Intrebare ref la stagiul de practica 2 ani

Creat de geomer_topografie, Ian 24, 2011, 12:42 AM

« precedentul - următorul »

bad wolf

#15
Citat din: adriancDin cate tin eu minte, se putea face o declaratie de stagiatura de catre PFA.
Uite aici un model:
Se poate! Dar iti ajunge? Ce faci cu lipsa cunostiintelor practice si, uneori teoretice, pe care nu le-ai acumulat  procurandu-ti o astfel de declaratie?

Incep sa observ , la unii dintre colegii nostrii , regretul dupa stagiatura obligatorie pe care multi dintre noi am facut-o.

Modificat de bad wolf (26-01-2011 17:25:53)
Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

bad wolf, nu te supara dar ce înseamna: " cunostientele practice si, uneori tertce," ?

bad wolf

#17
Citat din: John Doebad wolf, nu te supara dar ce înseamna: " cunostientele practice si, uneori tertce," ?

Am rectificat john, nu ma scuz, dar pentru acele greseli, dar pe acest lap il folosesc mai multe persoane din familia mea, si in mai multe limbi , iar eu nu prea obisnuiesc sa veific si nici nu recitesc ce am scris.De multe ori scriu "in orb"(incerc sa perfectionez metada).
Nu-ti povesesc ce a iesit cand am scris un e-mail privat , fara a verifica limba in care era setata tastatura i l-am trimis fara sa-l veific , fiind foarte grabit.
Nici macar eu nu as fi putut sa inteleg ce am dorit sa spun.
Asa ca...

Modificat de bad wolf (29-01-2011 00:44:24)
Sper sa gasesc cararea corecta !

bogdy

#18
CitatSi dupa cum spuneam mai ok ar fi sa se faca scoala serios iar la sfarsit sa fie un examen dur de autorizare, de accedere intr-o asociatie a inginerilor ( una gen RICS) si sa fim autorizati pe diferite domenii(deoarece mie mi se pare logic ca fiecare sa se specializeze pe o anumita ramura-nu si cadastru si topo inginereasca-deoarece cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul).

stai linistit ca se poate face si una si alta.

AlexGIS

#19
Citat din: bogdy
CitatSi dupa cum spuneam mai ok ar fi sa se faca scoala serios iar la sfarsit sa fie un examen dur de autorizare, de accedere intr-o asociatie a inginerilor ( una gen RICS) si sa fim autorizati pe diferite domenii(deoarece mie mi se pare logic ca fiecare sa se specializeze pe o anumita ramura-nu si cadastru si topo inginereasca-deoarece cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul).

stai linistit ca se poate face si una si alta.

Bineînţeles că se poate face şi una şi alta. Omul vorbea de performanţă, cred. Un cadastru printre blocuri şi un plan cotat poate face oricine. Un tip, de pe alte meleaguri, mi-a spus că la el în ţară nu prea sunt oameni care să se priceapă la nşpe lucruri. Şi mi se pare normal. Nici mie nu îmi convine să îmi umplu capul cu legislaţie din cadastru dar nu prea am de ales. Poate îmi place să fac performanţă strict pe dezvoltare de medii GIS pe suporturi topo şi/sau topografie inginerească, dar ce folos dacă condiţiile actuale de lucru şi ofertele din RO nu îmi permit? Nu ştiu câţi dintre cei de aici de pe forum pot spune că sunt specializaţi pe ceva anume. Aproape toţi fac, mă gândesc eu, ce le pică pe mână. Azi o lucrare de cadastru, mâine altceva, poimâine mai trasezi o parcelă şi tot aşa. Nu văd cum poţi deveni un bun specialist pe domeniul tău (să-i spunem topografie inginerească) în felul ăsta. Ca exemplu concret. Dacă faci 5 lucrări de actualizari topo pt PUG de la cap la coadă, vei vedea că pe la al 3-lea deja timpul de execuţie pe fiecare operaţiune se reduce la jumătate, poate, totodată, modul în care întocmeşti procedura de lucru specifică lucrării respective se va modifica semnificativ. De aia în străinătăţuri nu vei lucra ca simplu surveyor ci, în faţa titulaturii se adaugă un "land/cadastral" ori "mine-undergroung" ori "engineering". Aia e specializarea ta. Dacă te lauzi că ştii de toate, spui de fapt că nu ştii mare lucru, ori că ştii din fiecare câte puţin şi, în cazul topo ingineresti, ai mai fost tu pe santiere dar nu ai facut tot ce se poate face. Sau, ai mai calculat tu nişte volume, dar nu ai mai facut asta de 2 ani şi, poate, ai şi uitat softul. Cred că la asta se referea omul când spunea "cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul".
Noroc.

geomer_topografie

Exact la asta ma gandeam AlexGis.As dori ca primii doi ani de scoala sa fie trunchi comun de materii(bazele) iar pe urma fiecare sa isi aleaga o specializare(cadastru, topo miniera, topo inginereasca).Eu spre exemplu am sa termin facultatea numai anul viitor insa lucrez in domeniu din primul an de facultate si am facut numai santier si pe asta si vreau sa ma specializez.Nu pot sa zic ca le stiu pe toate insa de bine de rau peste tot pe unde am fost am fost apreciat si datorita acestui lucru mi-am si facut firma proprie si am niste contracte(destule pentru ora actuala).Eu asta vreau sa fac numai santier si nu am sa-mi bat capul niciodata cu cadastrul.Am sa-mi iau autorizarea deoarece mai dai peste contractori care iti cer stampila de autorizat pe niste planuri initiale de verificare inainte de executie(adica eu primesc planul sa-l trasez dar fac inainte de asta o ridicare sa vad cum stam cu situatia reala-fac lucrari de reabilitare canalizare-si vreau sa spun ca pentru acest plan inainte de executie mi-a cerut sa il aduc semnat de un autorizat-puteam sa nici nu il fac si sa respect numai proiectul, insa am dorit sa evit neconcordantele dintre proiect si teren)

De asemenea vreau sa va intreb AS-Build-ul trebuie semnat neaparat de un topograf cu drept de semnatura?

geomer_topografie

#21
Zicea AlexGis mai sus ca ar trebui sa fii abonat la o publicatie!Va spun eu una www.gim-international.com/ - va puteti abona GRATUIT la varianta tiparita a acestei reviste.E una dintre cele mai bune din Europa.

Modificat de geomer_topografie (28-01-2011 23:46:05)

dora3mira

#22
pentru geomer_topografie
Super link si au si down soft free : http://www.gim-international.com/downloads/index.php

nelicutza

#23
Citat din: kodCeea ce deduc eu din postarea de mai sus se traduce prin "muzica multa pe bani putini" nu prea mai este valabil la cerintele pietei actuale, este doar o parere ramasa prinsa fix in mintea unora dupa vremea raposatului care nu prea mai conteaza la ora actuala, iar despre...
Citat din: AlexGIS(câţi sunt dispuşi să facă voluntariat?)
de aici deduc ca nu prea ati umblat "pe afara" ca ati fi stiut ca doar in tara asta cuvantul "voluntariat" este automat asociat cu "pe gratis" :hi:
Da PCR-ul inca functioneaza (vezi discutiile despre licitatii s.a.m.d.) asta nu insemna ca peste tot in lume e la fel !
Mult succes la gasirea studentului ideal, care nu manca, nu doarme sta 12 ore lucrand in acad, si restul timpului si-l petrece facand voluntariat pe teren  :)


 Sunt absolventa a Facultatii de Constructii sectia Masuratori Terestre si Cadastru  din Cluj Napoca promotia 2011 si sunt dispusa sa fac voluntariat in Campia Turzii , Turda sau Cluj Napoca.
 Contact: [email protected]