Topograf Online

Documentații tehnice => Manuale, broșuri, ghiduri de utilizator => Subiect creat de: phibrizzo din Apr 01, 2009, 04:02 PM

Titlu: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 01, 2009, 04:02 PM
uite ca veni si tema de licenta...si am ales un subiect simplu..in viziunea mea:retea geodezica gps pt un proiect oarecare...acum ce nu stiu eu...cam pt ce proiect s-ar realiza asa ceva...un coleg de munca mi azis ca pot realiza o astfel de reatea pt a-mi indesi punctele de sprijin dintr-un teritoriu ca sa pot masura mai lejer cu statia...eu ma gandeam sa i-mi realizez o retea de pornire pt o trasare...orice suggestie ar fi binevanita..mutumesc anticipat
Titlu: Re: help D
Scris de: bad wolf din Apr 01, 2009, 04:41 PM
Citat din: phibrizzouite ca veni si tema de licenta...si am ales un subiect simplu..in viziunea mea:retea geodezica gps pt un proiect oarecare...acum ce nu stiu eu...cam pt ce proiect s-ar realiza asa ceva...un coleg de munca mi azis ca pot realiza o astfel de reatea pt a-mi indesi punctele de sprijin dintr-un teritoriu ca sa pot masura mai lejer cu statia...eu ma gandeam sa i-mi realizez o retea de pornire pt o trasare...orice suggestie ar fi binevanita..mutumesc anticipat

Pai daca-i retea geodezica , atunci mai uitate-te odata la definitie si vezi ce inseamna "retea geodezica", de la ce ordin si pana la ce ordin ese "retea geodezica"?!
Ce spui tu nu este retea geodezica , ci o simpla indesire de retea topografica de ordin inferior .
Asa ca mai gandeste-te sau schimba titlul lucrarii !
Mult succes !

Modificat de bad wolf (01-04-2009 15:43:23)
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 01, 2009, 07:09 PM
mmm..of...critici peste critici...era bine si dak ai fi scris ceva ce sa ma ajute cu adevarat...rectific:pt proiectul de licenta doresc sa creez o retea geodezica local pt a ma ajuta la masurarea unei anumite unitati teritorial adminisctrative..
Si cam atat am gasit pe net despre ce e o retea geodezica:
"Reteaua geodezica (RG) reprezinta totalitatea punctelor determinate într-un sistem unitar de referinta, cuprinzând reteaua de triangulatie-trilateratie (RTT), pentru pozitionarea în plan, si reteaua de nivelment si gravimetrie (RNG), pentru pozitionare altimetrica.
Ea poate fi RG de stat (RTTS, respectiv RNGS) si locala (RTTL, respectiv RNGL), în functie de suprafata acoperita si implicând modul de definire a sistemelor de referinta.
Reteaua tridimensionala este o RG ale carei puncte au cele 3 coordonate (x, y, z) determinate în sisteme de referinta unitare, asigurând pozitionarea simultana în plan si altitudine."
nu am inca manualele de specialitate...

Modificat de phibrizzo (01-04-2009 16:19:46)
Titlu: Re: help D
Scris de: bad wolf din Apr 01, 2009, 10:50 PM
Citat din: phibrizzommm..of...critici peste critici...era bine si dak ai fi scris ceva ce sa ma ajute cu adevarat...rectific:pt proiectul de licenta doresc sa creez o retea geodezica local pt a ma ajuta la masurarea unei anumite unitati teritorial adminisctrative..
Si cam atat am gasit pe net despre ce e o retea geodezica:
"Reteaua geodezica (RG) reprezinta totalitatea punctelor determinate într-un sistem unitar de referinta, cuprinzând reteaua de triangulatie-trilateratie (RTT), pentru pozitionarea în plan, si reteaua de nivelment si gravimetrie (RNG), pentru pozitionare altimetrica.
Ea poate fi RG de stat (RTTS, respectiv RNGS) si locala (RTTL, respectiv RNGL), în functie de suprafata acoperita si implicând modul de definire a sistemelor de referinta.
Reteaua tridimensionala este o RG ale carei puncte au cele 3 coordonate (x, y, z) determinate în sisteme de referinta unitare, asigurând pozitionarea simultana în plan si altitudine."
nu am inca manualele de specialitate...

Nu te am criticat !
Ti-am cerut sa dai o definitie a unei retele geodeice.
Definitia data de tine este un amalgam de concepte geodezice(triangulatie, trilateraie , retea de puncte cotate ). Toate astea nu au legatura cu sistemul GPS.
Sistemul GPS are alte principii (nici triangulatie , nici trilateratie , nici nivelemnt , asa cum le definim clasic).
Asa cum ti-am ami spus trebuie sa stii daca creezi de la zero o retea GPS , int-unul din sistemele nationale , sau un sistem local(Stereo 70, WGS 80, WGS 84).
Sistemul de cotare (nivelment ) nu este un sistem geodezic si nu pote fi unitar cu unul din cele de mai sus.
Incearca ,mai intai sa gasesti un manual explicit si spune-ne  de ce ai nevoie si , fii sigur ca te vom ajuta.
Sa nu consideri critica ce ti-am spus, mai bine imagineza-ti ca as coordonatorul tau de licenta si ca as dori sa iei nota 10 la examen.
Bafta !
 :hi:
Titlu: Re: help D
Scris de: dora3mira din Apr 02, 2009, 12:49 AM
pentru Phibrizzo !
Nu inteleg de ce ai senzatia ca informatiile de pe net ar putea suplini ceea ce poti gasi intr-o carte de specialitate.
Banuiesc ca ai primit deja un titlu al temei de licenta si ca bibliografie ar fi cam tot ce ai invatat in facultate...
Incearca sa scoti si teorie pentru proiectul tau caci si partea de teorie are o importanta mare in tema pe care o vei prezenta. In vreme ce iti asezi partea de teorie iti vei lamuri pas cu pas si modul de prezentare al lucrarii practice.
Insa ceea ce doresti tu sa masori - o unitate administrativ teritoriala... nu stiu ce sa spun...e cam complexa lucrarea si ai avea nevoie de ajutor si in teren si la prelucrare. Mai simplu mi se parea sa alegi - intocmirea unei documentatii cadastrale a unei ferme. In felul acesta indeseai reteaua topografica (nu geodezica - dar porneai de la reteaua de sprijin geodezica !) si foloseai si cunostintele asimilate in domeniul cadastral, cu legislatia aferenta.
Daca tema face referinta la determinarea limitelor unei unitati administrativ teritoriale, va trebui sa materializezi in teren toata reteaua de sprijin pe care o vei determina ulterior - ma rog, daca ai atatea borne de plantat sau banuti de investit , patria iti va fi recunoascatoare ! Sau ....poate te-ai gandit ca lucrarea va fi doar imaginatie transpusa intr-o ipotetica lucrare? Nu stiu ce sa spun, indrumatorul tau de proiect ce zice?!
Titlu: Re: help D
Scris de: bad wolf din Apr 02, 2009, 10:30 AM
Citat din: doru2bun, ca sa tragem o linie intre geodezie si topografie, un test simplist ar fi urmatorul:
 daca masori in linie dreapta intre punctele A - B si constati cu oarecare surprindere ca azimutul(sa spunem determinat astronomic) in punctul A este diferit fata de cel din B (desi linia e cat se poate de dreapta) si daca mai si stii de ce, atunci vorbim de geodezie, daca nu doar de topografie.

 la nivelment. daca faci o drumuire bazata, inchisa pe punctul de plecare,  pe distante foarte mari, cu inchidere de 1-2 milimetri si daca ai in drumuire un alt punct din reteaua nationala care in mod surprinzator are valori diferite fata de calculele tale, desi tu stii clar ca n-ai nici o eroare in drumuire, atunci vorbim de geodezie, restul e topografie.

 daca vrei sa faci lucrare de geodezie si nu de topo, eu iti recomand o chestie interesanta. incearca sa trasezi o linie adevarata de meridian(daca-mi permiteti sa ma exprim atat de neprofesionist) plecand de la un punct oarecare,pe o distanta de cel putin 30 km, calculand orientarile in mod astronomic in fiecare statie, asta ca sa nu te mai incurci si cu deviatia verticalei si corectia Laplace.
  sau o linie de paralel(daca se poate spune asa), tot cu orientari astronomice pentru fiecare segment si aplicand corectiile de curbura in fiecare statie si de-a lungul fiecarei corzi.
  dupa ce faci asta, o sa te simti geodez adevarat...
 
   PS. nu te supara pe noi, oricum esti printre putinii care chiar intreaba, pe majoritatea nici nu-i intereseaza. stii cum e aia: dormi in pace, tara geodez te face. multi nu stiu sa compenseze nici o drumuire de 1 km, dar sunt toti mari geodezi, ca daca asa scrie pe dioploma, ce mai conteaza, nu?

  parerea mea e ca titulatura de geodez este foarte abuzata pe la noi. in sua n-am intalnit nici un geodez fata in fata, sunt pe la NASA si pe la satelitii lor, n-au treaba cu topografia...

 chiar ma gandeam sa fac o scoala de pilotaj(e destul de usor aici) si sa ma angajez sofer pe satelit, sa va rezolv cu niste erori sistematice, cand ajung deasupra romaniei dau ceasul inapoi cu o ora...

O ideie interesanta ! Sa ne spui si noua cum merge , poate ne ajuti sa ne inscriem. Sa facem o flotila in Romania.
Titlu: Re: help D
Scris de: advex din Apr 02, 2009, 12:30 PM
Circuit pentru descifrarea temei de licenta conform forum "topograf online"!

(http://www.imagehost.ro/pict/0209281949d45b0373149.gif)

Oameni buni, un punct de reper, o adresa de internet, un manual daca se poate sa-i indicati pentru ajutor efectiv. La cate informatii a primit pe bancile scolii se pare ca este putin incurcat. Ati uitat de aventurile tineretii profesionale?!

(http://www.imagehost.ro/pict/0209361649d45ce0f0a76.gif)

dangolesti ar avea ceva de spus si cu siguranta ar fi de mare ajutor...

Modificat de advex (02-04-2009 09:34:59)
Titlu: Re: help D
Scris de: advex din Apr 02, 2009, 08:22 PM
vezi si Modog Traian - Retele topografice - Facultatea de Arhitectura si Constructii Oradea

http://facultate.regielive.ro/referate/constructii/retele_topografice-80957.html
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 05, 2009, 01:33 PM
hello...in primul rand vreu sa va multumesc tuturor pt sfaturi...acum cateva precizari:in parte pt k nu am fost prea interesat de ce se preda la facultate si in parte pt k "profesorii" de la fac sunt de fapt ingineri fara pregatire didactica adecvata(si deci sa intelegi ce predau dumnealor poate fi destul de dificil) nu prea am ramas cu multe notiuni teoretice din facultate....deci de aici dificultatea mea in a intelege cu adevarat ce e aceea o retea geodezica.
Apoi sa nu credeti ca am timpul sau capitalul necesar pt a realiza in teren o astfel de retea...adik nu cred k cei din comisie for fi interesati dac punctele prezentate in lucrarea mea sunt sau nu materializate in teren prin borne...deci totul va fi pur teoretic cu puncte alese in autocad si carnete de teren create in word :rusine: ...de asta am si ales masuratori cu gps-ul deoarece nu cred k,in afara de ce e pe la inceputul carnetulu de teren(parametri de transformare,baza virtuala pt rtk vrs si inca vreo cate chestii),cineva intelege cum s-au masurat punctele alea..pe cand dak masuram cu statia trebuia sa lucrez in 3d pt a avea si unghiuri verticale,+k trebuia sa calculez toate unghiurile si distantele=mai multa bataie de cap :rusine:
Si in cele din urma sa va lamuresc de ce am deschis acest topic:bine bine a ales sa creez o retea geodezica gps(de fapt asta mia zis proful sa fac cand l-am intrebat dak e sa imi fac tema de licenta in domeniu gps) dar eu altceva nu stiu(sa nu radeti prea tare va rog) :rusine:  :rusine: ..:in ce scop o voi crea eu? :rusine:  :uimit: ..adica de asta in dechis eu topicul in principal:de ce se creeaza o astfel de retea?in ce scop?in ce conditii?etc...

Scuze pt cei mai vechi in acest domeniu dak am spus ceva ineptii in acest post dar,cum am mai repetat,cam de acum incep sa invat cu adevarat ce si cum despre aceasta meserie :nod:  :rusine:

Modificat de phibrizzo (05-04-2009 10:35:52)
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 05, 2009, 08:39 PM
Citat din: advex.....................dangolesti ar avea ceva de spus si cu siguranta ar fi de mare ajutor...
am fost tentat sa dau curs din proprie initiativa solicitarii acestui "specialist" de perspectiva. m-a retinut o experienta anterioara in care se cautau niste planuri eventual georeferentiate. am cerut precizari, iar raspunsul a fost de genul "un idiot de profesor care-mi este indrumator de proiect" .... etc.
poate ca acum este clar de ce unui :::::: cu numele de phibrizo nu am considerat sa-i dau un raspuns. mi-a picat insa greu sa constat ca nimeni nu a avut o reactie. am pus acest lucru pe seama faptului ca este duminica si vremea exterem de frumoasa. cu siguranta ca a fost mai placut sa respiram o gura de aer proaspat decat o galeata de laturi pe post de interventie pe forum.
Titlu: Re: help D
Scris de: bad wolf din Apr 05, 2009, 11:57 PM
Citat din: dangolesti
Citat din: advex.....................dangolesti ar avea ceva de spus si cu siguranta ar fi de mare ajutor...
am fost tentat sa dau curs din proprie initiativa solicitarii acestui "specialist" de perspectiva. m-a retinut o experienta anterioara in care se cautau niste planuri eventual georeferentiate. am cerut precizari, iar raspunsul a fost de genul "un idiot de profesor care-mi este indrumator de proiect" .... etc.
poate ca acum este clar de ce unui NEICA NIMENI cu numele de phibrizo nu am considerat sa-i dau un raspuns. mi-a picat insa greu sa constat ca nimeni nu a avut o reactie. am pus acest lucru pe seama faptului ca este duminica si vremea exterem de frumoasa. cu siguranta ca a fost mai placut sa respiram o gura de aer proaspat decat o galeata de laturi pe post de interventie pe forum.

Aveti dreptate !
Daca cititi ce i-am spus ,eu , mai la inceput aveam aceiasi tentatie ca si dvs. , dar dupa ce a spus mai sus pot sa spun ca si dvs.NU  MERITA !
Titlu: Re: help D
Scris de: John Doe din Apr 06, 2009, 11:28 AM
Daca ai avea intrebari punctuale de pus, ti s-ar raspunde. Dar ceea ce vrei tu este mult mai complicat decat crezi, si nu va functiona in regimul de invatamant la distanta. In plus, subiectul pare sa te depaseasca; vrei sa faci o retea pt. o UAT... pai stii ce categorii de autorizati au voie sa faca asa ceva ? Si ce pregatire li se cere pentru asta ?
Ca sa fiu totusi si putin constructiv, iti mai dau si eu o idee: ai auzit de lantul de triunghiuri ? E vorba tot de indesirea unei retele geodezice, dar e mai usor decat ce vrei tu. Daca gasesti bibliografia si stii ceva trigonometrie, nu se poate sa nu te descurci.
Titlu: Re: help D
Scris de: kod din Apr 06, 2009, 12:01 PM
Da asta ii buna, si tu crezi ca pe cei de la OCPI ii intereseaza cine face proiectul, (daca este sa nu autorizat), atat timp cand este intocmit bine, si este semnat si stampilat de un autorizat (de cele mai multe ori, acesta e singurul aport pe care il aduce autorizatul)
Asa si in cazul licentei, tu crezi ca cei care se uita 5 min. max. pritre file, ii intereseaza despre ce este proiectul, sau cum sa intocmit, in ce conditii si cu ce a ramas cel care a intocmit proiectul ! :hi:
In plus sunt mai multe metode de indesire (pe care ar trebui sa le sti deja): patrulater cu 2 diagonale, poligon cu punct central, lant de triunghiuri...etc., sau clasicele poligonatii.
Toate cele bune !
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 06, 2009, 08:11 PM
Citat din: bad wolf
Citat din: dangolesti
Citat din: advex.....................dangolesti ar avea ceva de spus si cu siguranta ar fi de mare ajutor...
am fost tentat sa dau curs din proprie initiativa solicitarii acestui "specialist" de perspectiva. m-a retinut o experienta anterioara in care se cautau niste planuri eventual georeferentiate. am cerut precizari, iar raspunsul a fost de genul "un idiot de profesor care-mi este indrumator de proiect" .... etc.
poate ca acum este clar de ce unui NEICA NIMENI cu numele de phibrizo nu am considerat sa-i dau un raspuns. mi-a picat insa greu sa constat ca nimeni nu a avut o reactie. am pus acest lucru pe seama faptului ca este duminica si vremea exterem de frumoasa. cu siguranta ca a fost mai placut sa respiram o gura de aer proaspat decat o galeata de laturi pe post de interventie pe forum.

Aveti dreptate !
Daca cititi ce i-am spus ,eu , mai la inceput aveam aceiasi tentatie ca si dvs. , dar dupa ce a spus mai sus pot sa spun ca si dvs.NU  MERITA !

mda...ce sa spun..domnule dangolesti am inteles ca sunteti profesor..ei bine dak colegii dumneavoastra de breasla isi faceau treaba ceva mai bine poate ca acum nu eram in ochii dumneavoastra un zapacit caruia ii vorbiti cu dispret..ca cica de asta fac facultate...si nu ca sa invat mecanic la sfarsitul fiecarui semestru din carti tehnice din care nu prea inteleg mare lucru...si nu era necesar sa fiti asa transant;puteati in schimb sa imi dati un sfat pertinent in care sa imi aratati ca tema ma depaseste si sa imi sugerati ceva mai de capul meu..dar in fine doar sunteti roman...

multam kod si john cred k o sa va urmez sfatul si o sa fac o retea de indesire :nod:

Modificat de phibrizzo (06-04-2009 19:14:30)
Titlu: Re: help D
Scris de: kod din Apr 07, 2009, 12:11 AM
Nu e bine sa dai vina pe profesori, de cele mai multe ori nu ei sunt de vina, si mai ales, nu toti sunt la fel.
 Crede-ma ca nu e rau sa sti ceva notiuni de baza, precum: calculul unei retrointersectii, teorema sinusurilor, cum sa calculezi si sa compensezi o poligonatie, o schema gauss, si altele asemenea. Spun asta pt. in 5 ani am facut si eu tot felul de teorii, si teoreme, care azi nu ma ajuta cu nimic, dar nici cum trec altii prin facultate care nu stiu cum se calculeaza o orientare, sau cum se caleaza un aparat clasic, cu firul cu plumb  :hi:
 Daca ar trebui sa se schimbe ceva ar fi programa, si materiile care nu mai sunt de actualitate. Ar trebui sa se faca multa practica, si nu doar pe hartie (ce-i drept daca esti interesat, asta o faci si singur), sa te inveti exact cum se face o documentatie de cadastru sa zicem, sau profile pt. drumuri, sa te invete cum sa folosesti statia totala, cum sa faci o trasare, cum sa lucrezi cu diverse  soft-uri de gen CAD, sau GPS, mai ales sa te invete partea JURIDICA  :hi: in ceea ce priveste lucrarile de cadastru sa zicem, si nu doar cea economica si tehnica prea putin. Sa se tina cont de noile metode de lucru (pt. ca prea putini topografi mai folosesc teodolitele Theo 020 sa zicem si nivelele clasice).
 Insa evolutia in domeniul topografiei-cadastrului, este una destul de apriga, dat fiind faptul ca tehnologia evolueaza (as zice aproape ne putem compara cu domeniul: informaticii, stiintei, medicinei in acest sens)...si ar trebui ca si programa sa tina pasul cu noile "descoperi" in domeniu si sa nu se mai bazeze pe acele manuale traduse de romani prin anii `70, si scrise de straini prin anii `50 - `60.
 In schimb nu pot acuza nici pe cei care au facut cadastrul cu ruleta (pt. ca asa era atunci), probabil la fel de mult ne v-om mira si noi de urmatoarele generatii de topografi care v-or face cadastrul cu "telefonul mobil" sa zicem  :D
 Concluzia ar fi ca: noi ar trebui sa ne adaptam tehnologiei, si nu invers !
 Toate cele bune  :hi:
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 07, 2009, 01:11 AM
nu ma refeream doar la asta kod...dar sa pui ingineri pe post de profesori este o tampenie..de ce?pt k nu se face fac pt a deveni profesor doar de drag..acolo esti invatat cum sa te faci inteles elevilor...pe cand la noi vin inginerii care stiu despre ce sa vorbeasca dar ceea ce nu stiu e cum sa ne faca si pe noi sa intelegem ceva...si de aici rezulta o multime de studenti in cazul meu....si ma mai lua cineva cu "da tu nu ai auzit de manuale?nu poti sa citesti?"..da sigur ca doar si manualele sunt facute in asa maniera ca sa le poti invata fara a ti se preda materia....NOT :finger:
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 07, 2009, 10:20 AM
Citat din: phibrizzo..................... poate ca acum nu eram in ochii dumneavoastra un zapacit caruia ii vorbiti cu dispret..ca cica de asta fac facultate...si nu ca sa invat mecanic la sfarsitul fiecarui semestru din carti tehnice din care nu prea inteleg mare lucru...si nu era necesar sa fiti asa transant;puteati in schimb sa imi dati un sfat pertinent in care sa imi aratati ca tema ma depaseste si sa imi sugerati ceva mai de capul meu..dar in fine doar sunteti roman................. :nod:
hai sa lamurim totusi unele lucruri :
0. nu nu sunt profesor, sunt inginer, absolvent de geodezie promotia 1974, iar actualmente sunt conferentiar universitar la fac de geodezie din bucuresti. mai pe intelesul tau sunt unul din cazurile cand s-a comis o tampenie prin care un inginer a ajuns la catedra. exact, la catedra ca sa aiba parte de oameni ca tine, care constata cu aere de judecator suprem situatia cartilor scrise de romani in domeniu. te-as intreba cate carti de specialitate proprietate personala ai in dotare. retoric, cand si care a fost ultima carte de specialitate pe care ai deschis-o ca sa-ti lamuresti o nedumerire profesionala si nu ca sa inveti pentru examen.
1. in ochii mei nu esti un zapacit, repet, esti un :::::::::::.
2. nu ti-am vorbit cu dispret, nici macar nu ti-am vorbit, decat acum.
3. daca te deranjeaza cum ti-am vorbit fac precizarea ca am capacitatea de a vorbi asa cum mi se vorbeste.
4. de ce sa-ti dau eu sfatul ca tema te depaseste, chiar nu incerci sa-ti depasesti limitele sau conditia. asta nu pentru mine ci pentru tine. chiar esti lipsit total de vointa, chiar crezi ca unii ne-am nascut invatati si altii s-au nascut sa fie invatati.
5. apartenenta mea la natia romana este un lucru care pe mine ma face mandru, iar tu jignesti in continuare. ca principiu pot sa-ti spun ca nu dau socoteala pentru ceeace fac decat lui DUMNEZEU si fac lucrurile in asa fel ca dimineata cand intru in baie sa fac un dus si sa ma barbieresc sa nu-mi vina sa-l scuip pe cel ce-l vad in oglinda.
6. foloseste si tu figuri numai din primele doua randuri din cele de mai jos. folosirea preponderenta a unei singure figuri nu este decat o dovada a faptului ca ai idei putine si fixe.
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 07, 2009, 04:42 PM
sunteti inginer si conferentiar universitar..ok..inteleg cat de dificil se ajunge unde ati ajuns dumneavoastra si pt asta aveti respectul meu.Apoi,personal nu va cunosc si nu va cunosc nici modul de predare,cand am zis ca e o tampenie sa pui ingineri sa predea ma referea la cazul facultatii mele unde e horor..am fost la un curs la studentii din republica moldova,carora li se preda de catre profesori cu pregatire didactica temeinica si parca eram in alta lume(se intelegea cursul perfect..fara puncte neclare..etc) si cu toata bunavointa din partea studentului dak profesorul vorbeste fara noima sarind haotic de la o idee la alta sau mai rau vorbeste in legea lui acolo si tu te tii tare sa nu adormi poi ce sa mai inteleaga studentul care si asa la vremurile aste e 75% dezinteresat;si nu am criticat felul in care sunt redactate manualele ci am spus ca dak nu i o pregatire modica in domeniu poti citi tu mii de manuale ca nu le intelegi(personal am doar ce manuale mi-au trebuit la facultate;cred k sunt 10 la numar).
Oh si nu cred k am contestat acesta eticheta a dumneavoatra la dresa mea:"NEICA NIMENI"..nici nu am cum avand in vedere ca nici facultatea nu o am terminata.

Acum sa fac eu unele precizari:
Cum am recunoscut in mod repetat geodezia e un domeniu ce ma depaseste pt k nu i-am dat destula atentie.Si deci cand m-am dus la profesorul indrumator acum 2 saptamani si ii spun ca din domeniile din care ne-a sugerat sa ne alegem tema eu am ales masuratorile prin unde,iar dumnealui i-mi spune poi poti realiza o retea geodezica GPS...m-a executat...am ramas perplex..poi frate retelele astea geodezice nu le face oricine asa zilnic...si intreb niste colegi de ai mei de fac. care lucreaza in domeiu,sunt autorizati..etc dar fac facultatea deoarece la vremea lor nu le-a trebuit...si ei mi-au sugerat ideeile pe care le-am expus in primul post si pentru care badwolf m-a luat la bobarnace.
Eu cand am cerut ajutor nu am cerut sa imi spuneti cum sa imi fac lucrarea de licenta pt k prost asa mare cum ma credeti nu sunt,ci doar sa imi spuneti 2 lucruri:

1)scopul pt care s-ar realiza o astfel de retea..adik pt ce mi-am indesit eu punctele de ordin superior?ca asa mia venit?..bine bine puteam cauta in carti asta dar mi s-a parut mai usor sa cer un sfat pe un forum plin de oameni care m-ar putea ajuta..greseala mea..

2)o alternativa cum spre exemplu mia sugerat cineva recent sa realizez o retea de indesire intr-o UAT,;lucrare premergatoare introducerii cadastrului general in acea uat..repet nu e ideea mea deci sa nu sariti tot pe mine dak nu va place ceva la ea :(
Titlu: Re: help D
Scris de: ancka din Apr 07, 2009, 04:55 PM
si eu te-as sfatui sa alegi punctul 2.cat despre bobarnace si urecheli ti se trage in primul rand de la modul de a te exprima.data viitoare nu mai lasa loc de interpretari.
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 07, 2009, 09:06 PM
phibrizzo, ti-ai furat-o si gata.
esti inca misterios si nu ne spui unde esti student. personal nu cred ca numai o retea GPS poate constitui subiect pentru o lucrare de licenta. e cam subtire. te sfatuiesc sa adaugi la retea si drumuirile aferente, compensate riguros prin indirecte  (planimetria) respectiv conditionate (altimetria) si radiatele de rigoare, rezultand o lucrare inchegata. pe aceasta structura, consider ca este cazul sa abordezi teoretic aspecte legate de
1. generalităţile tehnologiei GPS,  ale reţelelor geodezice şi poligometria ca metodă topografică
2. utilizarea tehnologiei GPS în domeniul măsurătorilor terestre cu referire la metode de măsurare, tehnici de prelucrare a observaţiilor şi realizarea reţelelor utilizând tehnologia GPS.
3. îndesirea reţelelor de triangulaţie, specific, aparatură, procedee
4. poligonometrie ca metodă de determinare a punctelor în zona de lucru.
5. metodele de ridicare a detaliilor planimetrice şi altimetrice.
6. aspectele juridice ale intabulării şi ulterior cele legate de obţinerea certificatului de urbanism şi autorizaţia de construcţie.
trebuie sa intrebi la secretariatul facultatii daca exista o structura prestabilita a proiectului de diploma. daca lumea se uita chioras la tine, atunci las-o cum a picat si vezi-ti de treaba.
principial, proiectul ajunge la circa 100 poate 120 pag. vezi daca este obligatorie introducerea unui capitol de organizarea lucrarilor geodezice( sic, c-asa-i la noi) chiar daca personal consider ca subiectul este o aberatie in anul 2009 cu normele "O" din 1970, si alea numai norme de timp.
in general, problema mare este accesul la setul de date ce trebuiesc prelucrate in astfel de proiecte. daca ai probleme, da-mi un mail si pot sa-ti trimit continutul unor lucrari pe care le-am efectuat. discuta cu indrumatorul continutul (eventual ce ti-am dat mai sus) si incepi sa scrii la partea teoretica, nu te pacali singur sa scrii cu caractere de 14 ca sa-ti iasa paginile.
ptr. ca ambalajul vinde marfa, vei face o prezentare a proiectului in Power Point sau in cel mai rau caz pe folii, prima este mai dinamica si implicit agresiva.
daca te-am ajutat cu ceva, OK, daca te mai pot ajuta si cu alte lucruri, nu ezita.
Titlu: Re: help D
Scris de: topograful linistit din Apr 08, 2009, 12:09 AM
Parerea mea este ca lucrarea sa fie axata pe doua planuri:
-unul teoretic - aparatura folosita (GPS, st. totale), metode, etc (aici iti sunt de f. mare folos cursurile si manualele)
- unul practic . Aici as propune realizarea retelei de indesire si lucrari topo-cadastrale executate pt. executarea unei investitii (de ex. o ferma de animale). Lucrarea face obiectul studiului unei suprafete de marimea unei tarlale (30-100 ha.), pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. In zona ta este imposibil sa nu se fi executat asa ceva, deci poti sa ai si exemple concrete. Vei ataca inclusiv trasarea investitiei (drumuri, saivane, statii de epurare, platforme etc.) Bineinteles ca vei folosi mai toate metodele de masurare ale topografiei.
Daca vei vorbi doar de indesirea retelei de sprijin sau poate si geodezice, lucrarea va fi subtire si plictisitoare.
Spor la lucru si toate cele bune :hi:
Titlu: Re: help D
Scris de: dora3mira din Apr 08, 2009, 01:20 AM
Citat din: dangolestiphibrizzo, ti-ai furat-o si gata.
esti inca misterios si nu ne spui unde esti student. personal nu cred ca numai o retea GPS poate constitui subiect pentru o lucrare de licenta. e cam subtire. te sfatuiesc sa adaugi la retea si drumuirile aferente, compensate riguros prin indirecte  (planimetria) respectiv conditionate (altimetria) si radiatele de rigoare, rezultand o lucrare inchegata. pe aceasta structura, consider ca este cazul sa abordezi teoretic aspecte legate de
1. generalităţile tehnologiei GPS,  ale reţelelor geodezice şi poligometria ca metodă topografică
2. utilizarea tehnologiei GPS în domeniul măsurătorilor terestre cu referire la metode de măsurare, tehnici de prelucrare a observaţiilor şi realizarea reţelelor utilizând tehnologia GPS.
3. îndesirea reţelelor de triangulaţie, specific, aparatură, procedee
4. poligonometrie ca metodă de determinare a punctelor în zona de lucru.
5. metodele de ridicare a detaliilor planimetrice şi altimetrice.
6. aspectele juridice ale intabulării şi ulterior cele legate de obţinerea certificatului de urbanism şi autorizaţia de construcţie.
trebuie sa intrebi la secretariatul facultatii daca exista o structura prestabilita a proiectului de diploma. daca lumea se uita chioras la tine, atunci las-o cum a picat si vezi-ti de treaba.
principial, proiectul ajunge la circa 100 poate 120 pag. vezi daca este obligatorie introducerea unui capitol de organizarea lucrarilor geodezice( sic, c-asa-i la noi) chiar daca personal consider ca subiectul este o aberatie in anul 2009 cu normele "O" din 1970, si alea numai norme de timp.
in general, problema mare este accesul la setul de date ce trebuiesc prelucrate in astfel de proiecte. daca ai probleme, da-mi un mail si pot sa-ti trimit continutul unor lucrari pe care le-am efectuat. discuta cu indrumatorul continutul (eventual ce ti-am dat mai sus) si incepi sa scrii la partea teoretica, nu te pacali singur sa scrii cu caractere de 14 ca sa-ti iasa paginile.
ptr. ca ambalajul vinde marfa, vei face o prezentare a proiectului in Power Point sau in cel mai rau caz pe folii, prima este mai dinamica si implicit agresiva.
daca te-am ajutat cu ceva, OK, daca te mai pot ajuta si cu alte lucruri, nu ezita.

Pentru Phibrizzo
Subscriu prezentarii dinamice in power point insotita si de o prezentare -pe viu- a gps-ului - sa nu uitam ca sunt in comisie si profesori din alte specialitati care vor fi cu adevarat impresionati cand vor vedea pe viu instrumentele pe care le utilizam.
Neaparat sa ai cam 120 de pagini - dar cand le vei structura , gandeste-te la o ordine logica, cam asa cum ai vrea tu sa arate un manual care sa te invete ...nu sa te enerveze...
Si un sfat - daca-mi permiti - Asa cum va trebui sa-ti aperi colegii de breasla cand vei profesa, reactioneaza toti acei care-si respecta meseria chiar cand sunt afiliati unei alte bresle. Invata sa respecti pentru a reusi sa descoperi valorile de care ai nevoie! Uneori si de la cei prosti putem invata - macar cum sa ne odihnim creierul sau cum sa punem intrebarile folosind naivitatea. Nu dispretui nici un om dintre cei pe care-i intalnesti de-a lungul drumului vietii! Oricat de greu ti-ar veni sa crezi...valoarea vietii o vei pricepe abia cand vei respecta manifestarea ei in orice forma si in orice mod va veni spre tine.
Pentru Dangolesti
Va multumesc domnule profesor ca spiritul tanar din dumneavoastra v-a determinat sa treceti peste supararea initiala si justificata, pentru a da totusi un sfat competent lui Phibrizzo.
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 08, 2009, 01:54 AM
Citat din: dora3mira...........
Pentru Dangolesti
Va multumesc domnule profesor ................
DORA,
pana acum ai un cartonash galben pentru adresare neconforma; urmeaza ROSUL. inca o data, lasa si mai ales lasati adresarile politicoase, respectul se manifesta in multe moduri. in legatura cu spiritul meu, nu stiu daca este tanar sau nu, ce stiu insa cu precizie (si asta poate fi confirmat de studentii mei din ultimul an) este ca asa cum eu am invatat meseria de la tehnicieni ( care, parte, din pacate, nu mai sunt (DUMNEZEU SA-I IERTE) ) cu experienta si enorm bun simt asa si eu consider studentii mei din ultimul an colegi de meserie. in legatura cu boboci, le sugerez sa ma considere un prieten mai batran dar care nu-si propune sa le arate cat de putine lucruri stiu, ci i-mi propun sa vad unde gresesc eu de nu sunt inteles.
INCA O DATA, TE SI VA ROG CA MODUL DE ADRESARE SA FIE SIMPLU DAN.
CU MULTUMIRI ANTICIPATE.
Titlu: Re: help D
Scris de: bad wolf din Apr 08, 2009, 02:11 AM
Citat din: dangolesti
Citat din: dora3mira...........
Pentru Dangolesti
Va multumesc domnule profesor ................
DORA,
pana acum ai un cartonash galben pentru adresare neconforma; urmeaza ROSUL. inca o data, lasa si mai ales lasati adresarile politicoase, respectul se manifesta in multe moduri. in legatura cu spiritul meu, nu stiu daca este tanar sau nu, ce stiu insa cu precizie (si asta poate fi confirmat de studentii mei din ultimul an) este ca asa cum eu am invatat meseria de la tehnicieni ( care, parte, din pacate, nu mai sunt (DUMNEZEU SA-I IERTE) ) cu experienta si enorm bun simt asa si eu consider studentii mei din ultimul an colegi de meserie. in legatura cu boboci, le sugerez sa ma considere un prieten mai batran dar care nu-si propune sa le arate cat de putine lucruri stiu, ci i-mi propun sa vad unde gresesc eu de nu sunt inteles.
INCA O DATA, TE SI VA ROG CA MODUL DE ADRESARE SA FIE SIMPLU DAN.
CU MULTUMIRI ANTICIPATE.

Eu nu stiu daca imi pot permite sa va "avertizez cu galben " dar cred ca il meritati cu prisosinta !
Eu cred ca bobocii ar trebui sa va considere doar un prieten , pur si simplu, asa cum i-am considerat si noi pe acei tehnicieni foarte bine pergatiti de la care am inavtat foarte multe multe lucruri practice (de fapt am invata ceea ce se numeste de fapt-MESERIA DE TOPOGRAF ).
Deci , doar un bun prieten, nu un prieten mai batrani, domnule profesor !
Sa auzim de bine !
Titlu: Re: help D
Scris de: advex din Apr 08, 2009, 02:28 AM
Draga Dan,
Spre deosebire de colegii de forum, bad wolf si dora, eu vin si cu o observatie pe langa laude.
Este clar ca tanarul nostru care a cerut ajutorul pentru proiectul de diploma a avut cateva interventii si formulari "ciudate", putin nervoase si necontrolate. In urma raspunsurilor primite a schimbat ritmul si a inceput sa danseze pe melodia forumului...
Pentru normalitate eu consider ca ar trebui sa corectezi formularile din interventiile anterioare cu privire la apelativul de neica-nimeni.
Pe acest forum suntem toti niste neica-nimeni, colegi, cu drepturi egale, cu interventii mai mult sau mai putin "profesioniste". Nu vorbim de bunul simt, de respectul profesiei, de respect fata de scoala, de profesori, asta este alta poveste...
Sper sa fiu inteles in interventia mea si la cat mai multe confruntari tehnice, fara patima si cu intelegere pentru toti colegii! 

(http://www.imagehost.ro/pict/0723183449dbb51aa0354.gif)
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 08, 2009, 03:08 PM
Citat din: advexDraga Dan,
Spre deosebire de colegii de forum, bad wolf si dora, eu vin si cu o observatie .............. Nu vorbim de bunul simt, de respectul profesiei, de respect fata de scoala, de profesori, asta este alta poveste..............................

http://www.imagehost.ro/pict/0723183449dbb51aa0354.gif
am considerat justa sugestia si am procedat ca atare in privinta postarilor mele. Nu pot sa rup lucrurile de bunul simt, s.a.m.d. numai si numai pentru ca pot sa traduc acest lucru cu un topor in cap dupa care-i cer muribundului sa ma scuze sau eventual sa ma ierte. repet, catedra m-a invatat sa folosesc limbajul adecvat conversatiei, chiar daca la un remember (pe care am obiceiul sa-l fac) regret ca m-am aprins. sunt principii pe care nu accept sa le constat incalcate. probabil ca vor mai fi situatii de aceeasi factura si pe viitor dar la care urmarea va fi alta. acest "alta" incepe acum, cerandu-i scuze lui PHIBRIZZO pentru modul de adresare.
advex, am apreciat gluma din filmuletz, sper ca si tu sa nu-mi interpretezi intrebarea ci, eventual, sa dai numai un raspuns la intrebarea : care este distributia rolurilor din filmulet? :hi:
Titlu: Re: help D
Scris de: John Doe din Apr 08, 2009, 03:35 PM
Depinde... se poate interpreta si asa: cel care se simte bine si danseaza este ANCPI, d-na din spate care îi tine isonul reprezinta aici grupul PCR (pile-cunostinte-relatii), iar cel mic si neajutorat care o incaseaza ne reprezinta pe noi.
Al treilea personaj (imbracat in verde) este omul care s-a aflat la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit si era s-o incaseze si el.
Titlu: Re: help D
Scris de: advex din Apr 08, 2009, 04:13 PM
Nu am avut in intentie sa fac pe regizorul si sa distribui roluri pentru colegii de pe forum. Am amintit de ritmul si de melodia care ar trebui sa fie pe forum si cum incerc de multe ori sa rup monotonia si starea de incrancenare de pe aici am ales, inspirat sau nu, exemplul de mai sus.
Asa cum s-a mai intamplat, exista o stare de suspiciune, de interpretare pana la nivel de "nucleu" si lucrurile sunt mai prozaice si mai simple....

Cred ca imaginatia lui John Doe surprinde destul de bine realitatea!

Fara sa mai dezvolt tema conflictului tanar-batran, student-profesor aduc in atentie cuvintele unora mai intelepti decat noi:

"In tot timpul tinerii sa fie invatati si deprinsi cu cumpatarea la mancare si bautura, la somn si veghe, la munca si joc, la vorbire si tacere."
Komensky

Intelepciunea cea mai mare nu sta intr-o vorba de dojana, ci intr-o vorba care, fara sa-si bata joc de nenorocirea omului, sa-l imbarbateze, sa-i dea curaj.
Nikolai Vasilievici Gogol


PS. Daca tot vorbim de roluri, cred ca mi-ar placea de un voinic ca cel din foto sa conduca topografii, geodezii de pe aici!

(http://www.imagehost.ro/pict/0814093349dc85ed303a8.jpg)

Modificat de advex (08-04-2009 14:06:37)
Titlu: Re: help D
Scris de: John Doe din Apr 08, 2009, 04:22 PM
Pai dupa cum o incaseaza in mod repetat, la ce era sa ma duca mintea ?
Titlu: Re: help D
Scris de: goguletz din Apr 08, 2009, 10:51 PM
Man cred ca ai incurcat un pic imaginea -> gainile alea toate sunt in "calduri"  :)
Titlu: Re: help D
Scris de: phibrizzo din Apr 09, 2009, 10:28 PM
si eu imi cer scuze pt comportamentul meu...si va multumesc pt sfaturi.am discutat si cu profesorul indrumator si pana acum totul e ok:D
Titlu: Re: help D
Scris de: dangolesti din Apr 10, 2009, 02:22 AM
OH, am mai facut niste precizari intr-un mail. oricand, daca pot fi de folos, nu ezita :hi:
Titlu: Re: help D
Scris de: sagy din Apr 11, 2009, 01:55 AM
De la scandal la cooperare. Uite din topicuri de astea mai prinzi cate ceva.
Apropo de remarca "idiot de profesor", cu regrete ar trebui sa subscriu pentru ca din cauza unui profesor cu apelativul dat a trebuit sa ma las de o facultate, in ciuda optimismului si vointei mele :| . Din pacate se mai gasesc si de astia

Modificat de sagy (10-04-2009 22:57:16)