Topograf Online

Sugestii, reclamații, anunțuri => Probleme , soluționare , idei , OCPI-uri => Subiect creat de: zifi din Iun 25, 2015, 02:43 AM

Titlu: Apartamentare foarte complicata
Scris de: zifi din Iun 25, 2015, 02:43 AM
Am o constructie, doua familii, casa regim inaltime P, spatiile sunt delimitate intre ele si au intrari separate, problema e ca familia X is are beciul sub partea de cladire a familiei Y si invers, deci cred ca se impune o apartamenatare....legat de teren, atat familia X cat si familia Y au cate un TP. Ar fi plauzibila solutia in care sa se face trei cadastrale din care cadastralul 1 pentru casa unde sa apara cota parte din teren calculat in functie de suprafata utila pentru fiecare familie (oricum la apartamenatare trebuie sa calculez aceasta cota din teren pentru fiecare familie in functie de suprafata utila etc, deci ar fi mai bine sa o fac acum), cadastralul 2 pentru familia x ce ramane dupa ce pierde cota pentru terenul de sub casa, cadastralul 3 pentru familia y cat ramane dupa ce pierde cota de sub casa.
In cazul in care aceasta varianta ar fii ok,  dupa avizare trebuie sa fac apartamentare. (E prima oara cand trebuie sa fac asa ceva.) Voi avea doua UI.

Imi poate spune cineva daca e corecta aceasta abordare. Multumec!
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: vali_costea din Iun 26, 2015, 12:56 AM
O sa ai din start o dezmembrare in 3 loturi, lot 1 liber la familia 1 si lot 2 liber la familia 2, al treilea lot va fi cel pentru terenul de sub constructie, care va ramane in cote indiviza pentru fiecare familie pe toata durata constructiei.Cu ce te impiedica ca este beciul sub cealalta familie, atata timp cat apartamentezi, la bloc um este?
Nu am inteles cu Tp-ul, au construit impreuna pana la urma, in indiviziune pe 2 terenuri exclusive?
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: severcoman din Iun 26, 2015, 01:30 AM
Citat din: zifi... Ar fi plauzibila solutia in care sa se face trei cadastrale din care cadastralul 1 pentru casa unde sa apara cota parte din teren calculat in functie de suprafata utila pentru fiecare familie (oricum la apartamenatare trebuie sa calculez aceasta cota din teren pentru fiecare familie in functie de suprafata utila etc, deci ar fi mai bine sa o fac acum), cadastralul 2 pentru familia x ce ramane dupa ce pierde cota pentru terenul de sub casa, cadastralul 3 pentru familia y cat ramane dupa ce pierde cota de sub casa.
In cazul in care aceasta varianta ar fii ok,  dupa avizare trebuie sa fac apartamentare. (E prima oara cand trebuie sa fac asa ceva.) Voi avea doua UI.

1. doua cadastrale, alipire+intrarea in indiviziune, dezlipire in 3 loturi, apartamentare, partajare ... sau
2. doua cadastrale, doua dezlipiri, alipire+intrarea in indiviziune, apartamentare, partajare; vei avea 4 u.i.
(o singura constructie, construita in indiviziune)

Modificat de severcoman (26-06-2015 00:33:38)
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: zifi din Iun 26, 2015, 02:39 AM
vali_costea

Da ai dreptate la bloc tot asa e legat de beci. Acum in continuare la intrebare precedenta, la releveul pentru avizare va trebui sa fac releveu pentru toata casa, releveu pentru fiecare apartament separat, si releveu pentru dispunere beciurilor ( de fapt sunt trei doua a familie X sub partea de casa a familiei x, si un al treilea al familiei Y tot sub partea de casa a familiei Y)?.     Legat de  casa a fost edificata cu mult timp in urma pe un teren nationalizat, s-a apartamentat atunci extratabular, familia X si familia Y au cumparat casa cota 1/2 respectiv 1/2 ( cu toate ca in realitate ei nu folosesc asa), mai departe primaria a decis sa la dea TP celor doua familii astfel incat sa detina si terenul aferent constructiei, si desigur si cel de sub constructie....
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: zifi din Iun 26, 2015, 02:41 AM
severcoman

Nu cred ca as putea sa fac doua cadastrale pentru inceput deoarece asta ar insemna ca limita dintre ele sa treaca prin constructie, nu cred ca va trece de inspectori....
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: vali_costea din Iun 26, 2015, 11:26 AM
Cred ca am inteles situatia:

1.Creezi o carte funciara colectiva, cu depunerea actelor in forma autentica pentru ca, constructia sa fie intabulata+ relevee
2. Faci dezmembrare in 3 loturi, lot 1 si lot 2, teren liber, care va ramane in cota exclusiva fiecaruia, iar lotul 3 va fi cel pe care se afla constructia.
3. Faci apartamentare constructie cu relevee pentru fiecare apartament rezultat.
Acum ca sa inteleg deplin, Tp-ul a fost dat fiecaruia pe suprafata totala detinuta, teren liber si teren sub constructie, exclusiv sau indiviz?
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: severcoman din Iun 26, 2015, 12:25 PM
Citat din: zifiNu cred ca as putea sa fac doua cadastrale pentru inceput deoarece asta ar insemna ca limita dintre ele sa treaca prin constructie, nu cred ca va trece de inspectori....

titlurile sunt emise pentru suprafete exclusive (titlu de proprietate pentru teren nationalizat ...,  dar nu e problema topografului!); in prezent nu pot face intrarea in indiviziune -asupra terenului- fara CF, constructia se inscrie dupa obtinerea lotului indiviz pentru teren, in cote de cate 1/2 pentru fiecare;
(anulare partiala a t.p. si emiterea unui tp -Ordin al prefectului mai degraba, in indiviziune pentru terenul aferent constructiei dobandite)!
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: Anton Pann din Iun 26, 2015, 01:06 PM
Nu inteleg câteva aspecte. La voi se lucreaza pe terenuri cu TP ?? Nu cu carti fucnciare ??? cate extrase CF ai ?? Daca este teren pe TP nu trebuie intabulat pentru inceput in cartea funciară pentru a obtine extraele CF ?? Daca constructiile sunt pe 2 topuri , nu trebuie sa faci prima data o alipire ??
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: severcoman din Iun 26, 2015, 01:15 PM
Citat din: Anton PannNu inteleg câteva aspecte. La voi se lucreaza pe terenuri cu TP ?? Nu cu carti fucnciare ??? cate extrase CF ai ?? Daca este teren pe TP nu trebuie intabulat pentru inceput in cartea funciară pentru a obtine extraele CF ?? Daca constructiile sunt pe 2 topuri , nu trebuie sa faci prima data o alipire ??

in Regat (Moldova, Dobrogea, T.Romaneasca, Oltenia) se lucreaza cu TP, nu a existat CF pana in 1999, nu exista nr. top - inca o "Alta Romanie"!  (acum nu are ce sa alipeasca, face mai intati prima inscriere..., deschida 2 CF)
Titlu: Re: Apartamentare foarte complicata
Scris de: zifi din Iul 01, 2015, 02:35 AM
vali_costea


A fost dat cam exclusiv, iar suprafetele din TP-uri cuprind si ce anume e sub casa...cel mai bine era ca de la inceput sa se emita trei TP-uri, unu in care sa apara amandoua familii.....


servercoman

Idea ar fi ca la cadastralul trei sa-l fac pe flux intrerupt si mai apoi la notar sa intre ei in indiviziune, si asa sa se deschida un CF si pentru lotul respectiv. Sincer nu stiu cat de viabila ar fi varianta asta. De anulat si corect TP, deja au facut-o doar ca nu indeajuns de bine ( ce au avut ei in TP era pe la vecini s-a dat TP-ul mai mult din birou, deci l-au corectat ca sa concida cu realitatea dar nu indeajus.....)


Anton Pann

Eu sunt din Transilvania, avem 2880, avem si CF-uri, si nr. topografice si tot....intabularea TP-ului se face automat prin infiintarea nr. cadastral....