Ajutor expropriere

Creat de cadian, Feb 12, 2014, 08:44 PM

« precedentul - următorul »

cadian

Am urmatoarea situatie. Primaria unei comune vrea sa proiectam o ingradire a unui rezervor de apa. Viitoare imprejmuire intra pe doua terenuri private cate 4 mp pe fiecare dintre ele. Vreau sa intreb pe cine a mai facut o lucrare de expropriere ...cum se face. Ce acte trebuie facute. Un model de lucrare.costurile unei exproprieri Va multumesc.

topocad.cristi

studiu de fezabilitate, proiect tehnic, aviz topo, evaluarea despagubirilor, hotarare de guvern, intabulare coridor, intabulare imobile individuale, hotarare de guvern rectificativa (daca e cazul) de la 1-3 ani

cadian

Inca nu cunosc toate detaliile. Dar. Exista o imprejmuire existenta. A fost facut un sf. Ce tine de partea de topo ma intereseaza. Ce acte trebuie sa fac. Etc.

Mit

In esenta sunt doua dezmembrari si o alipire

AlexGIS

Subscriu la ce a spus Mit. Faci dezmembrare.

cornelm

eu subscriu la ce a spus topocad.cristi :) nu merita pentru 8mp. o negociere directa ar rezolva mai repede. asta e procedura pentru proiectele de utilitate publica, ia foarte foarte mult timp.

Anton Pann

modificare de limite cu pastrarea sau nu a suprafetelor .... oare ar merge ??

severcoman


cadian

Maine o sa merg in teren sa vad despre ce e vorba. Dar da severcoman. Cam despre asta e vorba. Momentan exista o imprejmuire. Nu stiu cum si cat. Sa inteleg. Exista mai multe variante. 1 Daca proprietarii sunt de accord se fac doua dezmembrari si o alipire (in cazul in care acestia au cadastru facut.). 2 daca se merge pe intelegere si primaria le ofera teren in alta parte (atunci mai este nevoie de schita cadastrala sau se inteleg ei intre ei ?) 3 Daca proprietarii nu sunt de accord se face expropriere (care am tras concluzia ca e foarte dificila si de lunga durata).

bad wolf

Aici e simplu daca se negociaza cu proprietarii si se cumpara terenurile(nu discut despre problemele tehnice de cadastru), daca mergi pe "declararea utilitatii publice , va trebui sa mergi pe l 255/2010 si va dura vreo 3-5 asa cum a spus @topocad.cristi . Asa ca mergi la proprietari si negociaza cu ei. Mai departe stii ce urmeaza,
Sper sa gasesc cararea corecta !

Marian

daca exproprierile se fac conf L255/2010, pasii sint urmatorii:
1. Primesti de la proiectanti culoarul de expropriere in format digital IN STEREO 1970.
2. Aviz de masuratori OCPI
3. Plan situatie in interiorul culoarului de expropriere pe care se vor trece toate detaliile si se vor specifica prin polilinii suprafetele expropriate din parcelele afectate de coridor.
4. Receptie OCPI
5. Se da Hotarire de Consiliu pentru exproprierea suprafetelor specificate mai sus cu trecerea lor in proprietatea statului sau a localitatii respective.
6. Publicarea in Monitorul Oficial a Hot de expropriere,
7. Se intabuleaza coridorul de expropriere
8. Se fac 2 rinduri de documentatii de intabulare ptr fiecare parcela afectata: O documentatie ptr suprafata expropriata care va primi respingere de la OCPI pe motivul ca se suprapune cu nr cad atribuit coridorului de expropriere si una ptr restul de suprafata care se va intabula conform legii(acte de proprietate, certif fiscal, CI, BI, etc) Aceste documentatii se vor semna de catre EXPROPRIATOR, care poate fi casa de avocati, consiliul local, etc
Si cam asta ar fi conform L255. Alte metode nu stiu. Nu ti-am raspuns pe privat ptr ca poate fi de folos si altora postarea mea de aici. Daca lucrezi cu avocati, ai grija sa nu patesti ca mine!!! Bafta!!!

Modificat de Marian (13-02-2014 08:11:28)

severcoman


bad wolf

Revin daca mergeti pe L255/2010 e posibil sa terminati prin 2020. Eu am inceput exproprieri pentru reabilitarea unui drum national prin 2010 si drumul a fost reabilitat , dar exproprierile inca nu sunt gata.
De aceea am propus solutia cu achizitionarea terenurilor necesare(a nu se uita de drumul de acces).

Dar acum imi vine sa mai pun o intrebare: Cand a fost construit bazinul? Dece nu au facut  atunci toate demersurile?

Nu spun nimic despre problemele cadastrale(@Mit a dat o solutie dar care nu merge pe legea 255/2010) , pentru ca acestea sunt rezolvate in functie de solutia aleasa.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Anton Pann

Este vorba despre 6-8-50mp, si se doreste expropriere ?? După mine este aberant . Oare de ce nu se face dezmembrare si cumparare pentru cei 6-8-50 sau 100mp , cu " pretul de piata x 2  lei "?  chiar daca s-ar plati dublu, triplu pretul de piata , cheltuielile sunt mai mici pentru finalizarea problemei. Oare OCPI ul respectiv este mai catolic decat papa ? Nu exista alte solutii pentru cei 4+4mp ? - asa rezulta din prima postare . Ce procent reprezinta 4mp din suprafata celor doua loturi ce sunt afectate ? 1-5-10 % ? Inca nu s-a gasit solutia ? Asa cum a scris BAd W - negociere si cumparare si de ce nu - negociere si cu OCPI si ...alte solutii exceptand exproprierea .   Este pacat sa aruncati banii pe licitatii , case de avocatura, studii de fezabilitate , evaluari si alte chestii - care duc in final tot la plata unei sume/mp teren expropiat , dar cu cheltuieli mult mai mari  .

bad wolf

OCPI-ul nu poate impune exproprierea. Asta se hotaraste in sedinta Consiliului local.
Solutiile cele mai indicate le-am prezentat eu si Anton Pann. Ocpi trebuie sa accepte solutia.Terenul cumparat va face parte din domeniul privat al UAT-ului.
Sper sa gasesc cararea corecta !