Prin ziare - despre topografie

Creat de advex, Mar 27, 2009, 05:05 PM

« precedentul - următorul »

advex


                  Topograful din Galati

Adevarul: 22.10.2009
Galaţi: Se dă cu cu parapanta pentru că în copilărie a visat să fie pasăre

Dan Andrei Mocanu
Şi-a depăşit frica şi şi-a împlinit visul pe care îl avea de mic copil: acela de-a vedea din înaltul cerului cum văd păsările. În viaţa de zi cu zi face simple măsurători, ca inginer topograf.

De ce vrei să treci de la geodezie la psihologie?

Mi-am dat seama că nu mă regăsesc în ceea ce fac. Profesia de inginer topograf îmi aduce satisfacţii financiare şi cam atât. Doresc să fac psihologia pentru ca să pot ajuta într-o zi oamenii cu adevărat, nu numai să port o mască de psiholog.

Zbori cu parapanta pentru că asta îţi doreşti sau ca să îţi învingi teama de înălţime?

Şi una, şi cealaltă. Mi-am dorit să fac acest lucru pentru că voiam să zbor de mic copil. Să îmi dau seama ce văd păsările la înălţime. Acum mi-am îndeplinit visul. Mi-a fost puţin teamă când ne-am desprins de sol, dar am trecut peste ea.

Vezi articol: http://www.adevarul.ro/rss/articol/galati-topograful-care-zboara-cu-parapanta.html" target="_blank">http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... panta.html

Si asa raman mai putini topografi in Galati...


_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/" target="_blank">http://info-topograf.blogspot.ro/


               

John Doe


                  Si eu voiam in copilarie diverse chestii... printre care si sa ma fac tractorist.... si uite ce am ajuns!


               

ace


                  povesti nene,povesti http://www.3xforum.ro/img/smilies/rotfl.png">


               

advex


                  
http://www.youtube.com/v/-s_40rM_L0s">http://www.youtube.com/v/-s_40rM_L0s" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">



http://www.youtube.com/v/5e4caLZUrFw">http://www.youtube.com/v/5e4caLZUrFw" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">


Si el a vrut sa zboare... deocamdata vrea sa faca niste cumparaturi!  Detalii: http://www.gandul.info/international/vezi-aici-imagini-cu-cel-mai-beat-om-din-lume-5020713" target="_blank">http://www.gandul.info/international/ve ... me-5020713

Modificat de advex (22-10-2009 22:14:30)


_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/" target="_blank">http://info-topograf.blogspot.ro/


               

s_mihai0481


                  sa ne fereasca flama in acele locuri............ http://www.3xforum.ro/img/smilies/rotfl.png">

_______________________________________
de treci codrii de arama, de la stanga vezi la dreapta...


               

advex


                  
John Doe a scris:

Si eu voiam in copilarie diverse chestii... printre care si sa ma fac tractorist.... si uite ce am ajuns!



http://www.youtube.com/v/aA8ThXrLh64">http://www.youtube.com/v/aA8ThXrLh64" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">


_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/" target="_blank">http://info-topograf.blogspot.ro/


               

hanszi


                  Ion Marin, vicepresedintele UNNPR: 1020 euro, onorariul la tranzactii imobiliare de 100.000 euro
2009-11-02 12:31 Avocatnet.ro
Media onorariilor din tarile Uniunii Europene este de 916 euro la o tranzactie in valoare de 100.000 euro, in timp ce in Romania, pentru o tranzactie de acest fel, onorariul este de aproximativ 1020 de euro, precizeaza Ion Marin, vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), intr-un drept la replica dat Consiliului Concurentei.
Declaratia acestuia vine in contextul Raportului de investigatii pentru analizarea pietei imobiliare si a serviciilor conexe tranzactiilor imobiliare intocmit de catre Consiliul Concurentei, prin care s-au adus critici referitoare la tarifele practicate de notarii publici in cazul tranzactiilor imobiliare.

Potrivit vicepresedintelui UNNPR, raportul Consiliului Concurentei "cuprinde afirmatii care, in lipsa unei explicatii corespunzatoare, au creat posibilitatea unei gresite interpretari".

"Astfel, se afirma ca onorariile notarilor publici din Romania sunt de 14 ori mai mari decat in Germania, de 5 ori mai mari decat in Franta, de 6 ori mai mari decat in Austria si de 4 ori mai mari decat in Belgia. Subliniez ca aceasta comparatie se refera, exclusiv, la onorariile notariale si nu la costurile totale aferente unei tranzactii imobiliare", mentioneaza Ion Marin.

In sustinerea acestei afirmatii, vicepresedintele UNNPR prezinta urmatoarele aspecte:

1. Media onorariilor din tarile Uniunii Europene este de 916 euro la o tranzactie in valoare de 100.000 euro.

2. Onorariul perceput de notarii din Romania la tranzactii in valoare de 100.000 euro este de 4.388 lei echivalentul a 1020 euro la un curs de 4,3 lei/euro, la care se adauga 150 euro pentru inscrierea in Cartea funciara, tarif incasat de notarul public dar varsat in contul A.N.C.P.I.

3. Onorariul perceput de notarii din celelalte tari mentionate este urmatorul:
a) in Germania onorariul este de 578 euro la care se adauga 310 euro taxa de inregistrare la Cartea funciara, rezultand un total de 888 euro.
b) In Franta, onorariul notarial plus tariful de inregistrare la Cartea funciara: 1153 euro + 100 euro tarif Cartea funciara, total 1253 euro. De unde rezulta ca onorariul notarial plus tariful de Carte funciara in Romania reprezinta 0,93 fata de onorariul si tariful din Franta, fiind mai mic cu 7 % si nu mai mare de 5 ori asa cum se afirma in Raport.
c) in Austria, onorariul notarial plus tariful de inregistrare in Cartea funciara este 2400 euro, fiind de 2,05 ori mai mare decat cel din Romania, in timp ce in Raport se afirma ca onorariile notarilor din Romania ar fi de 6 ori mai mari decat cele ale notarilor din Austria.
d) in Belgia, onorariul notarial si tariful de inregistrare in Cartea funciara este de 1924 euro, de unde rezulta ca, fata de onorariul notarial si tariful de inregistrare in Cartea funciara din Romania este de cca. 1,6 ori mai mare si nu de 4 ori mai mic, asa cum, in mod tendentios, se arata in Raport.

De asemenea, vicepresedintele UNNPR nu este de acord cu aprecierea geodezilor, in conditiile in care, "onorariul notarului este de 1 %, iar notarul public isi asuma intreaga raspundere pentru tranzactie (fata de 6 % cat este comisionul agentului imobiliar pentru aceeasi tranzactie, acesta din urma neasumandu-si nici un fel de raspundere iar in cele mai multe cazuri adaugandu-si un plus imens la pretul de vanzare.

"In ceea ce-i priveste pe geodezi, acestia incaseaza tarife, care depasesc de cele mai multe ori valoarea terenurilor masurate, pentru intocmirea unor documentatii cadastrale total inutile", completeaza Ion Marin.

In plus, acesta precizeaza ca notarul public este singura profesie juridica careia ii revine raspundere disciplinara, penala, civila si materiala pentru activitatea sa, notarul fiind obligat sa acopere integral prejudiciul cauzat.

"Cu privire la dereglementare, domnul presedinte nu a putut oferi decat un singur exemplu si anume Olanda, iar eu va informez in totala cunostinta de cauza, ca numarul notarilor din Olanda a scazut dupa dereglementare iar onorariile au crescut, motiv pentru care olandezii sunt pe cale sa revina la forma reglementata", mai spune Ion Marin.

"O singura chestiune as vrea sa va mai aduc la cunostinta, ca prin art.45 din Tratatul Comunitatii Europene, notariatul este exceptat din sfera de aplicare a Directivei Serviciilor, intrucat notarul exercita autoritate publica si in aceasta calitate nu poate fi vorba de concurenta", adauga acesta.

"Sustinerea Domnului Presedinte ca notarii sa vina in orasele mari, acolo unde este putere economica si concurenta, este in totala contradictie cu preocuparea UNNPR de a apropia serviciul notarial de cetatean, de a disipa acest serviciu in teritoriu, preocupare pe care, dealtfel, am gasit-o si la conducerea Ministerului Justitiei si chiar la Guvern, la solicitarea caruia, inca din anul 2005 am organizat birouri notariale sau sedii secundare ale acestora in toate localitatile cu peste 5.000 de locuitori", subliniaza vicepresedintele.

Conform declaratiei acestuia, numarul notarilor publici din Romania a crescut permanent incepand din anul 1995 astfel ca, fata de 430 de notari existenti la intrarea in vigoare a Legii nr. 36/1995, in prezent sunt cca. 2200 de notari, iar numarul acestora creste cu aproximativ 10 % anual.
"Chiar si anul acesta, in conditii de profunda criza economica si in special imobiliara, numarul notarilor publici creste cu peste 160 de notari", incheie acesta.



               

mariancornel


                  propun sa nu mai facem dosarele astea inutile, sa vedem ce mai vinde marinica penibilul. daca un om da 1020 euro la o tranzactie de 100.000 inseamna ca deja au inceput sa zboare porci, iar din cer curge lapte si miere. tupeu cat casa , la banii lui, normal isi permite.


               

mariancornel


                  mai am un singur sfat pentru acest degraba raspunzator disciplinar, penal civil si material - la munca BA! sau la puscarie, desi notar, politisti sau politicieni la bulau nu prea am vazut.


               

John Doe


                  Asta e unul din dezavantajele democratiei made in România: oricine poate sa spuna ce vrea ca nu pateste nimic. Dl. presedinte al UNPR e putin pe langa subiect, intentionat sau nu. L-as sfatui sa se mai documenteze cine si ce tarife percepe. Si sa nu mai povesteasca la nimeni despre raspunderea notarilor.


               

advex


                  Jurnalul National - 10 noiembrie 2009

http://1989.jurnalul.ro/stire-special/sistemul-cartografic-interactiv-in-topografia-militara-522455.html" target="_blank">http://1989.jurnalul.ro/stire-special/s ... 22455.html


_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/" target="_blank">http://info-topograf.blogspot.ro/


               

kod


                  Cum se fac afacerile in Romania

Cotidianul 11 noiembrie 2009

http://cotidianul.ro/traian_basescu_arestabil_intr_o_alta_cauza-102956.html" target="_blank">http://cotidianul.ro/traian_basescu_are ... 02956.html



               

advex


                  Realitatea Media - 19 noiembrie 2009

Mai multe persoane din Constanţa şi Braşov şi-au distrus maşinile după ce au încercat să meargă pe DJ127 A Bicazu Ardelean - Tulgheş şi DJ155K Crăcăoani - Hangu. Ambele drumuri figurează pe hărţile rutiere începând din anul 1973 şi sunt vizibile şi pe aparatele GPS care descriu România. La faţa locului se poate vedea foarte clar că porţiuni importante din aceste drumuri sunt abia nişte cărărui impracticabile, ori ce pot fi străbătute doar cu mijloace de transport speciale. În ambele cazuri a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru a rezolva problemele. "În seara zilei de duminică, 15 noiembrie am intervenit la solicitarea 112 în zona Bicazul Ardelean -Telec unde o familie din Constanţa ghidându-se după o hartă a ajuns pe nişte drumuri de TAF, aventura finalizându-se cu o baie de ulei spartă şi o bucată de noapte petrecută în ploaie frig şi ceaţă. În cursul zilei de ieri am fost apelaţi din nou în zona Crăcăoani, de către o persoama din Braşov care după harta şi platforma GPS a maşinii dorea sa ajunga în comuna Hangu, dar a ajuns într-un fund de pârâu. Am verificat cele afirmate de respectivii cetăţeni şi într-adevar este vorba de DJ 127 A Bicazul Ardelean -Tulgheş şi DJ 155 K Crăcăoani - Hangu", a afirmat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.
Salvamont Neamţ atrage atenţia utilizatorilor de aparate GPS (Streetpilot) cât şi utilizatorilor de hărţi rutiere că, din păcate, în judeţele Neamţ şi Harghita exista drumuri judeţene care figurează doar pe hartă. Acestea, ori nu au fost finalizate, ori nu au existat niciodată.

http://www.realitateamedia.ro/articol/Eveniment/8737/" target="_blank">http://www.realitateamedia.ro/articol/Eveniment/8737/


_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/" target="_blank">http://info-topograf.blogspot.ro/


               

John Doe


                  Mai stiti panourile alea cu "Aici sunt banii dumneavoastra" ? Ei bine, cred ca acolo sunt !


               

kod


                  "CEDO vrea să oblige România să schimbe legislaţia în domeniul proprietăţii"

http://www.capital.ro/articol/cedo-vrea-sa-oblige-romania-sa-schimbe-legislatia-in-domeniul-proprietatii-132626.html" target="_blank">http://www.capital.ro/articol/cedo-vrea ... 32626.html