | 3840 x 2400 | LED Backlit IPS 4K UHD+ | TOUCHSCREEN
⚡Procesor:  Intel Core i7-1185G7 3.0GHz (4.80GHz Turbo, 12MB Cache)
⚡Memorie RAM: 16GB DDR4 (onboard)
⚡Stocare: 1TB SSD M.2 NVME
⚡Placa video: Intel Iris Xe Graphics
⚡Garanție: 24 Luni
⚡Sistem de operare: Windows 10 Professional COA

Rapid, flexibil și cu o baterie generoasă, ești gata să te bucuri de o achiziție la un preț excelent! Știi deja cum stă treaba la noi: green all the way, dar cu performanță, nu glumă!
AICI: [color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/hardware/dell-xps-13-9310-intel-core-i7-1185g7-30ghz-16gb-ddr4-1tb-ssd-134-4k-uhd-touchscreen[/font][/font][/size][/color]
7
BricsCAD / Upgrade Gratuit la BricsCAD v2...
Last post by TOPOCOM - Oct 01, 2021, 04:08 p.m.
La achizitia oricarei versiuni de BricsCAD v21 pana in data de 22 octombrie 2021 beneficiezi GRATUIT de versiunea v22 in momentul lansarii, fara niciun cost ascuns.

Descarca, testeaza si apoi comanda versiunea potrivita pentru activitatea ta:
+ versiunea Lite pentru toți cei care creează și editează desene DWG 2D/drafting
+ versiunea Pro pentru modelare 2D și 3D, lucrul cu nori de puncte si suport pentru aplicații 3rd party din industrie (topografie, cadastru, arhitectura, proiectare, etc.)
+ versiunea BIM ofera flux de lucru de la inceput la sfarsit pentru proiectare, construcții și documentatii aferente
+ versiunea Mechanical ajuta la realizarea complexa de piese/componente și subansamble utilizând metode si algoritmi avansati de proiectare. Puteți importa ansambluri din diferite sisteme CAD utilizând Communicator pentru BricsCAD, inclusiv geometria parametrică definită în acele ansambluri (Solidworks®, Inventor®, and Creo)
[color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/aplicatii-topografie/bricscad[/url][/font][/font][/size][/color]
8
CADGen / Definitiveaza rapid si corect ...
Last post by TOPOCOM - Sep 28, 2021, 10:12 a.m.
Definitiveaza rapid si corect toate lucrarile de cadastru sistematic cu singura aplicatie CAD completa in limba romana pentru cadastru sistematic disponibila pentru AutoCAD si BricsCAD | Generare livrabile si fisiere CGXML | Verificare topologie | Localizare si inspectare imobile in plan | Generare rapoarte parcelare si anexe cadastru | Import/export CSV | Import/Export date persoane | Editare date generale sector | Analiza geometrie imobile | Adaugare/Editare date imobil | Adnotari plan cadastral

[color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/aplicatii-topografie/cadgen[/font][/font][/size][/color]
9
Oferte de vânzare / Import Nou Statii De Lucru DEL...
Last post by TOPOCOM - Sep 27, 2021, 02:06 p.m.
❗Import Nou Statii De Lucru DELL Precision T7820 Refurbished

🔹Procesor: 2 x Intel 16-Core Xeon Gold 6143 2.80 GHz (4.0 GHz Turbo, 22MB Cache)

🔹Memorie RAM: 96GB DDR4 ECC (12 x 8GB)

🔹Stocare: 2TB SSD Samsung 870 EVO nou

🔹Placa video: nVidia GeForce RTX 3060 Ti - 8GB GDDR6 / 256 bit / 4864 CUDA Cores

🔹Sistem de operare: Windows 10 Professional COA Refurbished

🔹Garantie: 36 Luni

🔹Pret: 24229 Lei cu TVA inclusa

[color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/hardware/workstation-dell-precision-t7820-2-x-intel-16-core-xeon-gold-6143-280ghz-96gb-ddr4-ecc-2tb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3060-ti[/font][/font][/size][/color]
10
TopoGraph / F13. Calculul analitic al supr...
Last post by TOPOCOM - Sep 27, 2021, 09:39 a.m.
F13. Calculul analitic al suprafețelor topografice | Comanda permite realizarea unui fișier de tip .doc (Microsoft Word) sau .txt (Text Document), reprezentând un formular de calcul analitic al suprafețelor unor contururi selectate succesiv din ecranul grafic. Contururile trebuie să fie polilinii 2D închise ce reprezintă terenuri sau construcții din desen. Este obligatoriu ca poliliniile să conțină puncte de contur în fiecare vertex, ca urmare a utilizării unor comenzi descrise anterior (de exemplu B5, C2, F11). Pentru fiecare contur selectat se introduc apoi scurte descrieri, iar la final se salvează fișierul .txt sau .doc conținând tabelul coordonatelor punctelor de contur și suprafața calculată analitic. Pentru realizarea unui fișier cu extensia .doc trebuie instalată aplicația Microsoft Word. În cazul în care această aplicație nu a fost instalată, programul va salva fișierul implicit în format .txt.

Cititi mai multe detalii in linkul de mai jos:

[color=var(--blue-link)]https://topo.com.ro/noutate/calculul-analitic-al-suprafetelor-inventar-coordonate-statii-si-radiate-fisa-de-masuratori-clasice-fisa-gnss-conversie-rw5-xls[/font][/font][/size][/color]
Pagini1 2 3 ... 10