Un lot cu probleme

Creat de zamfy, Iun 03, 2011, 01:55 PM

« precedentul - următorul »

i_nicole

da,expertul a raspuns la ce i s-a cerut,eu am ce am cu avocatu,nu mi-a zis adevarul cu adevarat.m-a mintit.mi-a zis caci se rezolva in instanta,cu martori,vecini,infine...si acum cind am vazut raspunsul expertului mi-am dat seama ca nu e cum a zis el.sau probabil ca se rezolva dar in cadrul altui proces.si ce e de facut oare?

Anton Pann

Pe la noi cred ca s-ar proceda cam asa:
varianta 1: in urma expertizei se face precizare de actiune cu inca o cerere adresata instantei, aceea de a constata ca suprafata terenului este mai mare decat cea inscrisa in acte, de a dispune rectificarea suprafetei de la suprafata tabulara la cea reala, si apoi iesirea din indiviziune . Evident, se vor chema in judecata si proprietarii terenurilor invecinate pentru opozabilitate . Asta daca instanta admite cererea . Dar inainte de asta ar trebui sa stiti sigur daca acel terenm nu face parte dintr-un alt numar top. pe care il folositi voi , si atunci nu mai trebuie rectificare ci uzucapiune . Deci nu se mai cheama vecinii ci mostenitorii proprietarilor tabulari ai acelui top.  Mai exista o posibilitate : sa mai fie un numar top. de care nu a-ti stiut , si pe care sa fie proprietari antecesorii vostrii .

Varianta 2 : suspendati cauza , va lamuriti intai ce este acolo si apoi continuati prin redeschiderea aceluiasi proces sau a altuia .

i_nicole

nu este alt nr top.am vazut harta comunei.si se observa clar.daca suspendam cauza ce se intimpla?mai sunt valabile expertizele deja facute?sau trebuie replatite?in exp topo expertul a specificat caci terenul nu se poate identifica.

Anton Pann

S-ar incadra la rectificare de suprafata . Deci, in urma expertizei, ar trebui sa se faca precizare de actiune si cerere si pentru rectificarea suprafetei, cu completarea cadrului procesual cu vecinii , pentru opozabilitate, ar fi normal sa se refaca si expertiza- masuratorile, cu includerea vecinatatilor si daca nu apar probleme, sa se faca propunerea de rectificare si iesire din indiviziune in noul raport. In  mod normal, dupa prezentarea unui raport de expertiza care aduce elemente noi, cred ca instanta ar admite precizarea de actiune si refacerea expertizei. Daca nu accepta, atunci o sa trebuiasca o noua actiune in instanta care sa solicite atat rectificarea cat si sistarea indiviziunii , avand ca parti in cauza si proprietarii vecini.

Modificat de Anton Pann (15-08-2011 17:09:57)

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

bad wolf

Acum o sugestie pentru toti colegii experti, inspecial pentru cei autorizati in ultima serie si..nu numai.:
-Cand efectuati expertize judiciare uitati c`omplet de Ordinele ANCPI, folositi Codul civil Codul Penal , Codurile de procedura civila si penala , Legile fondului funciar.

Ordinele ANCPI nu au nicio valoare in instanta si nu uitgati ca nu se poate executa nicio lucrare decadastru pentru un imobil aflat in litigiu in instantele de judecata , atunci cand lucrati ca pfa OCPI/ANCPI.
Sper sa gasesc cararea corecta !