Help Add-on extragere informatii in fisier text

Creat de realraptor06, Iun 13, 2008, 05:48 PM

« precedentul - următorul »

realraptor06

Buna ziua,
In primul rand, fiind primul meu post, as dori sa salut pe toata lumea.
Am inceput de curand sa lucrez in AutoCad, in special pentru cadastre de apartament, alipiri, dezlipiri... in fine.. chestii simple sunt sigur ca ati zice :)

In 2-3 luni deja am invatat destul de bine AutoCad-ul pentru ce imi trebuie mie.

Problema care este. Am nevoie de un add-on (banuiesc ca asa se numesc programelele astea gen Topograph) pentru a-mi scoate intr-un fisier text diferite caracteristici ale unor linii sau puncte. Stiu ca pentru a face un tabel de coordonate pentru puncte se foloseste Topograph, si il folosesc cu succes.

Am nevoie insa de ceva caruia sa-i selectez anumite linii si sa-mi scoata intr-un fisier text lungimea si unghiul orizontal pentru fiecare. Banuiesc ca nu e ceva foarte greu..

Si acum intreb.. as putea sa fac eu asa ceva? De ce este nevoie pentru a concepe un add-on simplu de genu asta? Cunosc C++ si Pascal, daca este nevoie de asa ceva...

Si daca este ceva mai complicat, se gaseste pe undeva un program de genul asta?

Multumesc frumos, si scuzati faptul ca-s cam incepator in aceste lucruri. Sper sa fie cineva binevoitor sa-si rezerve 5 minute din timp pentru a-mi explica.
La revedere

kalmy

AutoCAD Map este mai util decat AutoCAD-ul, include si AutoCAD-ul, versiunea 2006 era foarte buna cu niste functionalitati pe care ulterior autodesk a decis a le scoata insa va apare pentru 2009 o functionalitate interesanta un fel de add-on , se pot importa puncte si curbe de nivel si se genereaza suprafata 3D raster.
in rest in Map se pot face cam 80% din ceea ce trebuie sa faca pentru redactarea docmentatiilor, inclusive generare automata de tabele de coordonate, iar de adnotari nu mai vorbim ca este extrem de facil... singura problema ramine sa cunosti cele citeva comenzi pe care le prea le stie lumea ...

John Doe

Nu e greu, e doar complicat.
Nu stiu in ce AutoCAD lucrezi tu; nu cunosc rutine care sa faca ceea ce vrei tu. Poate o solutie ar fi AutoLISP. Daca nu cunosti limbajul, scrie (daca esti curios) la linia de comanda (entget (car (entsel))) , da-i ENTER, selecteaza  ceva, apoi da-i un F2 ca sa vezi tot ecranul, si-ai sa vezi ca obiectul selectat de tine este o lista lunga, in care gasesti, asociate cu diverse coduri, toate informatiile de care ai nevoie, si care se pot extrage si scrie intr-un fisier foarte simplu.

klu_naravas

te rog , poti fi putin mai explicit cu acea comanda?

goguletz

Dupa cum au spus si baietii, se pot face anumite operatii in Autocad, utilizant Autolisp-ul.

Daca te descurci cu Pascal si cu C++, nu vad de ce ai avea probleme cu Lisp. Ca limbaj e diferit, da' nu e greu.

Poti sa descarci niste documentatie de la urmatoarea adresa:
http://www.topo-online.ro/autolisp.php" target="_blank">http://www.topo-online.ro/autolisp.php

Spor la lucru!

John Doe

Pentru klu_naravas :

Scrii la linia de comanda exact asa:
(ENTGET (CAR (ENTSEL)))

AutoCAD-ul va spune: "Select objects" ; selectezi un obiect care vrei tu, iar comanda de mai sus iti returneaza o lista lunga si plina de paranteze. Lista asta este obiectul selectat de tine, asa cum il vede AutoCAD-ul. Exemplu:

((-1 . <Entity name: 400bcf18>) (0 . "LINE") (330 . <Entity
name: 4007ecf8>) (5 . "C9CB") (100 . "AcDbEntity") (67 . 0) (410 . "Model") (8
. "cont") (100 . "AcDbLine") (10 425751.0 478701.0 0.0) (11 425936.0 478742.0 0.0) (210 0.0 0.0 1.0))

Cam ce e asta: asociate cu diverse coduri de grup, gasesti si ce vrei tu. De exemplu, -1 iti spune numele entitatii; 0 iti spune tipul entitatii; 330 iti spune "handle"-ul entitatii, care se schimba la fiecare sesiune; 8 iti spune layerul; 10 de unde pleaca si 11 unde se termina (asta selectata era linie), si tot asa.

  Poti extrage si scrie in fisier ce informatii vrei tu despre orice entitate.
  Aplicatiile astea se scriu intr-un fisier text, de mana, la care-i dai tu extensia SCR sau LSP , pe urma cu APPLOAD din AutoCAD incarci cate una si-ti faci treaba cu ea.
  Cam asa e cu LISP-ul. Sa nu uitam ca AutoCAD-ul lucreaza cu o multime de obiecte eterogene, sub forma de liste.
  Am sa fiu plecat 3 saptamâni, de mâine. Mai vorbim pe urma.

Toate bune,