schita de reperaj

Creat de damaris, Oct 08, 2010, 04:48 PM

« precedentul - următorul »

damaris

am facut o documenatie de intabulare pe extravilan
statiile noi au fost materializate prin TARUS DE MELN.... si in zona nu am obiecte stabile pentru a putea face o schita de reperaj a statiilor

si binenteles am primit nota de completare la ocpi..." lipsa schita de reperaj " ... pentru un tarus in mijlocul campului

v-as ruga sa imi spuneti dumneavoastra cum procedati in situatiile astea? , pentru ca, cu siguranta va intalniti cu ele
sau exista vreo mentiune undeva cum ca ... se poate face exceptie de reperaj in anumite situatii???

multumesc

John Doe

Nu se poate fara, din cate stiu eu.
Fa schita dupa ce gasesti pe-acolo, trebuie sa fie ceva: colturi de la alte parcele, drum, tufisuri, etc. De exemplu:


582/420px 42.1KB

Mit

De regula intersectii de drumuri, podete de beton peste canale, copaci izolati, etc. :hi:

lacriman

Hai sa ne gandim: Care ar fi rostul schitei de reperaj?
1 - daca statia nou determinata se include in reteaua OCPI. Asta e valabil ptr un punct in retea bine determinat si marcat corespunzator. Ceea ce banuiesc ca nu e cazul.
2- pentru a putea fi refacut la o verificare in teren a lucrarii. Hmm... Daca ptr asta se cere reperajul, si chiar nu ai cum sa materializezi, ma gandesc ca ar merge materializarea unor martori intr-o zona mai stabila, si reperaj sa faci martorilor si statiei fata de martori. Ce ziceti?
Ar mai fi si varianta 3 - habar n-am la ce trebuie schita de reperaj, da' asa scrie in regulament.

John Doe

#Mit: da, asa este dar daca efectiv nu ai asa ceva pe aproape? Eu am folosit in cazuri din astea colturi de parcele existente in teren si identificate pe cadastral care sunt, am scris "A 1234/7" , "A 1234/8" s.a.m.d. pe ele si a fost bine.
Oricum, statia o gasesti cam numai cu GPS-ul in cazuri din astea, si cred ca schema de reperaj e pusa numai fiindca trebuie sa existe la dosar; se stie ca sunt si cazuri in care efectiv nu poti face schita dar nu stiu sa existe nici o prevedere referitoare la asta.

#lacriman: Nu prea tine cu repere-martor; reperajul trebuie facut din minim 3 distante, pe 3 directii impartite oarecum uniform - cam ca la retrointersectie, sa zicem. Si n-ai cum sa pui martorii ca sa-ti iasa toate reperajele.

Modificat de John Doe (10-10-2010 10:42:57)

damaris

pt Mit: stiu cum se face de regula... dar aceasta nota nu a fost facuta din dorinta de a respecta regulamentul si a nu lipsi nici o piesa din dosar....
         cea mai apropiata intersectie de drumuri e la vreo 800 m distanta, si daca folosesc asta, o sa zica ca e prea departe
o sa folosesc colturile parcelelor si vad eu daca va fi multumit domnul

nu stiu cum se practica in alte parti, dar la noi daca e buna lucratea tehnic si juridic, nu fac inspectorii nota de completare pentru ca nu ai pus schita de reperaj... decat daca vor cu orice pret sa te incurce, si nu gasesc alt ceva.... 

speram sa fie vreun regulamnet, ceva... unde sa specifice ca exista exceptii de la regula      :limba:

oricum, va multumesc pentru raspunsuri la toti

kod

E o prostie sa pui schita de reperaj la toate statiile ...hai sa fim seriosi
Adica daca fac o indesire de 10 - 15 statii pe coclaurile patriei crede-ti ca ma va verifica cineva, si chiar daca ar face, ce reperaj sa-i pun in mijlocul campului de ex. ?
Nu, eu fac schite de reperaj la statiile aflata in apropierea imobilului interesat si atat.
Pe de alta parte la ce naiba mai facem anexa 10, atunci :hi:
Ziceti-mi voi mie unde anume se specifica intr-o prevedere legala ca trebuie sa fac schita de reperaj si schita vizelor ?!

Numai bine !

Mit

pt. damaris,

" de regula" inseamna in majoritatea cazurilor; daca tu gasesti si alte elemente pe teren, te vei lega de acelea.
Pt. clarificare, mergi la arhiva OCPI-ului tau si cere o copie dupa schita de reperaj a bornei DTM-x. Si aia este in mijlocul campului si totusi este descrisa pozitia ei.  :hi:

John Doe

Scrie in Normele de introducere a cadastrului general (înca n-au reusit sa le abroge):

3.4.5. Documentaţia tehnică întocmită după executarea reţelelor geodezice de sprijin, îndesire şi ridicare, supusă operaţiunilor de recepţie, va cuprinde:
- memoriul tehnic cuprinzând descrierea generală a lucrării, metode de lucru, instrumente utilizate, prelucrarea datelor (softul folosit, metoda de compensare a reţelei, abaterile standard, elipsa erorilor pentru fiecare punct geodezic nou-determinat), preciziile obţinute etc.;
- schema dispunerii punctelor vechi şi noi, cu marcarea vizibilităţilor (schiţa vizelor);
- schema măsurătorilor efectuate (schiţa vizelor);
- fişiere ASCII pe suport magnetic, cu datele rezultate din măsurătorile de teren (denumirea/numărul punctului de staţie, denumirile/numerele punctelor vizate, direcţii măsurate, distanţe măsurate);
- descrierile topografice (anexa nr. 8) şi schiţele de reperaj pentru punctele vechi şi noi;
- [.........................]

Gasiti documentul complet aici: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-10oct-dabdca682e.zip" target="_blank">http://dl.transfer.ro/transfer_ro-10oct-dabdca682e.zip

Modificat de John Doe (10-10-2010 11:58:02)

doara.florin

Kod, daca nu ma insel la o lucrare nu ai voie cu o drumuire mai lunga de 10 statii,deci nu te obosi.Si inca ceva punctele noastre de indesire nu intra in nici o baza de date la O.C.P.I. (daca bisericile sunt de ordinul V ,atunci statile sunt de ordinul VI?) Parerea mea,daca lucrezi mai mult timp,ani intregi,pe o zona atunci ar fi util sa iti tii toate anexele 10 dupa numarul parcelelor sau tarlalelor si ai putea sa le refolosesti.Ca sa nu mai muncesti la ele,mai e si softul de la Geotop,DocCad care e util in chestia asta.Oricum nici mie nu imi place sa fac chestia asta,dar na tehnica.O zi faina si spor la treaba.

John Doe

La retele de sprijin exista eventual alte constrângeri, dar sa fie stabilit la 10 numarul maxim de statii chiar nu stiu; unde scrie ?

doara.florin

Imi pare rau ,dar nu stiu daca scrie asta undeva .Dar am facut mai demult niste lucrari la Timisoara si asa a zis inginerul sef de acolo,la o documentatie cadastrala pentru padure.

John Doe

Asa s-a gândit el...

kod

Da, cam asa este, fiecare cu legea lui.
Apoi daca ar fi sa ne luam dupa Normele de introducere a cadastrului general, ar trebui sa facem inca memorii la toate documentatiile (nu ca ar fi ceva rau) dar nu se mai pun in doc. de cadastru numai la PAC -uri si SCA-uri :hi: (cel putin pe la mine, la voi e altfel) ?!
Probabil mai sunt inspectori care nu au avut "ocazia" sa citeasca noile regulamente de intocmire a documentatiilor, altfel nu-mi explic cum ar putea sa-ti ceara ceva ce nu se ma face  :D

John Doe

In Normele alea scrie cum se face o chestie ca lumea, de la cap la coada si la bani marunti, iar de acolo fiecare autoritate isi face rezumatul cu ce crede ea ca are nevoie.