Virtual RINEX Service

Creat de Sorin100, Oct 30, 2010, 12:54 PM

« precedentul - următorul »

kod


a_dy2001

Ia legătura cu cei de la topcon Braşov sau cu cei de la syscad si ei o sa te ajute .
Sau cu cei care vând stonex . Eu am cont făcut de mine înainte sa apară acest VRC . Atunci puteai sa-ţi faci cont dar nu aveai ce sa faci cu el , acum nu ştiu dacă merge .
Cei care vând echipamente GPS le vând cu tot cu parola si user , ei de unde pot lua .
Mai incearca la Bucuresti sa suni sau la FNG

george75m

Ce noutati mai sunt despre Rompos GEO Virtual Rinex Service ?
As vrea sa determin cateva puncte de indesire care sa fie validate de catre OCPI si as avea mai multe intrebari, fiind incepator in acest domeniu.
Am un sistem GPS L1 fara RTK Promark 3 cu 4 receptoare. 
Pot sa folosesc serviciul VRS pentru masuratori L1 statice cu post procesare, fara a mai fi nevoie sa folosesc ca referinte puncte GPS de clasa B, C care sunt destul de indepartate ?
Pot face masuratori indiferent de distanta dintre receptor si o statie permanenta, avand receptoare L1 ? 
Rompos GEO Virtual Rinex Service este functional si se poate face un cont de utilizator pentru descarcarea datelor ? Daca folosesc aceste corectii in post procesare, punctele noi determinate vor fi validate de catre OCPI ?
O ultima intrebare ar fi daca punctele noi determinate vor putea fi folosite drept statii de referinta pentru viitoare masuratori GPS cinematice sau statice, acceptate de catre OCPI, sau doar ca puncte de sprijin pt drumuiri efectuate cu statia totala ?
Va rog sa ma lamuriti in aceste chestiuni noi pentru mine si sa-mi dati sugestii in realizarea a ceea ce mi-am propus.

Kaleh

George, daca ai doar L1, esti limitat la distante mici (7-8 km ideal, 15-20 km maxim...). Daca nu te legi de un punct cu coordonate duble (acele puncte de referinta...) realizezi doar o retea libera (wgs local) si poti calcula coeficienti doar pentru perimetrul acoperit de bornele stationate. Daca tot ai 3-4 receptoare, fa un lant, astfel incit sa te legi de un punct cunoscut (clasa B, C). Pe cit posibil, cu dubla determinare (doi vectori pentru un punct), pentru ca la L1 este singurul control. Dupa ce ti-ai determinat coordonatele wgs "reale" pentru o borna din zona de lucru (adica legata prin calcul de punctele de clasa B, C...), pui un gps pe acel punct iar cu celelalte zburzi in zona, fara a uita de distantele mentionate mai sus. Abia atunci poti fi sigur ca stai bine. Deci in principiu ai nevoie de rinex de la statia de referinta doar la legarea la retea, apoi e grija ta sa mergi din apropape in aproape, utilizind mereu vectori dubli pentru punctele noi