Advertise Here

Update Nou 20 Iulie 2020 - Descarca ultima versiune de la www.topo.com.ro

Creat de TOPOCOM, Iul 20, 2020, 02:01 a.m.

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

⚠️⚠️⚠️ Update NOU lansat valabil pentru aplicatia TopoGraph 7.0, TopoGraph 8.0 si CADGen 3.0 din data de 20 iulie 2020.

Începând cu noul update aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 includ comanda nouă [B16.Distribuie puncte TG cu coduri pe layere]. Comanda poate fi apelată direct din meniul pull-down, din ribbon, din toolbar-ul Puncte sau prin tastarea B16 la promptul de comandă și confirmarea cu Enter. Noua comandă permite distribuirea punctelor topografice (TG) cu coduri din desen pe layere personalizate. Fișierul Topocode.csv din directorul C:\TopoGraph conține denumirile layerelor asociate pe care se vor distribui punctele cu coduri din desen. După apelarea comenzii, programul va căuta automat toate punctele TG de pe ecranul grafic.

În cadrul comenzii [C1. Cotare parcela], după selecția de pe ecran a poliliniei de cotat, în caseta de opțiuni Cotare parcela a fost introdus un comutator nou denumit plasează perpendicular textele prea lungi.

În cadrul comenzii [B8. Etichetare puncte], atunci când se dorește reamplasarea de etichete pentru numerele punctelor topografice din desen, în caseta de dialog Etichetare puncte a fost introdus un comutator nou denumit layer NUMERE_SUPRAPUSE.
Acest comutator este disponibil numai împreună cu comutatorul optimizare poziții numere și are ca scop distribuirea numerelor pe layerul implicit NUMERE_SUPRAPUSE (atunci când, pentru amplasarea numărului de punct, programul identifică și alte entități în poziția calculată). Ca și în cazul layerului COTE_SUPRAPUSE și layerul NUMERE_SUPRAPUSE va fi implicit închis.

Pentru lucrările de cadastru sistematic, în cadrul comenzii [F24. Localizeaza imobil in plan] din TopoGraph8.0 au fost introduse 3 criterii de localizare noi. Astfel, numărul total al criteriilor de localizare a imobilelor dintr-un sector cadastral a ajuns la 18.
Criteriul de localizare denumit Localizează imobilele cu înscrieri în partea a 3-a permite identificarea rapidă a tuturor imobilelor cu date asociate care dețin înscrieri în partea a 3-a a cărții funciare (notări, procese, interdicții, ipoteci, servituți etc).
Criteriul denumit Localizează toate imobilele cu construcții permite identificarea tuturor imobilelor în care au fost introduse construcții cu sau fără acte.
Criteriul denumit Localizează toate imobilele din intravilan este util în cazul sectoarelor cadastrale mixte (intravilan-extravilan), când se dorește identificarea doar a proprietăților din intravilan.

Pentru lucrările de cadastru sistematic, la utilizarea comenzii [F25. Genereaza fisiere CGXML] în cazul imobilelor cu construcții fără identificator electronic a fost depistată o eroare de completare în fișierul CGXML a unui identificator electronic rezidual. Acest caz a fost identificat în cazul generării tuturor fișierelor CGXML dintr-un sector cadastral care conține imobile cu construcții cu și fără identificatori electronici. Eroarea a fost eliminată începând cu acest update.

Mai multe detalii si informatii gasiti la :

https://www.topo.com.ro/noutati/update-uri-topograph
si
https://www.topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen