Parcela scrisa gresit in Tp

Creat de gexU, Iun 25, 2014, 12:46 AM

« precedentul - următorul »

gexU

Buna, am un Tp zona Caras, unde la tarla sa trecut nr de schita o greseala de scriere, am verificat Pv si acolo este scris corect. In 2012 sa facut plan parcelar pe sola respectiva si bine inteles ca Tp-ul meu nu este prins acolo, fiind alta sola.
Tot atunci am aflat ca pe aceeasi parcela figureaza altcineva care are trecuta parcela din tp-ul meu.
Cum pot remedia problema, cei de la Ocpi dau din umeri, si au zis ca legea 165 nu e gata si nu se pot face nici un fel de modificari-corecturi.

Mit

Hai, mai intelegeam sa greseasca un vecin, dar tocmai nr. parcelei...
Cred ca numai prin instanta o rezolvi; precum zici, OCPI-ul ridica din umeri. :rusine:

gexU

Dap, mai rau e ca sa facut Pp si sa atrib nr cad, ce e drept primaria are rezerva trecuta in locul unde e parcela fizic.:)

gexU

Mai ales ca astia au prelungit iara termenu la 165..... Popa pius

severcoman

#4
Citat din: gexU...unde la tarla sa trecut nr de schita o greseala de scriere,...

daca din greseala nu s-ar fi trecut deloc numarul tarla/(parcela), oare efectele ar trebui sa fie aceleasi ?
(srisa gresit sau deloc ar fi cam acelasi lucru, nu?...
atunci cam 90% din titluri trebuie sa treaca pe la instanta...as zice chiar sa le scrie instanta din nou, pentru ca oficiile n-au sesizat la momentul scrierii ca tilurile nu aveau parcela/tarla, dar aveau la obs. denumirea toponimica >>> pe nea Ion - membru in comisia din 1991 nici nu-l interesa planul cadastral; as zice ca nici pe mine la momentul respectiv -e chiar asa de importanta parcela ?- mi se pareau mai necesare dimensiunile, mai ales ca in unele zone se lucra pe topografice, neexistand altceva!)

severcoman

#5
Citat din: gexUMai ales ca astia au prelungit iara termenu la 165..... Popa pius

tin' sa fie, tin' sa fie :

http://www.anrp.gov.ro/

Parlamentul a aprobat două Ordonanţe de Urgenţă în domeniul restituirilor şi a prelungit unele termene
Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat marţi, 24 iunie, legile de aprobare a OUG nr. 115/2013 şi a OUG nr. 10/2014. Totodată, au fost aprobate şi câteva dintre amendamentele propuse în comisiile de specialitate, fiind astfel prelungite unele termene prevăzute de cele două acte normative iniţiate de Guvern.
Prin legea de aprobare a OUG nr. 115/2013, termenul până la care comisiile locale trebuie să finalizeze procedura de inventariere a terenurilor a fost prelungit cu încă 90 de zile, suplimentar termenului de 180 de zile acordat de Guvern. Prorogarea acestui termen vine în sprijinul unor autorităţi locale care, din lipsa resurselor pentru contractarea de servicii topografice, nu ar fi putut să se achite la timp de obligaţiile prevăzute de noua lege a restituirilor. Atât Guvernul, prin OUG nr. 115/2013, cât şi Parlamentul, au urmărit ca prin extinderea termenului să asigure cadrul legal necesar soluţionării unui număr cât mai mare de dosare, la nivel local, prin restituirea în natură.     
   
Deputaţii au aprobat şi prorogarea unor termene prevăzute de OUG nr. 10/2014, referitoare la procedurile de soluţionare a dosarelor constituite în baza Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003 (legi în temeiul cărora se acordă despăgubiri pentru bunuri abandonate de cetăţeni români în foste teritorii care au aparţinut României – Cadrilater, Basarabia şi Bucovina de Nord).
În urma adoptării unui amendament susţinut în comisiile Camerei şi acceptat şi de deputaţi în plen,  emiterea de către comisiile judeţene a hotărârilor privind acordarea de despăgubiri în temeiul Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003 a fost suspendată până la data de 31 decembrie 2014.       
Legile de aprobare a OUG nr. 115/2013 şi a OUG nr. 10/2014 vor fi trimise preşedintelui României, spre promulgare.

gexU

Da erau imp dimensiuni si pe verso pv cu schita a parcelei. Dar nu sa facut, si vb aia numa cine nu munceste nu greseste. Asta e sa gresit, sunt convins ca neintentionat, problema e ca trebue sa existe o metoda prin care sa fie identificata greseala si remediata.  Eu am identificat-o abia in 2014, va dati seama ca proprietarilor li sa indicat terenu sa dat Tp-ul si hasta la vista, problema apare cind vrei sa il inscrii in Cf ca identifici serie de greseli.

caditop

Te duci in instanta si rectifici tp, asta e metoda. Soliciti si cheltuieli de judecata.

Anton Pann

exista adresa ANCPI 2371 MODIFICARE TITLURI PROPRIETATE. merită citită.
http://www.ocpimm.ro/ocpi_web/specificatii/2371_07_05_2013.pdf" target="_blank">http://www.ocpimm.ro/ocpi_web/specifica ... 5_2013.pdf

caditop

E mai complicat, deoarece mai exista un act emis pe acelasi teren sau ma rog cu aceeasi identificatori cadastrali si exista si plan parcelar realizat.
Deci tarlaua e gresita, nu parcela cum ai scris in titlu.

Macar sunteti in posesia terenului?

bad wolf

Atunci aceasta situatie se rezolva doar in instanta !
Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

#11
Citat din: Anton Pannexista adresa ANCPI 2371 MODIFICARE TITLURI PROPRIETATE. merită citită.
http://www.ocpimm.ro/ocpi_web/specificatii/2371_07_05_2013.pdf

cum vor corecta oare titlurile in care nu este inscrisa tarlaua si parcela ?
(proprietarul chiar nu are nici o vina, da' sa-l tii de la intabulare, pentru ca - vezi Doamne! - nu are identificarea cadastrala....atunci sa rescriem toate titlurile!)

(o bila alba pentru OCPI Buzau !)

Modificat de severcoman (25-06-2014 21:08:06)

John Doe

Da, OCPI Buzau macar a indraznit sa intrebe... ceilalti prefera sa te respinga fara explicatii, e mai simplu.

Si mai sunt multe erori in DDAPT (baza de date la care au acces Primariile), adica diferente intre ceea ce scrie bine-rau in TP si ceea ce scrie in baza lor de date. Am semnalat asta de mai multe ori, neoficial si fara nici un rezultat. E mai simplu sa nu te legi la cap daca nu te doare, iar in stilul asta nu se va schimba niciodata nimic.

severcoman

#13
Citat din: gexU...unde la tarla sa trecut nr de schita o greseala de scriere, am verificat ...

cine constata ca este sau nu gresita tarlaua si parcela ?
(normal >>> o instanta!)
admitem ca in tp sunt inscrise tarlaua si parcela, insa, dupa ce masori si raportezi pe planul cadastral georeferentiat -dar si deformat in acelasi timp!, observi ca amplasamentul masurat de tine ar cuprinde vreo trei parcele - arabil, vie si cc-, fiecare avand numar separat in planul cadastral, dar in titlul de proprietate este mentionata numai una, cea dominanta!
este sau nu greseala ? se refera la aceasta situatie adresa ANCPi sau nu ?...
cum se trece "numarul parcelei" in documentatia cadastrala ? dar in CF ?...

Modificat de severcoman (02-07-2014 12:04:01)