www geodesy-instruct ro

Creat de c_pascu, Apr 04, 2012, 04:18 PM

« precedentul - următorul »

c_pascu

www.geodesy-instruct.ro
sa vedem ce o sa fie...

Mit

Da domnule, iata un pas inainte in meseria noastra. :)
Am cativa prieteni profesori, care au fost implicati in acest proiect.
Munca a fost titanica, fiind vb. de bani europeni.
Urmeaza sa vedem si rezultatele.
Tinerii de azi nici nu mai scriu ce spune profesorul, de lene, si asteapta cursul scanat pe e-mail...  :rusine:

adrianc

Modern este sa ai notele scrise in avans si la curs sa se discute.
Lenea exista oricum. Si din partea profesorilor si din partea studentilor. Profesorul nu da cursul in avans iar studentul nu l-ar citi nici daca l-ar avea :D
La muncă! nu la întins mâna.

flori183

Facand parte din grupul tinta al acestui proiect va pot da unele detalii:
 1.Aceasta platforma are caracter complementar, nu va inlocui modul clasic de predare cu care suntem obisnuiti;
 2.E un proiect avand drept beneficiar UTB iar drept parteneri UPT , Universitatea 1 Decembrie si Universitatea Gheorghe Asachi, platforma a fost creata de SIVECO;
 3.Unul din scopuri ar fi acela de a pune la dispozitia studentilor cursuri,seminarii si informatii legate de domeniul nostru studiate la celelalte universitati partenere.
 4.Exista si un forum prin care putem comunica cu studentii de la celelalte universitati
 5.Nu o sa fim evaluati pe calculator,acolo exista niste teste pentru autoevaluare si pentru cimentarea cunostiintelor insa nu vor influenta in niciun fel notele primite la examenele pe care o sa le dam la facultate
 6.Intr-adevat este un proiect cu finantare europeana,munca chiar a fost titanica,stiu ca prima cerere de returnare a banilor (nu stiu daca am folosit corect termenii) a fost insotita de o documentatie alcatuita din 7 000 de pagini
   Ar fi mai multe de zis insa,momentan,doar asta mi-a venit in minte.In luna mai vor incepe training-urile si atunci o sa revin cu alte noutati.
   E bine ca un astfel de program a reusit sa fie dus la bun sfarsit!

adrianc

Nu vreau sa fiu rautacios dar...
Tinand cont ca s-a lansat in noiembrie 2010 si ca nu are nimic publicat (sau are? chestiile alea cu pagina in constructie sunt chestii publicate?), ce s-a facut de banii primiti?
Sunt doar curios. In martie ESA a lansat Navipedia cu 400 de articole publicate. Astia nu au nimic de un an juma'. Si unul si celalalt sunt proiecte europene.

Modificat de adrianc (13-04-2012 20:29:02)
La muncă! nu la întins mâna.

flori183

In 9 martie anul acesta a fost deschiderea oficiala a programului la Timisoara iar de aici s-a mers si in celelalte orase cu universitati partenere urmand ca in luna mai sa inceapa trainingurile pentru studenti .Intre timp cei de la Siveco au sarcina de a transforma cursurile primite de la universitati in format eLearning.Ma gandesc ca la momentul inceperii trainingului trebuie sa fie gata aceasta etapa,insa daca imi aduc bine aminte,la deschidere s-a spus ca aceasta platforma este destinata studentilor, de exemplu ca membru al grupului tinta mi-am dat datele la scoala intr-un formular iar saptamana aceasta am primit un user name si o parola de la Siveco.
 Tot la prezentare ni s-a aratat si o lectie demo si sincer sa fiu cred ca cei care au absolvit deja facultatea nu prea au ce sa invete de aici (o parere proprie formata dupa ce ne-au pus la dispozitie cei de la Siveco pana acum),lucrurile sunt prezentate foarte simplist si incerc sa ma feresc de alte epitete pana nu vad mai mult.Mai cred ca de aici nu o sa aflati lucruri noi (voi,cei care deja sunteti ingineri si lucrati in domeniu,asta in cazul in care va puteti inregistra),materialele puse vor fi pur si simplu cursuri predate la universitati si cred ca ati trecut prin asa ceva deja.
 Ce vreau sa spun,dupa ce mi-am aruncat astazi putin ochii peste Navipedia, este urmatorul lucru: comparatia intre cele doua nu prea =si are sensul,Navipedia cred ca e mai mult decat o simpla platforma destinata studentilor si cadrelor universitare ( apropo nu stiu daca cei din afara grupului tinta vor putea sa-si creze cont pe geodesy-instruct dar o sa intreb si o sa revin cu detalii).Geodesy-instruct nu o sa va ofere 400 de articole si alte chestii de genul si nici nu e asta unu din obiective,este un fel de curs virtual,celebrul format eLearning,cine a mai facut lectii in Ael stie ce vreau sa spun su chiar nu cred ca avem ce compara.
  Ca se putea mai bn sau nu,ca bani europeni sau nu,pe mn ca student nu ma intereseaza ci doar ma bucura ca s-a facut asa ceva,daca vreau sa aprofundez ceva sau sa aflu noutati pot apela la biblioteca,la librarii,ceva site-uri si pdf incarcate de voi.Pentru mine platforma o sa fie ceva auxiliar materiei studiate la scoala,astept cu nerabdare partea cu autoevaluarea si cam atat,in nici un caz nu am de gand sa 'ma fac inginer' pe calculator si sa ma inchin in fata acestui program.
 Nu stiu daca m-am facut inteles sau nu,si fara sa fiu acuzat de nimic,cred ca acest site poate prezenta interes doar pentru studenti fiindca a fost creat pentru noi si pentru cadrele universitare,se doreste imbunatatirea calitatii in invatamant,deci s-a mers pe un astfel de format.
 Cam atat deocamdata!

Modificat de flori183 (14-04-2012 09:54:46)

flori183

Sa nu uit,ni s-a spus ca deocamdata nu este nimic incarcat pe site fiindca dureaza mult transformarea cursurilor in formatul eLearning .

adrianc

#7
Citat din: flori183In 9 martie anul acesta a fost deschiderea oficiala a programului la Timisoara
ACTIVITAŢI PROIECT

Lansări

    Lansare platforma colaborare si instruire, Alba Iulia – 19 martie 2012, galerie foto
    Lansare platforma colaborare si instruire, Iasi – 16 martie 2012, galerie foto
    Lansare platforma colaborare si instruire, Timisoara – 9 martie 2012, galerie foto
    Lansare platforma colaborare si instruire,Bucuresti – 5 martie 2012, galerie foto
    Lansare internă UTCB – 8 octombrie 2010, vezi galerie foto
    Lansare Bucuresti – 29 octombrie 2010, vezi galerie foto
    Lansare Timişoara – 1 noiembrie 2010, vezi galerie foto
    Lansare Alba Iulia – 4 noiembrie 2010, vezi galerie foto
    Lansare Iaşi – 11 noiembrie 2010, vezi galerie foto


vezi aici
DECI, s-a lansat in 2010. Asa zic ei.
Si ce s-a intamplat pe 5 martie daca pe 9 a fost deschiderea la Bucuresti si de acolo s-a mers la Timisoara? Nu vreau sa fiu taran, doresc doar o corectitudine a faptelor istorice  =D

De ce spui "celebrul format eLearning"? PDF este un format, eBook e un format, eLearning e un fel de concept. Si nu prea este celebru. Multi dintre noi nu am auzit de el.

Am facut comparatia cu Navipedia pentru ca aia au deschis cu niste continut, nu cu un site gol. Doar din punctul acesta de vedere. Puteau amana lansarea pana cand "transformau cursurile".

Si chestia cu inginerii cu experienta nu ar avea ce invata este una gresita. Simpla parcurgere a unor cursuri mai actuale decat ce am facut noi e benefica. Toata viata trebuie sa inveti.
La muncă! nu la întins mâna.

flori183

Sa le luam pe rand:
1.lansarea oficiala a proiectului a fost in noiembrie 2010,atunci a avut loc demarare.Ce s-a intamplat in martie anul acesta a fost lansarea platformei de studiu din cadrul proiectului si ni s-a prezentat in power point ce s-a facut din 2010 si pana la momentul respectiv,cea am inteles eu din prezentarile ace/ea a fost faptul ca s-a intocmit multa hartogaraie,de catre cadrele universitare, iar cei de la siveco au avut sarcina transformarii cursurilor pentru eLearning. S-a mers de la bucuresti la timisoara,iasi si alba sa le prezinte si celor de acolo ce s-a facut pana acum,si mi se par3 normal si corect sa fie asa fiindca vorbim de un parteneriat.
2.cand am zis celebru am fost ironic,stiu ca nu prea a auzit nimeni de el,o singura data am avut contact cu el in liceu cand a avut diriginta inspectie:))
3.probabil nu au amanat deschiderea fiindca fiind vorba de un prouect cu bani europeni a fost necesara parcurgerea unor etape  si astfel justificarea banilor accesati (lansare proiect,lansare plarforma,creare site etc.). V-am spus de acele cereri pentru bani care numarau mii de pagini,dureaza pana le scrii si mai tinem si cont ca numarul cadrelior universitare este mic-la timisoara 5.Cred ca proiectul nu este in intarziere,cred ca asa a fost conceput. Afirmatia de la acest punct e o parere proprie formata dupa datele prezentate la deschiderea de la timusoara,nimeni nu a zis nimic de vreo intaeziere sau ca lucrurile nu se desfasoara cf planului.
Mai trebuie sa spun ca din fiecare an de studiu licenta au fost alesi 25 de studenti care au completat niste formulare de cateva pagini pe care cei de la siveco le-au inregistrat in baza lor de date si a platformei,apoi strangerea materialelor,selectarea,convertirea dureaza si poate de asta siteul  nu are continut inca,nu era prevazut sa aibe la ora actuala,o aa vad in mai ce o sa fie si la training
4.nu contest ca trebuie invatat tot impul si poate m-an pripit cand am zis ca inginerii cu experienta nu pot invata nimic de la platforma asta fiindca a fost conceput pt studenti si fiindca cei de la siveco pun aceste informatii intr-un mod simplist si acolo nu-s ingineri geodezi,nu prea au legatura cu domeniul nostru. Ma gandesc ca au ei ceva indrumatori dar tot ei sunt cei care prelucreaza informatiile...
E un lucru bun daca pe langa studenti beneficiaza si alte persoane dar cum am mai spus,pentru accesarea lectilor si autoevaluarulor este necesara o parola si un user name de la siveco si cred ca lucrul asta nu se intampla decat cu cei care sunt in baza lor de date.
 O sa revin cu mai multe infornatii pe masura ce mai aflu si eu ceva de pe la scoala,momentan este doar o aplicatie test privitoare la compensarea polugonului cu punct central facut in excel.
Scz pt greseli,am scris de pe telefon,ecranu mic,butoane mici....

flori183

Asa cum am promis am venit cu ceva noutati legate de proiectul Geodesy-instruct. In primul rand, fiind o platforma de studiu este destinata doar studentilor si profesorilor iar dumneavoastra, cei din afara mediului universitar, nu puteti beneficia de informatiile de pe acel site. Doi, cursurile sunt incarcate iar profesorii timit studentilor invitatii prin mesaje prin care suntem informatii de perioada de inscriere la cursul virtual si cand va incepe acesta,cat tine si alte astfel de date.
Ca o concluzie,lucrurile merg dar mai greoi.O sa fie si un fel de concurs intre studentii universitatiilor partenere structurat pe anii de studiu: de exemplul anul 3 se va 'duela' in Teoria erorilor:((

adrianc

Apropo de concursul de CMS (Teoria erorilor sau TPMG cum era pe vremea mea), o poti considera intrebare capcana.
Find vorba de o retea de urmarire, trebuie compensata ca retea libera, in doua etape. Intai reperii fundamentali (ficsi) si apoi toata reteaua.
La muncă! nu la întins mâna.

AndreiJ

Bună, sunt stundent la univ. 1 Decembrie din Alba Iulia, platforma e pustie, ne-updatada și cu glitch-uri pe ici pe colo. Ideea în sine e bună, lumea nu o folosește și cum am zis, are glitchuri și buguri... Nu e tocmai practică if you ask me..

Numai bine!

flori183

Salut! La Timisoara se foloseste un pic mai mult aceasta platforma. Mai exact, ni s-au dat teme de facut la care trebuie sa raspundem pe platforma si s-au mai parcurs ceva cursuri impreuna cu profesorii. Se putea mai bine...

advex

Platforme electronice, finantare europeana, lansare cu fast, bani cheltuiti cu rezultate slabe... O reteta de succes in Romania!

Vad ceva asemanari cu lansarea primului satelit romanesc, Goliat.
"De fapt, primul picosatelit, cu latura de 10 centimetri, cumparat din strainatate, asamblat in Romania sub directa supraveghere a ROSA, echipat cu baterii chinezesti, lansat cu o racheta europeana si transformat urgent in deseu spatial."
Totul a costat vreo 80 milioane de euro.
In acelasi timp, cativa studenti unguri au trimis un satelit similar care a functionat perfect!

Rata de succes în misiune a fost cam de 50%. Satelitul maghiar a funcționat conform așteptărilor, cel polonez, cel spaniol și unul dintre sateliții italieni cu unele probleme, iar ceilalți trei sateliți au emis semnale slabe, după care au dispărut ,,de pe firmament".

Goliat a fost singurul dintre cei șapte sateliți construit sub coordonarea statului, cu bani de la stat. Toți ceilalți șase sateliți au fost proiecte exclusiv studențești, realizați de studenți coordonați de profesori universitari, cu finanțare privată, din sponsorizări.

Spuneam că un picosatelit costă între 30.000 și 100.000 de euro. Goliat a costat aproape cât ceilalți șase sateliți la un loc. Satelitul polonez PW-Sat a costat sub 50.000 de euro, iar cel maghiar – 100.000 de euro și ambele au funcționat după lansare, spre deosebire de Goliat.


info:  http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/baietii-destepti-din-spatiu-fac-romania-de-rasul-terrei-intanire-de-gradul-iii-cu-80-de-milioane-de-euro-640232.html" target="_blank">http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anc ... 40232.html