Examen de autorizare

Creat de delo, Oct 11, 2010, 01:01 PM

« precedentul - următorul »

delo


                  PAC-ul este Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii (asa era in legea 50/1991 nemodificata)
Planul de situatie (anexa 11) este denumirea plansei desenate din P.A.C.(DOCUMENTATIEI TEHNICE )
Dar "mai nou ", cred ca din 2008 au modificat la legea 50/1991 nu se mai numeste P.A.C. si se numeste "DOCUMENTAIE TEHINICA" care se anexeaza la dosarul  pentru autorizarea executarii de constructii.



               

delo


                  Documentatiea tehnica  executata de topograf cu planul de situatie avizat de cadastru cu detalile din teren va fi transmis proiectantului si pe suport digital pentru a putea amplasa  constructiile pe acel plan de situatie executat de topograf.....deci....se gaseste in lege 50/1991 actualizat la art 7.Denumirea de documentaie tehnica este o denumire generala,sunt documenatie tehnica de publicitate imobiliara,documenatie tehnica de notare constructiea.......eu scriu "Documentatie plan amplasament autorizare construire" ....cei de la primarie ma spun si plan cadastral actualizat la zi.....


               

lacriman


                  Exista regulamentul ANCPI pentru receptia suportului topografic pentru PUG, PUZ, PAC etc, si acolo se spune ca la avizare se prezinta: "Plan topografic (în format analogic şi digital - dxf) ". Asa ca mi se pare corect sa scrii "PLAN TOPOGRAFIC - SUPORT PENTRU PAC". Parerea mea.

_______________________________________
stay hungry. stay foolish.


               

geoliv


                  are cineva idee daca sustinerea probei practice la autorizare se face cu propriul aparat sau cu cele impuse de oficiu.Daca nu-l am (aparatura) si nu am siguranta ca am sa trec examenul, merita sa achizitionezi o ST? M-ar primi la examen cu un batran Theo 020?


               

John Doe


                  @geoliv: Depinde foarte mult cum vad lucrurile cei de la OCPI-ul tau, nu exista o regula generala. Cel mai indicat ar fi sa intrebi acolo cam care e treaba,  sau macar spune despre care OCPI e vorba, poate a mai dat cineva examen acolo.


               

bogdy


                  
geoliv a scris:

M-ar primi la examen cu un batran Theo 020?


Nu vad de ce sa nu te primeasca, dar totul depinde de cei de acolo.



               

geoliv


                  este vorba de OCPI Arad. Este vreun "combatant" care poate sa-mi spuna care este strategia de autorizare practicata de OCPI Arad in ceea ce priveste proba practica?


               

bogdy


                  Eu unul nu inteleg de ce tuturor le este frica de examenul practic. Sunt niste chestii de bun simt pe care trebuie sa le stii si poti rezolva orice problema practica. Cat despre teorie aici se poate spune ca poate fi interpretabila.... sau cel putin asa o fac inspectorii de cadastru. Bafta la examen.


               

madalina76


                  Buna ziua
O intrebare am si eu...
Examenul de autorizare se poate sustine numai in judetul in care este domiciliul candidatului, sau in orice judet?



               

John Doe


                  Numai in judetul de domiciliu.


               

Tevez


                  
Daria a scris:

Buna ziua, Stie cineva la Prahova cam in ce consta examenul de autorizare?

Ciao,
Cred că între timp te-ai lămurit, dar răspund pentru cei care vor avea aceeaşi întrebare de acum încolo, pe mine postările de aici şi ce mi-a relatat o colegă care se autorizase mai demult m-au ajutat foarte mult.
La Prahova examenul e cam ca în toate judeţele ţării, după câte văd eu din postările de pe forum şi din ce am discutat cu autorizaţi din Olt, Mureş, Ilfov, Bucureşti şi Buzău înainte de examen. Probă scrisă cu întrebări de genul celor menţionate în acest topic şi probă practică.
Aceasta din urmă se desfăşoară în curtea oficiului dacă vremea permite, dacă nu...nu ştiu exact, probabil pe holurile instituţiei.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png"> Poate fi o drumuire, o trasare, etc.
Ceea ce vă pot spune e că nu există rea-voinţă din partea celor din comisie, dar nici lejer nu este examentul. Una peste alta mi s-a părut o comisie corectă, chiar de când am depus dosarul mi s-a spus să învăţ bine că se pică examenul destul de frecvent şi e păcat de taxa de 4 mil. care trebuie plătită din nou...
Pentru proba scrisă e bine să aveţi calculator ştiinţific, se dau şi una-două "probleme" nu foarte dificile (creşteri de coordonate, ai coordonatele unui punct şi distanţa şi orientarea către altul şi se cer coordonatele, din astea). Anumite subiecte sunt obligatorii. Eu nu am avut calculator, nu mai folosisem din facultate şi a trebuit să împrumut. http://www.3xforum.ro/img/smilies/rusine.png">
Proba scrisă este contra-timp dar te poţi încadra în el fără probleme, eu în ultimul sfert de oră am recitit ce am scris. Nici referitor la proba practică nu trebuie să vă faceţi probleme cu timpul, eu măsor mai încet şi mă temeam de asta, dar a fost ok. Examenul se dă cu staţia personală...împrumutată, închiriată, etc.
Încă ceva: luaţi-vă pe cineva care să ţină prisma.
Succes!



               

madalina76


                  Buna seara. Imi poate spune cineva in ce consta, concret, examenul de autorizare la Constanta, pentru categoria C?


               

lmradulescu


                  
yaxkuk a scris:

PAC sa transformat in DTAC http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">


PAC = Plan de Amplasament Cotat

D.T.A.C. = Documentatie Tehnica la Autorizatia de Construire - PAC e una din cerintele acestei documentatii

Tu avizazi studiu topo DTAC - par plansa este chiar acest PAC