Uite Parcela Nu e parcela

Creat de PULEIMEN, Oct 13, 2011, 07:39 AM

« precedentul - următorul »

PULEIMEN

Speta e simpla:
 Se da un imobil in suprafata de 10000 mp intravilan din acte. In urma masuratorilor rezulta suprafata 10000 ca in acte (+/- 2%). Totul bine si frumos in teorie. In practica din Titlul de proprietate pentru respectiva suprafata lipsesc 3 parcele de diferite categorii de folosinta , care un neica ghita le-a comasat ca fiind arabil. Deci suprafata este, vecinii sunt acceeasi, tarlaua este, cateva parcele lipsa (conform planului 1:2000).
  Conform jurisprudentei ocpi-ului , intr-un dosar anterior am primit prima oara respingere din cauza ca exista o mica suprapunere peste o parcela (mai exact calea de acces catre strada, desi ca vecin era trecuta strada, in planul 1:2000) , pe care am rezolvat-o din paint :) (mea culpa). Da acuma ce fac? T.P. respectiv a intrat in circuitul civil, rectificare o faci doar prin instanta. Dar totusi suprafata este aceeasi ca in acte , vecinii sunt aceeasi, 3 parcele aferente planului cadastral din 88 lipsa. Sa depun, sa nu depun? Sfaturi, rezolvari?

cristi_gav

Parerea mea este sa treceti situatia reala, din teren. Doar sa nu fie vreuna din parcele Cc (pentru ca atunci vor solicita SIGUR dovada de scoatere din circuitul agricol)... In rest nu ar trebui sa fie probleme.

Anton Pann

Nu e nici o problema ! S-au facut mii de titluri in acest fel. Daca este vorba de prima intabulare , intabulezi cu datele preluate din titlu de proprietate . Iar mai departe , toate documentatiile au ca punct de placare datele din Cf (identice cu cele din titlu ) deci arabil. Iar acel neica Ghita , a facut asa pentru ca asa i s-a spus de la OCOTA , asa au gandit el si cei de atunci , si in multe locuri acest lucru a fost bine gandit . Ce ar fi insemnat sa se dea pe 2ha  7 parcele : 2 arabuil ,3 Pdt ,1 faneata si 1 ps . A adunat suprafata acestora si a trecut doar arabil - bine gandit. Sau pasune .   Categoria dominanta . Cred ca in Timis , aspectul acesta este rezolvat, in sensul bun .

John Doe

Da. Si acuma, cand vrei sa-i intabulezi omului chestiunea, trebuie sa te pardon pe tine sa-ti dai seama la ce oare s-au gandit cei care au scris titlul.

Anton Pann

Consider ca au gandit bine. Pentru ca exista : un plan cu un perimetru , are o suprafata, pozitie pe planul cadastral si categoria de folosinta . Chiar daca in perimetrul respectiv mai intra si alte categorii de folosinta , (enclave cu alta categorie de folosinta ) s-a inscris categoria dominanata si numarul cadastral al categoriei dominante. Evident doar enclavele  tip : Pdt , Ps, Hb ,Npd . Si asa se fac intr-o tarla doar n numere cadastrale, in loc de n*x numere cadastrale . Iar la intabulare se inscriu datele din titluri respectiv A (sau Ps- ul ) cu suprafata totala a parcelei ,cu un singur nr. cad. ,  chiar daca "felierea" trece si peste alte cat. de folosinta , evitandu-se astfel formarea unui mare numar de parcele alipite care revin aceluiasi proprietar.

gcosminamy

la momentul cand s-a eliberat acel TP probabil cz au fost comasate mai multe parcele in una singura aceasta luand numarul uneia dintre ele. Nu cred ca este nici o problema ca pe planul cadastral apar mai multe parcele decat in titlu. Eu zic ca poti depune linistit documentatia. S-a mai procedat asa si pana acum.

Arhimede

La prima intabulare masori in teren si evidentiezi in pad situatia reala , daca subparcelele sunt mai mari de 250 mp teoretic trebuiesc evidentiate,iar in cp la subparcele treci acelas nr de parcela (adica acolo unde-ti cere :nr titlu ;nr tarla nr de parcela treci aceleasi date la toate subparcelele

PULEIMEN


Anton Pann

E adevarat ca poate fi si o parcelare total gresita . Insa eu inteleg termenul "in acte " ca fiind dat de actul care arata obiectul dreptului de proprietate , respectiv titlul de proprietate . S-a mai practicat metoda reambularii , s-au masurat suprafete mari de teren , s-a determinat suprafata intre limite naturale drumuri, canale, diguri,  s-a stabilit categoria de folosinta reala la data respectiva (trecand peste toate categoriile de folosinta din registrul cadastral) si apoi s-a parcelat . In acest fel au rezultat un numar mult mai mic de parcele, decat daca se luau in considerare toate enclavele .Cred ca OCPI si comisia locala pot rezolva problema de comun acord , pe titlurile emise. Nu cred ca doresc anularea tuturor titlurilor emise cum ai spus tu si emiterea altora cu toate categoriikle de folosinta , intrucat nu ajuta la nimic, presupune o munca inutila . Deci cand spui date care exista in acte, faci referire la actele in vigoare: titlu de proprietate , plan parcelar si abia apoi te mai gandesti la planul cadastral ce a stat la baza parcelarului. Practic, planul cadastral si registerele cadastrale trec pe locul 2 , de la data emiterii titlurilor de proprietate .