Alipire drum

Creat de Radu N, Apr 29, 2013, 12:14 PM

« precedentul - următorul »

Radu N

Am de alipit un drum de servitute care are 7m latime si o lungime de 180m. Din punct de vedere cadastral acesta este format din 3 parcele una de 7X130m si inca 2 parcele de3.5x50m. Din punct de vedere juridic prima parcela are 12 proprietari in indiviziune, a doua are 1 din cei 12 de la prima si inca 2 proprietari, si a treia are 1 din cei 12 de la prima (dar nu acelasi ca la parcela  2) si inca un proprietar.
Intrebarea mea este ca sa depun documentatia pentru alipirea cadastrala a celor 3 parcele imi trebuie un act prin care toti cei 15 proprietari sun de acord pentru alipirea cadastrala sau este de ajuns sa semnez anexa 1 cu 2 dintre ei care impreuna au cote indiviza in toate cele 3 parcele.

Mit

Actul de alipire il vor face la notar.
Pentru OCPI, toti trebuie sa-ti semneze anexele.

adrianc

Da. Trebuie facut un act notarial prin care sunt toti de acord cu intrarea in indiviziune cu niste cote aferente actelor actuale.
La muncă! nu la întins mâna.

caditop

Nu se pot alipi. Motivul proprietari diferiti. Situatie juridica diferita pe fiecare imobil. De fapt se poate dar si asa greu chiar daca sunt toti de acord (ar trebui niste partaje si donatii/vanzari facute inainte).

Modificat de caditop (29-04-2013 09:34:22)

Mit

Asta-i treaba notarului, nu a topografului.
Daca un notar iti spune ca nu se poate, cauta altul... :wink2:

bad wolf

Servitutea nu se poate alipi. Citi cu atentie ce inseamna acest drum de sevitude si veti intelege de ce nu se poate alipi. Drumul va exista atat timp cat exista cauza care l-a generat. Parcele care il compun fac parte integrala din parcelel proprietarilor si se intabuleaza in parcela din care face parte.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Anton Pann

Daca cele trei parcele sunt distincte, cu Cf separat fiecare si cu n proprietari, se unifica, toti devin coproprietari pe cote asupra parcelei rezultate si ...cam atat .
Toti obtin dreptul de a trece pe acea parcela , prin dreptul de coproprietate pe care il detin.  Deci in acest caz ar fi o unificare . Daca exista vreo lege ce interzice ca x si y sa unifice parcelele si sa devina coproprietari .... m-ar interesa si pe mine aceasta lege . Despre ce donatii si ce partaje este vorba candytop ???
Daca cele trei servituti de trecere sunt doar "traseu de servitute " pe dimensiunile respective, fiecare in cadrul unei alte parcele , atunci , prin acordul proprietarilor se poate acorda servitute si proprietarilor parcelelor vecine . Nu vad nici o interdictie, servitutea se poate institui prin vointa proprietarului , nu este nevoie de un caz fortuit , se stabileste si se acorda si prin act de vointa .

Modificat de Anton Pann (29-04-2013 15:09:36)

Mit

@AP
Era in nu stiu ce ordin aberant cu timp in urma prevazut ca alipirea se face intre imobile vecine apartinand aceluias proprietar, insa nu mai e valabil.

@BW
Din care parcele sa faca parte  drumurile alea, cand omul a scris clar ca sunt 3 parcele cu dimensiunile alea. Clar.

severcoman

incepand cu 01.10.2011 aceasta operatiune a devenit posibila >>> Art. 42 lg 7/1996 modificat, in prezent ART. 25/lg 7/1996 republicata
"Proprietarii unor imobile invecinate, in vederea unei mai bune exploatari a acestora, pot sa le alipeasca intr-un imobil, in baza unei documentatii cadastrale si a actului autentic, intocmite in conditiile legii."

actul de care ai nevoie este CU pentru alipirea a 3 imobile si anexele 1,2 semnate ; actul de alipire il vor semna toti la notariat

Modificat de severcoman (29-04-2013 15:55:37)

Anton Pann

OK, doream doar sa arat ca este posibil de realizat acest tip de lucrare care sa duca la finalul dorit .

caditop

Deci nu e drum de servitute, e o cale de acces formata din 3 imobile cu mai multi proprietari diferiti. Atunci se pot alipi, daca sunt toti de acord.

bad wolf

Eu imi mentin parerea.
Severcoman face o confuzie.E vorba de alipirea de proprietatii pentru a creea asociatii.ori pe aceste asociatii , in functie de culturi drumurile (care sun -bineinteles -de servitute pot fi schimbate ori de cate ori necesitatea o impune.
Singura situatie cand am putea spune ca se face o astfel de alipire este conform L 255/2010 -Legea Exproprierilor pentru cauze de interes national, dar procedura este destul de complicata  si implica demembrara parceleor ce urmeaza afi alipite din parcela din care fac parte(procedura este mai complexa , eu am prezentat-o simplificat).
E simplu de inteles de ce nu se pot unifica parcelele care formeaza sevitutea(parce care provin din alte parcele):pentru ca servitutea poate fi schimbata pe alt amplasament pe suprata parceleor ce le deserveste in orice moment in functie de dorinta proprietarilor.
Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

e posibil: eu si cei 14 vecini, proprietari ai celor trei imobile de mai sus putem alipi IMOBILELE si in acelasi timp sa convenim (prin incheierea actelor) ce se intampla cu servitutile care greveaza aceste imobile (asa cum le-a descris, avem trei imobile care fie au servitutea instituita asupra intregului/as zice ca asta e situatia de mai sus ca rezultat al iesirii din indiviziune in instanta pe baza unei expertize intocmite de expert constructor in locul topografului,  fie doar asupra unei parti din imobil; e destul de clar, chiar daca Radu N a crezut ca nu vom distinge care este Drumul de servitute, ce este servitutea si care sunt imobilele); anterior datei de 01.10.2011 se vorbea numai despre iesirea din indiviziune,  niciodata despre intrarea in indiviziune ! (toti cei 15 vom detine cote indivize ... si vom stabili Amplasamentul servitutii );

@bad wolf
pot fi alipite si terenurile din extravilan:

Modificat de severcoman (30-04-2013 00:22:05)

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

chiar daca as spune exploatare in comun a imobilelor, in urma intocmirii actului de alipire vom fi "intrati in indiviziune"!