APIA

Creat de John Doe, Iun 19, 2015, 06:04 PM

« precedentul - următorul »

John Doe

Am o intrebare legata de chestiunea asta cu subventiile.
Cum procedez eu: export parcelele selectate in SHP, le incarc pe site-ul APIA si desenez peste ele atât cât imi permit blocurile fizice. Urmeaza descarcarea listelor, suprapuneri, controale si toata tarasenia.

Exista vreo aplicatie sau un alt mod de lucru prin care se poate creste productivitatea, ceva care sa ajute in faza de lucru manual de desenare pe LPIS?

AlexGIS

#1
Eu încarc parcelele automat cu modulul APIA din SIMCAD.


Modificat de AlexGIS (19-06-2015 16:00:49)

John Doe

La asta nu ma gandisem. Mersi, o sa incerc.

John Doe

@AlexGIS: Am incercat pe versiunea DEMO care nu are toate modulele, e buna treaba dar manualul e in lucru, si ca sa pot trage o concluzie as mai avea nevoie de doua raspunsuri:
1. merge si daca nu e primul an de depunere la subventii, stie sa-si ia numerele de parcela singur din sistem?
2. se pot descarca blocurile fizice APIA de pe site? daca nu, ce se intampla daca am parcele care nu sunt complet in interiorul acestora?

AlexGIS

@John Doe
Manualul nu va fi gata prea curând, deoarece programul se modifică lunar.
Pentru tot ce apare nou, fac tutoriale, urmând ca până la sf anului să introduc restul modulelor și abia atunci voi finaliza manualul.
1. NUmerele de parcelă le atribui în tabel, pe măsură ce adaugi parcele, dar sincronizarea cu APIA o faci manual - modulul nu știe ce parcele ai introduse în cont deja. Nu poți face upload la parcelă dacă ai încărcat deja o parcelă cu același număr - îți va returna eroare.
2. Nu se pot descărca blocurile în versiunea curentă. Dacă parcela depășește blocul, ea va fi desenată și îți va returna status OK.

Ca o clarificare: modulul a fost creat strict pentru upload rapid. Adică, ar trebui deja să ai toate parcelele desenate în softul grafic și să știi deja cum stai față de blocurile fizice.

Modificat de AlexGIS (23-06-2015 20:27:58)

John Doe

Am inteles cu numerotarea, oricum e o mare economie de timp si nervi.
Daca se puteau descarca si blocurile fizice incarcam parcelele gata intersectate cu ele, probabil ar fi fost misto.
Mersi mult deocamdata, aveam nevoie de niste raspunsuri ca sa pot trage o concluzie. Probabil mai povestim pe la sfârsitul anului. Cele bune !

Modificat de John Doe (24-06-2015 09:23:45)

AlexGIS

#6
Citat din: John DoeAm inteles cu numerotarea, oricum e o mare economie de timp si nervi.
Daca se puteau descarca si blocurile fizice incarcam parcelele gata intersectate cu ele, probabil ar fi fost misto.
Mersi mult deocamdata, aveam nevoie de niste raspunsuri ca sa pot trage o concluzie. Probabil mai povestim pe la sfârsitul anului. Cele bune !
Probabil în versiunea 2.09 (iulie) voi introduce o secțiune pentru a extrage blocurile în format KMZ. Se mai pot adăuga destul de multe opțiuni la modul, cum ar fi încărcarea automată a celorlalte elemente grafice suportate de APIA (linii de arbori, enclave etc).

John Doe

Mai am o sugestie nesolicitata: unii incarca SHP ca template pe site-ul APIA ca model si deseneaza manual peste; daca tot ne-am familiarizat cu formatul, oare n-ar fi util sa se poata incarca in SIMCAD si shapefile ? cu alegere coloana pentru label cu tot.

zamfy

Te ajut eu cu blocurile fizice, daca vrei.

AlexGIS

#9
Citat din: John DoeMai am o sugestie nesolicitata: unii incarca SHP ca template pe site-ul APIA ca model si deseneaza manual peste; daca tot ne-am familiarizat cu formatul, oare n-ar fi util sa se poata incarca in SIMCAD si shapefile ? cu alegere coloana pentru label cu tot.

N-am testat încărcarea directă a unui fisier shp pentru că prin încărcarea coordonatelor, parcela nu mai trebuie desenată. Se economisește o dată timp prin faptul că nu mai trebuie să desenzi în aplicație și apoi prin faptul că nu mai trebuie să bagi date în formularul parcelei (ăla care se deschide automat în IPA după ce închizi poligonul). Practic încarci direct parcela cu tot cu caracteristici. Dacă aș încărca SHP, tot trebuie desenat + introdus datele în formular. Am să explorez și chestia asta, poate găsesc ceva avantaje.

Ca mod de lucru, eu procedez astfel:
1. Fac partea grafică în softul grafic.
2. Export coordonatele pentru toate parcelele, cu utilitarul XD (îl găsești în rădăcina programului - componente), într-o singură comandă.
3. Le încarc pe rând în modul și atribui nr parcelă și cultură.
4. Le încarc pe toate în APIA cu upload.

Modificat de AlexGIS (25-06-2015 12:22:26)

John Doe

Daca ar permite si incarcarea de SHP, programul ar fi mai versatil - stii tu sigur ca toata lumea lucreaza in AutoCAD? In plus, shapefile poate contine deja unele informatii pe care le poti folosi automat, ca sa nu le scrii de mana.

Lucrez la o firma de prestari servicii pentru proprietari de terenuri agricole extravilane, deci chestiunea ma intereseaza. Mai studiez, si mai povestim cand vrei tu. Sau cand vreau eu - adica pe la toamna, daca am nevoie de program. Spor !


PS: interfata pentru GIS din SQL spatial am facut-o cu o firma din Timisoara, merge misto.

AlexGIS

#11
Citat din: John DoeDaca ar permite si incarcarea de SHP, programul ar fi mai versatil
De acord cu tine.
Citat din: John DoeDaca ar permite si incarcarea de SHP, programul ar fi mai versatil - stii tu sigur ca toata lumea lucreaza in AutoCAD? In plus, shapefile poate contine deja unele informatii pe care le poti folosi automat, ca sa nu le scrii de mana.

Nu. E clar că nu toată lumea lucrează în AutoCad, de aceea utilitarul XD functionează și pe ultimele versiuni de BricsCAD și ProgeCAD. Totodată, începând cu versiunea 2.08, se vor putea importa coordonate si din fisiere exportate cu MapSys ver. 4 - 10.

Voiam să fac import direct din DXF, însă mai este ceva de lucru la optiunea asta.
Modulul a fost introdus luna aceasta în program - va mai suporta modificări până în 2016.

John Doe

Da, si asta e adevarat. Spor la munca !